Техномебел и Светът на мебелите с най-голямото браншово изложение в страната се проведе миналата седмица

Публикувано на 29/04/2018 от Реклама | Последна редакция на 02/05/2018 | Видяно 5 406 пъти

На 24-28 април в Интер Експо Център се проведоха съвместното изложение на Технобел и Светът на мебелите. Най-мащабното събитие на мебелната индустрия в страната обхвана и 6-те зали на софийския изложбен център и привлече рекорден брой посетители. 
 
Специализираното изложение е място за всички видове мебели и интериорен текстил, форум за срещи и генериране на нови идеи в интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането.
 
Провеждайки се от 2012г. насам, изложението има за цел да събере на едно място различни стилове, класическо и модерно обзавеждане, бутикови и дизайнерски мебели.


Изявено чуждестранно присъствие

Изложение Техномебел 2018 е белязано от засилен международен интерес. Освен фирми от България, голяма част, от които представиха продуктите на водещите имена в бранша, в изложението се включиха и фирми от Италия, Румъния, Германия, Португалия, Гърция, Турция и Полша. През тази година над 90% от участниците в Светът на мебелите са български производители. В изложението се включиха и компании от Украйна, Турция, Румъния.
 
Събитията дават чудесна възможност на компаниите да позиционират бизнеса си в страната, а професионалистите от сферата на мебелното производство да обменят идеи, опит и визии за бъдещето на сектора. Ежегодно изложенията Светът на мебелите и Техномебел събират на едно място експерти от всички области, свързани с индустрията -  архитекти, интериорни дизайнери, представители на мебелни производители и вериги за продажба на едро и дребно, производители на машини за индустрията, експерти, новатори и специалисти в бранша, както и крайни потребители.


Актуални тенденции в кухненското обзавеждане

В дизайна на оборудването за кухня преобладаваха елегантните форми и цветове. Вниманието ни беше грабнато от кухненските плотове, мивки и обзавеждане от естествени материали. Те са не само функционални, но и същевременно страхотно допълнение към интериора.

Някои от изложителите заложиха на атрактивно и ангажиращо представяне на своите продукти. Компанията "Teka" демонстрира практически своята серия кухненски електроуреди, като посетителите на щанда им се насладиха на завършените кулинарни произведения.


Иновация сред материалите

Разгледахме голям асортимент от мивки и батерии за кухнята и банята. Сред материалите се отличаваше гранитът. Цветово доминираха класическото бяло и матовото бежово, както и някои по-ярки цветове, като жълтото и червеното например.
 
"Art Tropical Stones" изложиха част от своята богата селекция от кухненски плотове, мивки и сетове за баня, направени от естествени материали. Те използват екзотични видове камък и дърво, дистрибутирани от далечна Индонезия. Вляво по-горе може да видите как изглежда кухннески шкаф, направен от тях.


Дървото не само като акцент

Няма как да пропуснем великолепните ръчно изработени мебели и аксесоари от дърво. Висококачествени, детайлни и прецизно направени!
 
"Структура Инвест" ни впечатлиха със своите решения от дърво, като масивната им маса на снимката горе вляво. 
 
"Филмар 74" освен елегантни решения за дневната и кухнята, показаха как успяват да съчетават дървото с други материали, създавайки наистина ефектни мебели.
 
Сред изложителите видяхме и кухненски дъски, точилки и други аксесоари, които далеч не приличат на обичайните. Ръчно изработени и богато орнаментирани, те внасят разнообразние и настроение във всяка кухня. "Бокс Макс" са производителите на нестандартните аксесоари, които виждате на горния колаж (долу вдясно).
 
Освен бизнес гости на изложението присъстваха и не малко любители решили да почерпят вдъхновение за своя дом.  Почерпете и вие вдъхновение и разгледайте изложителите, които присъстваха от тук: http://technomebel.bg/index.php/bg/. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта