Преди и след: Как 13,5 кв.м. прашен таван отстъпиха място на спретнат и уютен дом

Публикувано на 20/12/2017 от Реклама | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 23 384 пъти

Животът, побран на малка площ, има своето неоспоримо очарование. Затова не е учудващо, че все по-често в последните години немалко хора по света и у нас виждат в прашните си тавани възможност да приютят там дома си. В тази статия заедно ще разгледаме реален пример в центъра на София, който нагледно показва как 13,5 кв.м. стар и прашен таван отстъпват място на спретнат и уютен дом. Собственикът на представения тук имот тегли за него ипотечен жилищен кредит.

Последното е продиктувано от икономическата реалност в страната, при която не всеки може да отдели от джоба си сума за закупуването на имот и последващи ремонтни дейности. Дори когато става дума за едностайно жилище, на обикновения потребител му се налага да плати между 10 000 и 15 000 лв. за основен ремонт. Подобни средства, дадени наведнъж, сериозно натоварват семейния бюджет. Изискват големи компромиси с обичайния ритъм на живот, стигащи до изтощаващи лишения. Вместо в повод за радост, мечтаният дом се превръща в бреме.

Въпреки всичко това, в началото не липсват колебания. Кредитът, като начин за финансиране, често е респектираща територия, особено за тези, които досега не са стъпвали на нея. Появяват се въпроси като:

  • Ще се справим ли с цялата джунгла от документи и институции?
  • Колко време ще изплащаме кредита?
  • Как изобщо да изчислим каква сума ни е нужна?
  • Има ли вариант предсрочно да погасим задълженията си или сме обвързани доживот?

УниКредит Булбанк изчерпателно отговаря на всички тези въпроси и още много други свързани с покупката на жилище в специално разработения ѝ за тези цели микросайт - Моят нов дом. В него е събрана цялата необходима информация, съпътстваща усвояването на кредит, напълно безплатно и достъпно за всекиго. Наред с това целият кредитен процес се улеснява максимално с възможността да направите онлайн запитване във всеки един момент и от всяко място. В специално разработения ѝ микросайт е събрана цялата необходима информация, съпътстваща усвояването на жилищен кредит, напълно безплатно и достъпно за всекиго. Наред с това целият кредитен процес се улеснява максимално с помощта на банковите консултанти и техните експертни съвети.

В следващите редове ще разгледаме както магичното преобразяване на едно подпокривно пространство, така и полезни съвети за всеки, желаещ да ползва кредит за мечтаното си жилище.


Колко и какви документи за кредита ви трябват? Да разсеем мъглата!

Голи тухлени стени, прашни дъски и мрачно излъчване. Подобна гледка очаквано извиква първоначално недоумение откъде да се подхване неизбежният основен ремонт. Какви действия да се извършат, в каква последователност? Същите въпроси се появяват и при взетото решение да теглим кредит за нов дом. Благодарение на отлично систематизираната информация в микросайта на УниКредит, мъглата по темата бързо се разсейва. Само след няколко секунди сърфиране из него ще бъдете наясно какви документи са ви необходими преди и след усвояване на кредита. Не се налага да се лутате какви удостоверения и договори трябва да предоставите. Пълният списък е наличен на сайта на УниКредит, напълно безплатно, дори и да не сте клиент на банката!


Как да определим правилно размера на кредита?

За да се изработи максимално добър проект, който да превърне стария таван в уютно ателие, приятно за живеене, интериорните дизайнери трябва да са наясно с точните му размери. Това ще им помогне акуратно да определят колко и какви зони да има, къде да се разпределят те. Колкото по-подробно са проучени всички аспекти на необходимата информация, толкова по-точни решения се взимат в последствие.

Когато се спира на варианта жилищен кредит за мечтания си дом, собственикът на разглежданото тук ателие е воден от подобни съображения. Ако сте на негово място, за вас също е важно преди всичко максимално акуратно да определите размера на кредита си, да предвидите всички разходи, съпътстващи придобиването на жилище. Не забравяйте, че сред тях са не само обявената от продавача цена, но и:

  • Разходи за ремонт и обзавеждане;
  • Нотариални такси;
  • Брокерски комисионни и други.

Експертите на УниКредит ще бъдат до вас и при тази стъпка, само трябва да посетите филиал на банката или да изпратите запитване през сайта, за да уговорите перфектните условия. 

След като сте установили размера на кредита си, можете да се възползвате от изключително удобния и лесен за ползване калкулатор, достъпен на микросайта на УниКредит. Той ви помага да изчислите месечната вноска на база на цената на имота, който сте харесали, и срокът, в който планирате да го изплатите.


В какъв срок да изплатите кредита?

Когато се изправи пред нуждата от основен ремонт, на всеки му се иска той да приключи колкото може по-бързо. Така е и когато говорим за изплащане на жилищен кредит. Темповете на трансформиране на разглеждания тук таван са впечатляващи, но не и за сметка на качественото изпълнение. По същия начин, кредитът и сроковете му на изплащане, не бива да бъдат за сметка на качеството ви на живот. Защото може да е много изкушаващо да покриете всичките си вноски в рамките на няколко години, но от колко неща ще ви се наложи да се лишите в името на подобно усилие?  

Експертите на УниКредит изтъкват, че времето е ваш помощник. По-дългият срок на изплащане на кредита е по-добър вариант, защото няма да се отрази драстично на стандарта на живот, с който сте свикнали. Ако идеята за дългосрочно обвързване не ви е симпатична, също има решение! Разгледайте параметрите по финансирането, за да научите:

  • При какви условия можете да съкратите срока на изплащане на кредита;
  • Как можете да извършите частично или цялостно предсрочно погасяване на кредита;
  • Още ценни съвети за управление на кредита ви, като кое ви гарантира по-добри ценови условия и каква дата за вноските си да предпочетете.


Вече сте в новия си дом? Започнете на чисто!

Моментът, в който ремонтът е напълно завършен и можем да се нанесем в мечтания си дом, е дългоочакван и радостен. Тук виждаме, че вече и банята е напълно готова като част от преобразуващия се пред очите ни стар и прашен таван. И точно както се грижим за личната си чистота, е хубаво да започнем живота си на новия адрес на чисто. За целта едно от първите действия, които е важно да предприемете, е да смените в срок партидите на всички комунални услуги. На сайта на УниКредит ще разберете защо и ще научите как да регистрирате имота си, в какъв срок да впишете сделката за направената покупка на жилището, къде и как да промените постоянния си адрес, и други.


Цялата ви необходима информация за вашия нов дом на едно място!

Макар и скромен в квадратурата си, този дом под звездите събира в себе си всичко необходимо за един пълноценен живот. Разполага с всички удобства на едно стандартно жилище, като зона за готвене, хапване, отмора, сън и лична хигиена. Съобразен е изцяло с индивидуалните нужди на собственика си. А персоналната грижа за клиента, отговаряща адекватно на неговите специфичните възможности и потребности, е именно приоритет номер една за банка УниКредит. Нейните консултанти са винаги насреща с експертната си помощ. А в специално създадения микросайт на банката откривате бързо и лесно пълната информация за усвояване на жилищен ипотечен кредит. Съветите там са напълно безплатни и всеки, без значение дали е клиент, може да си ги изтегли като PDF файл или да си ги изпрати по мейл.





Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
5 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта

Реклама