ИКЕА с впечатляващ пазарен ръст и вълнуващи изненади в новия си каталог

Публикувано на 01/09/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/10/2017 | Видяно 8 125 пъти

Интелигентно оптимизиране на пространството, полезни и хитри екстри за дома, прецизност, стил и функционалност. Всичко това е обединено в първата асоциация, която извиква най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома, ИКЕА. Началото на компанията е поставено от Ингвар Кампрад през 1943 г. в южната част на Швеция. Днес 400 магазина, намиращи се в 49 страни по света, предлагат висококачествено и същевременно достъпно обзавеждане с грижа за хората и средата.

Към световното семейство на ИКЕА се присъединява и България, когато през 2011 г. се открива магазин в София. Какви са резултатите от изминалата каталожна година у нас, представени от управителя на ИКЕА България, Никос Ифантидис, кои са новостите в каталога за 2018 г. и как целият свят ще види български дизайн, ще разберем в следващите редове.


Все повече посетители, клиенти и продажби за ИКЕА България

Никос Ифантидис - управител на ИКЕА България

Измина още една каталожна година за ИКЕА България. Резултатите от нея бяха представени на 30-и август от новия управител на ИКЕА за страната ни, Никос Ифантидис. Възходящият път на мебелната компания продължава, което категорично се потвърждава от отчетените конкретни цифри:

  • 14 % повече посетители по всичките търговски канали на ИКЕА България;
  • 11 % увеличение на продажбите;
  • 13 % нарастване на броя на привлечените клиенти.

103 милиона лева е общият оборот, отчетен от трите търговски канала на бранда в България. 2,8 милиона души са посетили ИКЕА, а 1,1 милиона са станали нейни клиенти. Тези безспорно впечатляващи резултати са общо следствие от работата на магазина на ИКЕА в София, центровете за поръчки, намиращи се във Варна и Бургас, както и онлайн магазина.


Новият каталог на ИКЕА вече е тук! Кои са акцентите?

От днес, 1-и септември, в София започва разпространението на новия каталог на ИКЕА, представящ акцентите за 2018 г. Той е достъпен както на хартиен носител, така и чрез дигитална версия и мобилно приложение. А ето и новостите, към които насочва вниманието ни през новата каталожна година:

  • Дневната е на фокус. Дневната е мястото, където се случва голяма част от живота ни у дома. Тя е събирателният център, където общуваме със семейството и приятелите си. Именно в тази социална зона ни кани новият каталог на ИКЕА, като ни показва, че е напълно възможно домът ни да се адаптира към промените в живота ни, следвайки забързания му ритъм. Това е и причината през новата каталожна година ИКЕА да ни посвети в тайните на създаването на прекрасно място за живот. То обединява всичко, което е от съществено значение за нас. Каталогът ни дава функционални решения, които отварят повече пространство за нещата и дейностите, които са ни приятни, а още по-хубавото е, че те не зависят от площта на жилището ни, нито пък от бюджета ни.
  • Лимитирани колекции YPPERLIG. Новият каталог на ИКЕА ще ни зарадва с няколко лимитирани колекции. Една от тях, която предстои да бъде представена наесен, е YPPERLIG. Последната е резултат от сътрудничество с датската дизайнерска компания HAY и комбинира най-новите техники в производството с типичните за нея скандинавски ценности и индивидуалност. 35 нови продукта, включени в колекцията, ще ни съдействат да създадем по-уютно споделено пространство за живот, съчетавайки линеен дизайн, апетитни нюанси и материали с високо качество.


Британската дизайн звезда Том Диксън е поредната голяма новина!

Добрите новини, които идват с новата каталожна година на ИКЕА България, съвсем не свършват дотук. Специално внимание заслужава сътрудничеството с британската звезда Том Диксън. В началото на 2018 г. ще имаме възможността да се насладим на резултатите от съвместната дейност с тази креативна личност. Диксън и ИКЕА приемат предизвикателството да разчупят общоприетите принципи, свързани с традиционното създаване на мебели. Вместо да разчитат на установени похвати, те залагат на свеж прочит на меката мебел с помощта на платформа за взаимодействие, даваща възможност на всеки желаещ да участва в дизайнерския процес.


Целият ИКЕА свят ще види български дизайн!

Новата каталожна година на ИКЕА изгрява с не един, а два повода за гордост за България. Единият носи името VÄSSAD, което е първата колекция на ИКЕА, произведена изцяло в български фабрики. Вторият е летящият дакел Мури - плюшена играчка, създадена по рисунка на 10-годишната Мира от София. Играчката ще намери своето място из търговските обекти на 49 държави по света от месец ноември. Тя е част от провеждащата се всяка година кампания с добра кауза на ИКЕА, в която деца помагат на деца по цял свят.  

Не пропускайте да изживеете неповторимо приключение и вдъхновение из внушителните 328 страници, в които е побран новият каталог на ИКЕА! Той се разпространява по целия свят, преведен на 35 езика. Първият каталог на ИКЕА се появява през далечната 1951 г. и оттогава, до днешни дни, е сред най-тиражираните издания по света.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта