Иновативните инструменти на WORX

Публикувано на 05/09/2017 от Worx | Видяно 6 229 пъти

Всеки професионален или хоби майстор с нетърпение очаква своя следващ проект. Има особена магия в това да твориш с ръцете си, да създаваш и да оставяш нещо след себе си. Това е така, защото всеки нов проект е предизвикателство, носи опит, нови умения и вътрешно удовлетворение. Не на последно място е и средство за честен и достоен живот.

Неотменим помощник в изпълнението на всеки проект са инструментите на WORX, които са създадени, за да може всеки майстор лесно да се справя с всяка задача. Инструменти за ремонт във вашия дом, за работа във вашия двор, като част от майсторката ви работилница. Инструментите на WORX са изградени на платформа за иновации, мощност и производителност. Те са проектирани с изключителна технология и точност, вградени в съвременен дизайн, така че да могат да изпълняват всяка задача с прецизност. WORX улеснява постигането на по-бързи резултати.


Началото на Worx

Акумулаторна резачка Worex WG368E.9

Историята на WORX започва със срещата между двама визионери - китайски бизнесмен и американски предприемач, чиято мечта е да създадат иновативни и качествени инструменти.

Компанията е основана от Дон Гао през 1994 г. в Суджоу, Китай. В началните години на своето съществуване тя произвежда инструменти за утвърдени брандове. Гао мечтае да създаде линия от градински инструменти, които да продава под собствена марка. През 2004 г. е пусната първата серия от инструменти, които се продават под марката WORX, като се предлагат само в Китай.

Историята поема в нова посока, когато през същата 2004 г., Дон Гао среща Том Дънкан - предприемач и бивш изпълнителен директор на американска компания, която е погълната от Robert Bosch Tool Group. Дънкан застава начело на американския клон на компанията. Намерението им е да лансират WORX на американския пазар.

Място под слънцето

Новият бранд се сблъсква с големи трудности при разпространението на своите инструменти през търговските канали на големите вериги. Търговците искат да продават инструментите под собствен бранд, а не като независима нова марка. За да продават под марката WORX, Гао и Дънкан решават да използва рискован маркетингов подход и директно да достигнат до своите клиенти. Електрическият тример WORX GT е първият продукт, който се продава в САЩ от началото на 2007 г. До края на същата година компанията успява да продаде над 300 000 броя от WORX GT.

Този успех води до популяризиране на бранда и отваря вратите към щандовете в големите търговски вериги. До 2012 г. марката WORX се появява в гигантите Walmart, Costco и The Home Depot.

От 2017 г. веригата строителни хипермаркети Praktis предлага професионалната серия продукти на WORX на българския пазар.

Иновации и електрически батерии

Уреди и инструменти с издръжливи батерии от ново поколение ще срещаме все повече, дори и в области, в които обичайно не сме свикнали да ги виждаме: верижни триони, косачки за трева, водоструйки, ъглошлайф инструменти, електрически рендета, бормашини и други.

Системата POWER SHARE на компанията WORX позволява да се ползва една батерия на цяла гама от електрически инструменти. Споделена батерия - спестени пари. Разширява се безжичната система от уреди без да се заплаща за ненужни батерии и зарядни устройства. Платформата MaxLithium 20V осигурява новаторска продуктова гама, която покрива всички нужди на майсторите от инструменти за дома и градината.


Инструменти като никои други

Акумулаторна бормашина WORX WX176.9

Цялата гама от инструменти на WORX можете да откриете на сайта на Praktis. Тук ще ви представим някои от интересните модели, които са донесли заслужената слава на WORX като иновативна компания. Инструментите се предлагат с гаранция от 24 месеца, а батериите за тях - с 12 месеца.

Акумулаторна водоструйка WORX WG629E

Напълно преносима, за да можете да почиствате навсякъде, където има вода – от кофа, бутилка, поток или басейн. Осигурява 10 пъти повече налягане от обикновен маркуч. Имате възможност за 30 минути непрекъсната работа (или 2-3 пълни измивания на вашия автомобил).

Бормашина WORX WX318, 810W

WORX предлагат и инструменти с кабел, които са със същото безкомпромисно качество, но на бюджетна цена. Особено подходящи са за случаите, в които не е необходима автономност на пренасянето и има наличен контакт наблизо. Представената тук ударна бормашина е с механизъм от здрава сплав – за по-голяма издръжливост. Променливата скорост и регулируемата дръжка осигуряват удобна и безупречна работа. Захващането на свредлата става без ключ, а чрез самозатягащ се метален патронник.

Отвертка акумулаторна WORX WX254.4

Със своя компактен размер, перфектен за работа „в движение“, тази отвертка е предназначена да улесни и ускори работата ви. Инструментът съхранява всички необходими накрайници в себе си, така че да са ви под ръка, когато се опитвате да намерите точния накрайник. Сменяте го с едно движение, като издърпвате горната част на отвертката, все едно зареждате пистолет. Литиево-йонната батерия 4V Max ще издържи в режим на готовност до 18 месеца и превръща уреда винаги готов за употреба.

Акумулаторна косачка WORX WG778E.9

Технологията Intellicut автоматично регулира скоростта в различни условия, за да поддържа постоянна ефективност на рязане на гъстата трева от моравата. Технологията Intellicut позволява да се регулира скоростта и мощността, за да се осигури максимално равномерно окосяване. Косачката е част от платформата за батерии WORX 20V POWER SHARE, която ви позволява да споделяте вашата литиевo-йонна батерия с останалите електрически инструменти на WORX. Осигурената мощност позволява на уреда да запълни без усилие своя 30-литров контейнер за трева.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Павел
Боядисване и декорация, София
95 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта