Началото на Worx

Последна редакция на 25/04/2024 от Worx

Акумулаторна резачка Worex WG368E.9

Историята на WORX започва със срещата между двама визионери - китайски бизнесмен и американски предприемач, чиято мечта е да създадат иновативни и качествени инструменти.

Компанията е основана от Дон Гао през 1994 г. в Суджоу, Китай. В началните години на своето съществуване тя произвежда инструменти за утвърдени брандове. Гао мечтае да създаде линия от градински инструменти, които да продава под собствена марка. През 2004 г. е пусната първата серия от инструменти, които се продават под марката WORX, като се предлагат само в Китай.

Историята поема в нова посока, когато през същата 2004 г., Дон Гао среща Том Дънкан - предприемач и бивш изпълнителен директор на американска компания, която е погълната от Robert Bosch Tool Group. Дънкан застава начело на американския клон на компанията. Намерението им е да лансират WORX на американския пазар.

Място под слънцето

Новият бранд се сблъсква с големи трудности при разпространението на своите инструменти през търговските канали на големите вериги. Търговците искат да продават инструментите под собствен бранд, а не като независима нова марка. За да продават под марката WORX, Гао и Дънкан решават да използва рискован маркетингов подход и директно да достигнат до своите клиенти. Електрическият тример WORX GT е първият продукт, който се продава в САЩ от началото на 2007 г. До края на същата година компанията успява да продаде над 300 000 броя от WORX GT.

Този успех води до популяризиране на бранда и отваря вратите към щандовете в големите търговски вериги. До 2012 г. марката WORX се появява в гигантите Walmart, Costco и The Home Depot.

От 2017 г. веригата строителни хипермаркети Praktis предлага професионалната серия продукти на WORX на българския пазар.

Иновации и електрически батерии

Уреди и инструменти с издръжливи батерии от ново поколение ще срещаме все повече, дори и в области, в които обичайно не сме свикнали да ги виждаме: верижни триони, косачки за трева, водоструйки, ъглошлайф инструменти, електрически рендета, бормашини и други.

Системата POWER SHARE на компанията WORX позволява да се ползва една батерия на цяла гама от електрически инструменти. Споделена батерия - спестени пари. Разширява се безжичната система от уреди без да се заплаща за ненужни батерии и зарядни устройства. Платформата MaxLithium 20V осигурява новаторска продуктова гама, която покрива всички нужди на майсторите от инструменти за дома и градината.

Свързано:

Иновативните инструменти на WORX