Къде да поставим LED осветлението за максимален ефект?

Публикувано на 09/11/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 09/11/2023 | Видяно 1 279 пъти

Стаята ви изглежда уморена и малко скучна? Може би, колкото и да искате пълно преобразяване, не сте готови да инвестирате време и пари в пълно обновяване. За щастие, има енергийно ефективни опции за LED осветление, които трансформират заобикалящата ви среда с малко работа. С идея в ума и малко креативно разположение, отнема само няколко минути, за да преоформите стаята си. Ето къде да поставите LED светлини в стаята си, за да превърнете дома си от скучен в зашеметяващ.


Най-добрите места за поставяне на LED светлини във вашата всекидневна

Всекидневната на всеки е различна, като обзавеждане, форма и размер. В зависимост от това, което имате на разположение, LED светлините могат да бъдат поставени в много ъгли, за да подобрят осветлението на хола. От внедряването на LED таванно осветление до добавянето на гъвкаво и лентово осветление за декорация, има много начини, по които светодиодите могат да помогнат на вашата всекидневна да изпъкне. Ето само няколко места, където светодиодите могат да заемат централно място, ако търсите идеи за осветление в хола:

На тавана

Освен основната светлина, декоративното LED осветление може да работи добре, за да създаде атмосфера и да добави модерен привкус на вашия дом. Светодиодните ленти могат лесно да бъдат поставени на вашия таван и могат да издържат около 50 000 часа. Топлото бяло може да създаде спокойна атмосфера, но има опции за промяна на цвета, ако организирате парти например.

Зад телевизора

Ако сте запален геймър, LED осветлението с променящи се цветови ефекти може наистина да подобри изживяването ви. Може да помогне на вашия телевизор да се открои и да се превърне в централен елемент във вашата всекидневна за декорация. Въпреки това, не забравяйте да изберете стил и цвят, които съответстват на декора на вашата всекидневна, тъй като не искате да се сблъскват.

Под перваза на прозореца

Няма нищо по-хубаво от това да седнете и да се отпуснете във всекидневната си след дълъг ден. Добавянето на LED осветление, особено гъвкаво осветление, под перваза на прозореца или камината може да направи хола ви най-уютната стая в къщата. От студено бяло до топло бяло, можете да зададете тона за релаксираща или романтична нощ с LED светлини.

Под дивани и холни маси

Поставянето на LED осветление под вашия диван или маси е популярна опция, особено когато създавате домашна атмосфера. Също така може да бъде чудесен избор, когато посрещате гости, създавайки запомняща се класическа обстановка.


Къде да поставите LED светлините в спалнята

Под леглото

Добавете радост към скучното си легло със светлини. LED лентите са най-добрият вариант, който можете да използвате. Просто отстранете лепилото, изрежете лентата, за да пасне, след това използвайте конектор, ако е необходимо.

Лентовите светлини се предлагат с различни цветови контроли и нива на яркост, така че можете лесно да променяте осветлението според настроението си. Например, за спокойно или топло усещане изберете топли цветови температури. Ако искате да четете книги цяла нощ, използвайте хладна светлина, тъй като тя може да ви помогне да останете будни.

Гръб на телевизионни екрани и компютър

Добавете LED осветление зад компютъра, за да направите имейлите си късно вечерта лесни за изпращане. Можете лесно да работите по всяко време с добро лентово осветление, тъй като то освежава настроението и помага в работата. В допълнение, това осветление също предлага отлично осветление, което помага за фокусиране, но не толкова, че да започне мигрена или да ви накара да спите.

Използвайте LED лентови светлини, за да подобрите настроението при всеки повод, просто ги поставете без усилие зад екрана на вашия телевизор, за да осветите вашето пространство. Лесно регулируемите настройки или режими на цвета ви помагат да преминете от дневен режим ярка светлина към по-елегантни градиенти и цветове.

Под рафтове за колекция от произведения на изкуството

Обичате ли да носите предмети или изкуство от всяко пътуване? Акцентното осветление ще подобри външния вид на вашата колекция и ще я направи да изглежда перфектно. Добавянето на LED светлина под рафтовете на вашата колекция от произведения на изкуството е чудесен начин да покажете изключителните си произведения. Превърнете ги в светещи обекти с LED ленти.


Къде да поставите LED светлините в кухнята

Светодиодите са известни със своята енергийна ефективност, издръжливост и яркост. Като такива, те могат да бъдат чудесно допълнение към вашата кухня. Независимо дали трябва да виждате по-добре, когато готвите, или кухнята ви е твърде скучна в момента, кухненските LED ленти могат да бъдат идеалното решение. Къде да ги поставите?

Под горните шкафове

Едно от най-популярните места за поставяне на кухненски LED ленти е от долната страна на горните шкафове. Това осигурява страхотно осветление за вашия плот, което прави работното ви пространство много по-лесно да се вижда. Това също може да внесе прекрасно околно осветление в цялата ви кухня.

Ще искате да вземете под внимание къде се намират електрическите контакти за захранване на осветлението под шкафа. Поставете светлините в предната част на долната страна на горните шкафове и, доколкото е възможно, опитайте да изберете дискретно разположен контакт, в който да включите лампите. Използвайте пистолет за телбод, за да прикрепите внимателно кабела към дъното на шкафовете, така че да пада надолу към изхода в задната част на шкафа.

Под острови

Ако имате остров в кухнята си, поставянето на LED лентови светлини около долния му ръб може да направи тази функция изпъкваща. Помага за създаването на малко околна светлина, но повече от всичко това ще помогне кухнята ви да изглежда елегантна и модерна.

Отново ще искате да обмислите местоположението на вашите изходи, преди да започнете инсталацията. Прикрепете светлините към долното надвиснало пространство на вашия остров, като не забравяйте да скриете всички въжета.

Под долните шкафове

Както при острова, поставянето на LED лентови светлини от долната страна на долните ви шкафове може да накара вашата кухня да заблести (по повече от един начин). Те могат да създадат усещане като за писта, превръщайки кухнята ви в място, в което винаги с нетърпение очаквате да влезете. И от по-практична гледна точка, те могат да служат като добри нощни светлини, ако имате малки деца или среднощни закуски в къщата.

В допълнение към електрическите контакти и кабели, искате да се уверите, че вашите кухненски LED светлини не блокират затварянето на вратите на шкафа ви. Дръжте ги достатъчно близо до ръба, за да създадете красивото сияние, което търсите, но достатъчно назад, за да не ви пречат.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта