Къде да поставите LED светлините в кухнята

Последна редакция на 14/05/2024 от Ирена Петрова

Светодиодите са известни със своята енергийна ефективност, издръжливост и яркост. Като такива, те могат да бъдат чудесно допълнение към вашата кухня. Независимо дали трябва да виждате по-добре, когато готвите, или кухнята ви е твърде скучна в момента, кухненските LED ленти могат да бъдат идеалното решение. Къде да ги поставите?

Под горните шкафове

Едно от най-популярните места за поставяне на кухненски LED ленти е от долната страна на горните шкафове. Това осигурява страхотно осветление за вашия плот, което прави работното ви пространство много по-лесно да се вижда. Това също може да внесе прекрасно околно осветление в цялата ви кухня.

Ще искате да вземете под внимание къде се намират електрическите контакти за захранване на осветлението под шкафа. Поставете светлините в предната част на долната страна на горните шкафове и, доколкото е възможно, опитайте да изберете дискретно разположен контакт, в който да включите лампите. Използвайте пистолет за телбод, за да прикрепите внимателно кабела към дъното на шкафовете, така че да пада надолу към изхода в задната част на шкафа.

Под острови

Ако имате остров в кухнята си, поставянето на LED лентови светлини около долния му ръб може да направи тази функция изпъкваща. Помага за създаването на малко околна светлина, но повече от всичко това ще помогне кухнята ви да изглежда елегантна и модерна.

Отново ще искате да обмислите местоположението на вашите изходи, преди да започнете инсталацията. Прикрепете светлините към долното надвиснало пространство на вашия остров, като не забравяйте да скриете всички въжета.

Под долните шкафове

Както при острова, поставянето на LED лентови светлини от долната страна на долните ви шкафове може да накара вашата кухня да заблести (по повече от един начин). Те могат да създадат усещане като за писта, превръщайки кухнята ви в място, в което винаги с нетърпение очаквате да влезете. И от по-практична гледна точка, те могат да служат като добри нощни светлини, ако имате малки деца или среднощни закуски в къщата.

В допълнение към електрическите контакти и кабели, искате да се уверите, че вашите кухненски LED светлини не блокират затварянето на вратите на шкафа ви. Дръжте ги достатъчно близо до ръба, за да създадете красивото сияние, което търсите, но достатъчно назад, за да не ви пречат.

Свързано:

Идеи за осветление за дома Къде да поставим LED осветлението за максимален ефект?