Как да подредите кухненските шкафове в 6 лесни стъпки

Публикувано на 05/03/2015 от Ани Атанасова | Последна редакция на 28/12/2016 | Видяно 16 605 пъти

Ако често се случва да отворите вратата на отрупаните кухненски шкафове или килера си и прибраното там да падне отгоре ви, значи нещо не е наред. За да постигнете перфектен ред, не са нужни специални курсове, нито пък изчитане на десетки книги. Това, което трябва да направите, е да прочетете следващите 6 стъпки за ефективно подреждане и проблемите ви ще намерят решение. Ако смятате, че не можете да се справите сами, винаги можете да се доверите на специалистите от Maistorplus!


Започнете с цялостно почистване

Подобно на почистването на хладилника, за да разберете с какво точно се захващате, трябва да изпразните абсолютно всички неща, които се помещават в килера ви. След това започнете с чистенето. Добре е да се движите отгоре надолу, за да не зацапвате вече изчистеното с прах и нечистотии. Уверете се, че сте обрали всички паяжини, обършете всяка лавица, изметете пода и минете навсякъде с подходящ за случая препарат. Ако искате да освежите помещението, можете и да пребоядисате рафтчетата и шкафчетата.

Вижте също: 5 начина да задържите къщата си чиста за по-дълго време


Подберете най-необходимото

За да бъде всичко по-чисто и подредено, е добре да премахнете нещата, които не използвате. Кашони със стари обувки, непотребни комплекти тенджери, остарели чинии-всичко, което може да бъде изхвърлено или дарено. Така хем ще си освободите пространство, хем ще зарадвате хората в нужда.


Направете си го лесно, достъпно и практично

Ако нещо, което използвате сравнително често, е на най-горната етажерка, до която стигате само със стълба, то тогава имате проблем. Въведете ред като подредите така вещите си, че това, от което рядко имате нужда, да бъде най-отгоре и най-отвътре, а тези, които използвате често–обратното. Така ще бъдете сигурни, че лесно и бързо ще намирате всичко, което ви трябва. 


Нека вещите ви бъдат достижими и на видимо място

Ако в килера си складирате хранителни продукти и различни джунджурии като гайки, болчета и подобни, добра идея е да инвестирате в бурканчета и кутии, които са прозрачни и още по-добре–надписани, за да можете винаги да намирате нещото, което търсите от първия път.


Напазарувайте нужните продукти

След като вече сте почистили и видяли какво имате и какво не, е време да напазарувате нещата, които ви липсват. Малки, но важни приспособления като пластмасови кутии с капаци, бурканчета и прочие, които значително ще ви улеснят, можете да откриете във всеки по-голям супермаркет.

Вижте също: Как да направим уникални бурканчета за подправки


Подредете всичко на отреденото място

Веднъж щом приключите с всички стъпки, е време да подредите обратно вещите си по местата им. Групирайте всичко според предназначението му–хранителните продукти на едно място, посудата на друго, домашните приспособления на трето и т.н. Когато сте готови, трябва да виждате всичко от пръв поглед–тогава ще разберете, че сте изпълнили задачата си правилно.


6 лесни стъпки и вече сте готови!

Да поддържаш килера си чист и изряден не е толкова трудно, колкото винаги сте си мислили. Единственото, което трябва да направите, е да последвате нашите 6 лесни стъпки, за да го постигнете. В коментарите по-долу можете да споделите вашите хитрини, които ви помагат да държите всичко организирано.

Ако нещо от видяното тук ви е харесало, но не знаете как да пристъпете към действие, не се чудете, а се доверете на MaistorPlus. Срещнете се с най-добрите професионалисти, измежду които да изберете след предложена оферта. Пуснете заявка за почистване, сравнете цени и се спрете на най-подходящия изпълнител.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта