Нека бъде рок! Красиви и практични начини за съхранение на китарите вкъщи

Публикувано на 18/01/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 18/01/2017 | Видяно 4 634 пъти

Имате ли китара? Страхотно, значи сте или професионален музикант, или истински рок фен, сред чиито предпочитани занимания е подрънкването на любими песни в компания. Какво обаче се случва, когато оставите акордите за момент и се отдадете на подреждането на дома? Най-вероятно се чудите къде точно да съхранявате китарата, така че тя да не пречи в ежедневието, а и да ви е винаги под ръка. Тук ще откриете няколко идеи в тази връзка. Предупреждаваме, че е възможно, след като ги разгледате, дори и до момента да не сте притежавали китара, да пожелаете да си закупите една. Или две. Или три...


Китара в рамка

Превърнете музикалния инструмент в изящно произведение на изкуството, като подберете контрастна ярка подложка спрямо цвета му и го окачите на стената в масивна и атрактивна рамка. Бихте могли да импровизирате с плат в интересен цвят, а защо не и плакат на любимата група, който да съчетаете умело с декора в стаята. Обърнете внимание на размера, нюанса и ако притежавате повече от една китара, помислете за тяхното взаимно разположение една спрямо друга.

Вижте още: Да прогоним скуката от празната бяла стена


Рамката съвсем не е задължителна

От друга страна, ако сте почитатели на по-семплите решения, достатъчно ефектно е да окачите китарата на стената. Осигурявайте й нежно почистване поне веднъж седмично и се наслаждавайте на елегантния й външен вид, без който дневната ви не би била същата. Отново обърнете внимание на оптималното разположение на китарите, ако са повече на брой. Бихте могли да ги подредите една до друга на една височина или да образувате с тях определена форма, любима буква, знак или да ги пръснете из стаята в съчетание с други елементи от интериора.


Специално място за любимата вещ

Да, нормално е да сте влюбени в своята китара и да искате да се отнасяте с нея с много внимание и обич. Ето защо всеки професионален майстор на мебели ще ви разбере, ако му поръчате холна секция с отделение за музикален инструмент. Добавете подходящо осветление и се наслаждавайте на резултата. Отново можете да бъдете креативни и да отделите специфично място за китарата, "вградена" в секцията или висяща, по-дълбоко в шкафа или на най-откритата част. Можете да предвидите дървена или стъклена вратичка, за да не събира прах лесно.


Подслонете я в гардероба

Разположена удобно сред дрехите в гардероба или окачена в отредена й затворена ниша, китарата също ще се чувства достатъчно комфортно. За целта трябва да се снабдите или със специфичен механизъм за закачване на грифа, или с дръжка за окачване на музикални инструменти към хоризонтален лост, какъвто е този в гардероба ви.


Поканете китарата в спалнята

Точно така, китарата може да краси успешно не само дневната, но и спалнята ви, внасяйки определена доза романтика с елегантните си извивки и асоциации за обвити в песен лирични настроения. Огледайте хубаво снимката и ще забележите, че музикалният талант се е вселил навсякъде из индустриалния интериор на спалнята. Всеки детайл наподобява или направо е отделен инструмент, който уютно се е настанил на музикалната сцена.

Вижте още: Добре дошли в "къщата на изкуството"!


Превърнете я в основополагащ елемент от домашния уют

Красивите вещи трябва да бъдат излагани на показ, съзерцавани и обгрижвани. Ако настаните китарата на удобна стойка в близост до любимото си кътче за релакс, ще успеете да постигнете онова хармонично спокойствие и сладко душевно удоволствие, което често бива описвано с простичката дума „уют“.  

А всеки, който е подреждал, почиствал и поддържал собствен дом, знае, че уютът не е въпрос на финанси или модни решения, а на внимание, усърдие и страст. Ако имате нужда от професионална помощ по пътя към постигането и задържането на тези усещания у дома, можете да разчитате, че в нашия сайт ще откриете коректен и доказал уменията си изпълнител. Достатъчно е да опишете замисления от вас ремонт и ще получите конкретни оферти от регистриралите се в MaistorPlus фирми. Или хвърлете едно око на техните профили и се ориентирайте сред множеството разнообразни услуги, параметри и вече завършени проекти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта