Практични и атрактивни идеи за подредба на гаража

Публикувано на 16/01/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 16/01/2017 | Видяно 9 910 пъти

Организацията на пространството в гаража не е нито скъпа, нито трудна задача, но често пъти остава подценявана на фона на грижите по останалата част от дома. В тази статия ви предлагаме няколко варианта, които се надяваме да ви помогнат и да ви дадат идеи при подредбата на вашия гараж. Какъвто и да е той, съвсем малък или побиращ повече от един автомобил, несъмнено в него се трупат много вещи, които се нуждаят да намерят своето място, при това - по такъв начин, че да ви бъдат винаги под ръка. Разгледайте няколко идеи, а при необходимост от помощ на специалист за ремонта у дома, потърсете доказал се такъв.


Използвайте предимставата тавана

Ако пространството в гаража никога не достига, създайте нови места за съхранение. Подредете вещите си в подвижни чекмеджета, прикрепени за лайстни на тавана, или закачете рафтове в горната част на стените. Това по никакъв начин няма да попречи на паркирането на колата, а напротив, ще освободи място за по-лесно маневриране в малкия гараж. Окачете възможните вещи по стените, издигнете всичко във въздуха. Ще направите помещението и по-достъпно за почистване, а всички много добре знаем колко рядко успяваме да стигнем до този процес, когато е свързан с гаража.

Вижте още: Интериорни хитрости за малки пространства


Окачете възможно най-много вещи на стената

Продължете с подредбата, като окачите на стената всичко, което е подходящо да бъде там. В това число влизат различни инструменти и пособия, спортни принадлежности, любимият ви велосипед. След като ще се захващате с организацията и подредбата на гаража, опитайте да оправите досегашния хаос. Подредете предметите по честота на ползване, по тема, големина, ако желаете да придадете на гаража и доза колоритност, можете да сортирате част от вещите по цвят. Както във всяка задача, и тук въображението ви е добър приятел за създаване на весело излъчване на гаража. А как изглежда вашият?


Поставка за различни инструменти

Поддържането на къщата, дворното пространство и на самия гараж предполага използването на множество приспособления, чието съхранение понякога е проблем. Препоръчваме ви да подредите всички тях на едно място с помощта на специално пригодена за целта поставка. Не оставяйте предметите да лежат по пода или да ги трупате един върху друг, така изключително много затруднявате себе си при следващото ползване. Ако ги подредите в специални кутии, рафтове, поставки, ще ви бъде далеч по-достъпно.


Подредете гумите на по-горно ниво

Погрижете се за зимните и съответно летните гуми в неактивния за тях сезон. Не ги струпвайте безразборно според наличното пространство към момента, а им осигурете собствено кътче. Чудесно решение е поставянето им в близост до тавана – и без това няма често да ви се налага да достигате до тях, а останалите вещи в гаража подредете на едно ниво по-ниско. Можете да ги покриете, за да не събират излишен прах, а и да не нацапат самите те тавана.

Вижте още: Как да поддържаме чист въздуха в мазето


Красиви и удобни шкафове за съхранение

Обзаведете помещението с подходящи шкафове, чекмеджета и рафтове. Както навсякъде другаде в дома ви, и тук подредената и спретната атмосфера ще ви осигурява уют и комфорт при ползване.

След като сте направили приятна обстановката в дома на автомобила си, остава да ви пожелаем безаварийно пътуване и по-малка необходимост от ремонти у дома. Ако обаче ви се наложи да ползвате услугите на професионален автомонтьор, такъв можете да откриете при нас, при това бързо и лесно.

Както и при останалите майстори, грижещи за вашата къща и градина, така и що се отнася до автомонтьорите – предлагаме ви възможността да пуснете безплатна заявка със своя проблем и да получите конкурентни оферти от регистриралите се при нас специалисти. Така ще си спестите обикалянето и с малко усилия ще разрешите възникналата неприятност около колата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта