Интериорни хитрости за малки пространства

Публикувано на 27/07/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 11 749 пъти

Да се живее в малък апартамент може да бъде натоварващо: липса на усещане за простор, на място за съхранение, на лично пространство. Всичко това обаче може да се избегне, ако подредбата на жилището е внимателно премислена и добрите идеи бъдат осъществени на практика.


Мини библиотека над бюрото

С разчупено подредени рафтове на стената над бюрото също можете да се сдобиете с допълнително място. Така всичко ще ви е под ръка и ще спестите място от поставянето на шкаф или голяма секция на пода.


Бяло и компактно

За обзавеждането на дневната използвайте мека мебел в светли цветове. Ако стените са по-тъмни, диванът ще се откроява и ще създава настроение и илюзия за по-голямо пространство. Вместо обикновена холна масичка можете да подберете интересна вещ, която да служи едновременно за съхранение и за поставяне на питиетата и списанията ви отгоре.


Завеса вместо преградна стена

Ако разполагате само с едно голямо помещение, разделете го на две, за да обособите два различни къта. За целта може да се използва завеса, която да стане интересен акцент в интериора. Тя ще допуска светлина и в двете отделени пространства, ако е прозрачна и от тънка материя, като в същото време ясно ще ги разграничава.

Вижте още: Как да обзаведем малка дневна


Умна кухня

Дори и да ви се струва, че в кухнята няма абсолютно никакво място за допълнителни шкафове, помислете пак. Внимателно огледайте помещението и преценете как бихте могли да се възползвате от наличните стени или дори преградни колони, в случай че кухнята е свързана с дневната. Можете да монтирате по ефектен начин няколко рафта и веднага ще се сдобиете с нови възможности за подредба на домакинските ви принадлежности.


Подвижна масичка за лаптоп

С това приспособление, което е малко по-голямо от мобилния ви компютър, можете по всяко време да премествате домашния си "офис" от едно място на друго. Масичката е сравнително удобна и може успешно да замени поставянето на голямо и тежко бюро, което само ще заема място, докато не го ползвате.


Скрийте леглото

Съществуват много варианти да прибирате спалнята си в някоя мебел през деня, така че да освобождавате жилищна площ. В някои случаи използваните за целта мебели изглеждат доста обемни и тромави, но е възможно леглото да бъде хитро сгънато и на пръв поглед скромно чекмедже или секция.

За да разберете как могат да бъдат реализирани тези предложения и във вашия дом, пуснете заявка в MaistorPlus и изберете кой да изработи специално за вас вариантите, на които сте се спрели.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта