Актуални тенденции при дизайн на офис – стилни и атрактивни

Публикувано на 16/12/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 16/12/2019 | Видяно 2 650 пъти

Може да е изненадващо за някои, но се оказва, че интериорният дизайн в работното пространство е пряко свързан с производителността и успеха на компанията или организацията. Подобренията в офис обстановката оказват съществено влияние върху развитието при служителите. Оказва се, че мотивацията, креативността, работоспособността и щастието им могат да бъдат подобрени чрез правилното организиране на пространството, светлината и въздушния поток, наличието на естествени и органични детайли в работното помещение. Наистина съвременните офис пространства трябва да предоставят много повече от бюро и компютър. Ако искате да прекроите по нов дизайн офиса, то професионалистите в MaistorPlus могат да ви помогнат в това смело начинание.


Еволюция в дизайна на офиса

В наши дни интериорният дизайн е загубил своята чисто декоративна роля и сега служи като инструмент за създаване функционален смисъл на чистата естетика. Жонглирайки с множество фактори, съвременните дизайнери търсят първокласни, красиви офис аранжировки.

  • Някои от най-важните компоненти на успешния дизайн на офиса са свързани със светлината, въздуха и шума, отвореността на помещенията и конфигурирането на мебелите и техническите елементи в тях.
  • Устойчивостта на материалите, уникалните форми и цветовите конфигурации не трябва да се подценяват.
  • Съвременните дизайнери често базират своите модернистични проекти в силна връзка с природата, органичните детайли и естествената светлина. Но обръщат внимание и на създаването на безопасна, удобна и вдъхновяваща работна атмосфера. Не е лесна задача, нали?

Вижте още: Подарете си комфорт с най-подходящите столове за офиса


Добавена стойност в дизайна на офиса?

И когато говорим за устойчивостта на дизайна на офиса, то трябва да имаме предвид, че той не е само пространство с модерна визия - това вече не е достатъчно. Съвременният облик на офис пространствата в сградата трябва да имат добавена стойност. Какво представлява това?

  • Естествената вентилация и климатичният контрол, слънцезащитата и интелигентното разпределение на светлината, генерирането на енергия и дългосрочната устойчивост са само част от факторите, необходими за съвременната офис сграда и фасаден дизайн.
  • Умната модерна архитектура и планирането на пространството могат да осигурят здравословна и безопасна работна среда за служителите.
  • Днес модерните дизайнерски проекти се концентрират върху създаването на работни пространства, които обръщат специално внимание на оптималното регулиране на температурата, разпределението на светлината и шумовото замърсяване. Това, в комбинация с използването на максимално естествени материали, органични компоненти и технически иновации, създава не само функционални, но и оригинални решения.


Светлината властва в дизайна на офиса

Емблематичен герой при съвременната идея за дизайн на офис е светлината. Доказано е, че тя има пряко влияние върху производителността, здравословните условия, мотивацията и степента на удовлетвореност на служителите. Така че, схемата за осветление в офиса е много важна.

  • Лампите и осветителните инсталации трябва да осигурят изобилие от светлина в комбинация с енергийна ефективност, като в същото време са стилно допълнение в интериора.
  • Те добавят красота и артистичен стил към интериорната идея и конфигурацията на мебелите.
  • Най-добрите варианти винаги са големите прозорци, които са утвърден задължителен елемент на модерните конфигурации при офис дизайна. Защото няма нищо по-добро и здравословно от естествената светлина.
  • В същото време технологичните иновации при осветителните тела са от голямо значение за съвременния дизайн на офиса. Така наречената жълта светлина е за предпочитане за очите в сравнение с неоновата на работното място.

Вижте още: Влиянието на интериора върху работния процес


Зеленина в дизайна на офиса – екологично и стилно решение

Една от най-отличителните характеристики на съвременните работните зони са зелените пространства. Те са не само устойчиви и ефикасни тенденции, но и стилно интегриране на природата в дизайна на офиса.

  • Ако целта ви е да подобрите работната среда, да повишите производителността, комфорта, удовлетвореността и подобрите здравето на персонала, няма по-добър вариант – просто споделете работното пространство с живи зелени растения.
  • Начините, по които зеленината може да бъде включена в офисния дизайн, варират - от традиционните саксии с цветя до по-сложни зелени проекти като: зелен тревен под, вертикални зелени стени или живи дървета, които са буквално вплетени в самата архитектурна конструкция.


Офисът днес не е това, което беше

Дизайнерите в наши дни осъществяват доста впечатляващ баланс между модерните, технологично ориентирани концепции с решения, инспирирани от природата. Така правят бягство от стерилната и неподходяща среда, често срещана в стандартните стереотипни офиси.

  • Динамичната цветова конфигурация е също често използвана в офисите от ново поколение.
  • Все по-често има и специално място за почивка, осигурен чрез кът за отдих. 

Истината е, че в съвременния офисен дизайн новите технологии и иновации, преплетени с елементи, вдъхновени от природата, могат да предложат невероятни възможности за промяна и растеж на всяка компания или организация. Ако предложените идеи са ви провокирали към промени в офиса, но имате и нужда от професионалнао помощ - потърсете специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете своята безплатна заявка за проект и ще получите различни оферти. Сравнете ги изберете най-подходящата за вас.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта