Подарете си комфорт с най-подходящите столове за офиса

Публикувано на 24/05/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 13/06/2019 | Видяно 1 561 пъти

Човек дори и добре да живее, ходи на работа всеки ден. Голям брой хора, поради спецификата на трудовия процес, работят в офиси, седнали през по-голямата част от деня. Тялото изпитва натоварване, гръбначният стълб се претоварва. В този смисъл столът за офиса трябва да бъде удобен, стабилен, качествен и практичен. Всяка реномирана компания подчертава своя имидж и чрез офис мебелите си. Днес ще дадем ценни съвети за това как да се ръководим при избора на столове за офиса, но повече може да научите и при лична консултация с интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Те могат да дадат полезни съвети за организиране на пространството на работното ви място. 


Основни видове столове за офиса

Според предназначението офис столовете са разпределени в три групи:

  • Столове за мениджъри или директори. Шефският стол е не просто удобен и скъп, но той затвърждава позицията на притежателя му. Той наистина е с високо качество, често е изработен от скъпи материали. Тези офис столове могат да бъдат от естествена кожа или изкуствена, която е отлична имитация. Като цвят често тапицерията е черна или стоманено сива. Мениджърският стол е с висока степен на ергономичност.
  • Столове за служители. Те трябва да бъдат практични и удобни, за да може да се работи без напрежение. В цветово отношение трябва да хармонират с интериора на помещението.
  • Столове за посетители. Тези столове могат да бъдат най-различни, но трябва да имат представителен вид. Както и е нужно да се вписват в интериора на самата стая.

Прочетете още: 5 идеи за мечтания офис през лятото


На какво трябва да се обърне внимание при покупка на столове за офиса?

Ето какво е нужно да съобразите, когато купувате столове за офиса:

  • Трябва да се знае предназначението на стола, т.е. за коя категория е: мениджъри, служители или посетители.
  • Нужно е да се знае квадратурата на помещението, както и интериорното му решение.
  • Цената също е важна, но трябва да се обърне повече внимание на дизайна на стола. Качествените офис столове винаги са с добра опора  с въртящи се колелца. Те са с удобни подлакътници и регулиращи механизми. Често са със синхронен механизъм, който  едновременно регулира ъгъла на облегалката и седалката.
  • И не на последно място, преценете ергономичен ли е предложеният модел. В този смисъл е важен ъгълът на наклон между гърба и седалката. Облегалката на стола би трябвало да е по контурите на тялото, за да може да се премахне натоварването в гърба.


Столове в офиса – цветовата гама може да варира

Не си мислете, че столовете в офиса са винаги в тъмната гама, която наистина е предпочитана в повечето компании. Факт е, че често се закупуват черни, тъмнокафяви и сиви столове. Факт е обаче, че цветовата им гама може да зависи от логото на компанията и избраните фирмени цветове. Работното помещение трябва да е идеална комбинация от мебели и декорация като цяло. Добре е да се има предвид че офис столовете в ярки цветове могат да внесат раздвиженост, но по принцип намаляват концентрацията по време на работния процес.

Вярваме, че нашите съвети за избор на столове в офиса са ви допаднали. Ако правите смяна на мебелите в  работното помещение, то може да заявите проект, напълно безплатно, и да се вслушате в професионалните съвети на интериорните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Предварително ще можете да разгледате профилите им, да се запознаете с рейтинга на всеки от кандидатите, за да направите максимално информиран избор дали бихте желали да работите с някого от тях.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта