Как да направим компактното работно пространство по-вдъхновяващо?

Публикувано на 10/04/2020 от Виктория Маринова | Последна редакция на 10/04/2020 | Видяно 6 211 пъти

Превръщането на малкото работно пространство в артистичен и модерен офис често коства много време и ресурси в търсене на подходящите интериорни решения. За да ви улесним в създаването на по-мотивираща и приятна работна обстановка, днес ще ви покажем няколко интересни идеи, с които да компенсирате липсата на достатъчно място в офиса. Изберете най-удачния вариант спрямо особеностите на помещението, а неговия качествен ремонт поверете на опитни специалисти!


Почерпете вдъхновение от природата

Почерпете вдъхновение от природата и преобразете компактния офис, като поставите на една от стените му ефектен фототапет! Изберете красив пейзаж, който да напомня за летните дни или пък повишете работоспособността си със снимка на оживена градска среда - и в двата случая този елемент ще разчупи визуално скучното помещение. Друга интересна идея е да вградите в модула за съхранение на документи голям аквариум. Той обаче изисква съответната поддръжка и по-голяма инвестиция, затова този вариант не е подходящ за вашия офис, ако често сте в командировка за дълго време.


Тези дребни детайли ще внесат неповторим уют в офиса

Малкият офис може да изглежда студен и негостоприемен, затова непременно добавете към дизайна му няколко интересни детайла, които да внесат уют и топлина в помещението. За целта оборудвайте столовете и фотьойлите с красиви декоративни възглавнички, поставете на бюрото ваза с цветя, а за да остане кафето ви ароматно за по-дълго, се снабдете и с оригинална затопляща поставка за чаши!


Поставете масивна картина в меки нюанси

Малкият офис често страда от липса на достатъчно естествена светлина, а това неминуемо се отразява и върху желанието за работа на служителите в него. За да компенсирате този недостатък на помещението, изберете светли нюанси за тавана и стените, а на пода заложете на класическо решение, като паркет или ламинат. Придайте на семплата обстановка необходимата доза артистичност, като осмислите дизайна й с красива картина в нюанси, допълващи тоновете на стените и обзавеждането.

Виж още: Сгъваем апартамент - функционален дом в 30 кв. м.


Или пък заложете на красиво живо растение

Този на пръв поглед незначителен детайл напълно ще преобрази тъмния и схлупен офис, като ще му вдъхне неповторима свежест и красота. Липсата на достатъчно пространство за поставянето на цвете вече също е преодолима - можете да поставите висяща саксия близо до стената или пък да заложите на саксия с магнит, която ще прилегне перфектно към всички метални повърхности в офиса.


Придайте неочакван креативен завършек на обикновени предмети

Ако не ви бива особено в отглеждането на растения, заложете на декорации, имитиращи живи цветя. На пазара ще откриете невероятни поставки за бюро, окичени с рози или пък изумителни химикали, преобразени като свежи стръкчета трева. Тази хитра идея със сигурност ще се превърне в източник на добро настроение дори в мрачните понеделници, затова не се колебайте, а разнообразете обстановката в офиса още сега!

Виж още: 6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на малка кухня и трапезария


Създайте галерия от снимки за мотивация

Помахайте за сбогом на скучните бели стени в офиса и им придайте индивидуалност, като сътворите красива галерия от снимки и картини. Тази идея е подходяща както за големи, така и за компактни пространства, които се нуждаят от свежи детайли за разчупване на строгата атмосфера. За гарантирано успешен резултат обмислете предварително разположението на всеки отделен елемент, като срещнете на стената интересни фотографии и оригинални мотивиращи цитати!


Обзаведете офиса така, както бихте обзавели и дома си

Дизайнът на съвременния офис трябва да бъде не само функционален, но и гостоприемен и хармоничен. Ето защо е важно да разчупите строгата обстановка в помещението, като го обзаведете със същата мотивация, с която бихте обзавели и собствения си дом. Освен удобни рафтове и практични бюра, обособете и няколко "скрити" местенца за съхранение на папки и консумативи. Изберете приятно осветление и меки нюанси за пода и стените, заложете на удобни мебели и добавете няколко ярки декоративни елемента, които да балансират работната атмосфера.

Виж още: Голямата кухня в малкия 46 квадратен апартамент


Подобрете организацията на работното място

Изпитано добър метод за повишаване на мотивацията на работното място е добрата организация в офиса. Сложете край на купчините с листа, разхвърляните папки и постоянното търсене на пишещи химикали, като поставите функционален модул, покриващ изцяло една от стените на помещението. Друг вариант е да създадете "скрити" ниши за съхранение на папки и консумативи, като изберете кухи табуретки с капак или вградите практични клетки и рафтове в стената. От вас идеите, от нас - качественото изпълнение! Направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и превърнете офиса в едно по-приятно пространство с помощта на квалифицирани професионалисти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
32 извършени проекта