6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на малка кухня и трапезария

Публикувано на 26/04/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 45 400 пъти

Кухненският остров може и да се е настанил удобно в плановете за интериорен дизайн на по-просторните и отворен тип кухни, но добрата стара маса, край която се събира цялото семейство, си остава предпочитан вариант за повечето български домакинства. Все още е често срещан избор у нас кулинарният кът и мястото за хранене да бъдат обединени в едно помещение. Затова в настоящата статия решихме да споделим с вас 6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на кухня и трапезария, а за прилагането им на практика, можете да се обърнете към професионалистите в MaistorPlus.


Трапезарията като продължение на кухненския плот

На снимката горе виждаме чаровно и семпло съчетаване на кухненска и трапезарна част. Постигнато е лекото, непринудено внушение на градски бар с помощта на повдигнатите маса и столове, които чудесно се вписват в домашния уют на помещението. Умерено подбраната цветна декорация и деликатното осветление под шкафчетата подсилват усещането за свежест и чистота.

Вижте още: Кухнята на баба в наши дни


Хармония и стил в едно

Както и да е минал денят ви, една прегръдка от нежни тонове в кухнята със сигурност ще ви се отрази ободряващо. Допълнително психологическо предимство е кръглата форма на трапезарната маса, за която всеки е чувал, че има магическата способност да обединява разнородните идеи. Ретро привкусът тук е налице, същевременно се усеща и полъхът на новото.


Да похапнем сладко край дизайнерската маса

Досега не сме се сетили да направим проучваме дали храната, сервирана върху маса за хранене с нестандартна, дизайнерска форма, е по-вкусна, но не пречи вие да опитате и да споделите резултата. Гарантирана ви е разчупена и интригуваща визия на стаята, обединяваща кухнята и трапезарията в едно. Поредното доказателство, че дори и един детайл може да се окаже от решаващо значение за цялостния интериорен облик.

Вижте още: 10 иновативни решения за осветление над трапезарната маса


Нека столовете бъдат удобни

Разбира се, че удобните, меки столове не са запазена марка само за холната гарнитура в дневната. Спокойно могат да се настанят и в трапезарната част на кухнята ви в желания от вас цветови десен. Важно е само да не са от тези, в които има опасност да потънете и да ви е трудно после да станете след обилно похапване. Правилото за изправена стойка по време на хранене си остава валидно при всички положения.


А защо не сепаре?

Обичайна гледка в не един български дом е комбинирането на канапе и столове около масата за хранене. Обособените по този начин кътове в заведенията носят добре познатото наименование "сепаре" и често са фаворити в избора на клиентите. Разликата е, че когато си обзаведете по този начин кухнята вкъщи, няма да плащате на келнера сметка, след като сте приключили с обяда или вечерята.

Вижте още: Идеи за красиви и практични малки кухни


Разтегни, хапни и прибери!

Традиционни, цветни и модернистични - кухните, в съчетание с трапезарии, имат място и във вашето жилище, били те отделени в стая или като зона в рамките на отворено пространство. Ако е време за вашата кухня да претърпи трансформация, обърнете се към препоръчаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка и до 24 часа ще получите атрактивни оферти, сред които да изберете тази, която се доближава максимално до вашите очаквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта