10 иновативни решения за осветление над трапезарната маса

Публикувано на 22/03/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/07/2016 | Видяно 7 566 пъти

Осветлението над трапезарната маса може да бъде чудесно допълнение към декорациите от естествени цветя. Изборът на осветително тяло с флорални мотиви винаги придава нежност и ефирност на цялостната интериорна визия.


Колкото повече, толкова повече!

Цяла армия от малки осветителни тела, скачени едно до друго, се е обединила тук, за да осветява пространството над масата за хранене. Модерно решение, чиято символика може да приласкае изобилието у дома. Колкото повече висящи лампички, толкова повече празнични наздравици!

Вижте още: 6 функционални разтегателни маси за ефективно оптимизиране на пространството


Лекота и орнаментика

Лекота и орнаментика успешно съжителстват в този полилей, централно разположен над красиво подредената маса. Богато украсените осветителни тела са добре дошли в големи помещения, където няма опасност да утежнят интериора.

Вижте още: Причудливи, екстравагантни и впечатляващи - дизайнерски лампи, които приковават вниманието


Да поиграем на въже

Симпатичният дизайн на този полилей лесно може да ни върне в детството, когато играта на въже беше неизменна част от ежедневието. Светлината от него се отразява и от сребристия таван, което още повече подобрява видимостта.


10 иновативни решения за осветление над трапезарната маса

Вечерта е единственото време, при повечето домакинства, когато цялото семейство може да се събере около масата. Обикновено тогава към компанията се присъединяват и евентуално поканени гости. Независимо дали се храним в тесен семеен кръг или с приятели, винаги е препоръчително ясно да виждаме какво има в чиниите ни, както и да разпознаваме лицата на сътрапезниците си. Затова в тази част на жилището е необходимо да има достатъчно и добре насочена светлина. В настоящата статия ще ви покажем 10 иновативни решения за осветление над трапезарната маса, а при необходимост от допълнителни, професионални идеи, доверете се на специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Бяла светлина, умножена по три

Чистотата и деликатността, излъчвана от тези бели сфери, са идеалният аксесоар, който всяка мраморна трапезарна маса би си пожелала. Подобно осветление, умножено по три, със сигурност ще допринесе за повече щастливи мигове по време на вечерите.

Вижте още: 7 маси, които ще променят идеята ви за мебел


Рошаво очарование

Когато осветлението над трапезарнта ви маса е изпълнено с очарование, при това рошаво, несъмнено е добър ход да го умножите по две. Освен че ще си осигурите повече светлина, ще си гарантирате и двойна доза оригиналност.


Включете прожекторите

Тези малки черни, гледащи в различни посоки, осветителни тела са в състояние да накарат всеки, седнал край масата, да поварва, че е в светлините на прожекторите. Предимство при подобни решения за осветление е, че отделните компоненти могат да се позиционират в определена позиция, за да се получи желаното светлинно направление.


Кристална светлина

Кристалните полилеи не са запазена марка само за пищните бални зали. Трапезарията също има правото на своята щипка изящество. А съчетанието с подходящи аплици осигурява прекрасен светлинен ансамбъл.


Умело съчетание със завесите

Идеи за решения за осветление над трапезарната маса можете да вземете и от наличното вече обзавеждане. В примера горе виждаме умело съчетание на осветителното тяло и завесите в стаята. Двата елемента заедно отлично се справят с мисията за жизнерадостно, слънчево внушение.


Решения за осветление в ретро стил

Ретро осветлението също може да бъде модерно и иновативно, особено ако за вас модата е свързана с пътуване назад във времето. Фрагменти от миналото, в сътрудничество със съвременните постижения в областта на интериорното осветление, може да внесе ненатрапчива изисканост във всеки дом.

Напълно постижимо е да видите и вашата трапезария в нова светлина, като споделите вашите идеи и решения за осветление с професионалисти близо до вас. Направете безплатна заявка бързо и лесно, без обвързване, и до 24 часа ще получите заслужаващи вниманието предложения. Изберете с кого искате да работите и след приключване на възложения проект, оставете своя отзив в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта