Как да декорираме пространството около телевизора така, че той да стане част от интериора

Публикувано на 21/10/2021 от Anna Stankova | Последна редакция на 30/11/2021 | Видяно 12 999 пъти

Да превърнеш интериора на дневната в произведение на изкуството, е истинско предизвикателство. И макар да не ни се иска, често нейният вид зависи от това какъв е декорът около пространството, където стои телевизорът. Именно около него се заформя акцентната точка в стаята. А да декорираме това кътче, е много повече от това просто да поставим телевизора върху шкаф или рафт. 

Да пренесем дизайнът на всекидневната на следващо ниво не е сложно начинание. Необходимо е единствено да украсим площта около телевизионна стойка така, че да е в унисон с цялостната естетика на стаята. 

За да се възползвате от възможността да внесете нотка индивидуалност и красота във вашата всекидневна, тук ви представяме няколко идеи за декориране на пространството около телевизора, които ще помогнат той да стане неразделна част от интериора.


Поиграйте с формите

За да бъде един интериор стилен и красив, е важно в него да присъства усещане за динамика. Имате възможност да предизвикате повече движение в стаята, като поиграете с мебелите и техните форми. За постигане на тази цел, е добре мебелите около телевизора да бъдат такива, които се различават по височина, материал, цвят, текстура и форма. Не бива обаче декорът да бъде прекалено смел или да разсейва погледа. По този начин би се отнел фокуса от телевизора. А именно той трябва да бъде в главната роля. Вместо това, върху ТВ шкафа добавете фин елемент - декоративен елемент или аксесоар. Например свещник, скулптура, ваза или друг елемент, който пасва на стила ви. 


По-малкото е повече

Ако съвременният минимализъм е естетиката, която отговаря на вашата същност, то тогава е добре интериорът на всекидневната да е максимално изчистен. За предпочитане е декоративните елементи в нея да бъдат в неутралната гама. Включително и стойката за телевизор. По този начин ще сте сигурни, че пространството в хола е чисто и свежо, а усещането за простор и мекота – преобладаващо. 

  • Когато избирате ТВ шкаф, ви съветваме да заложите на такъв в сиво, бяло, бежово или черно. За да бъде дизайнът композиционно цял, поставете няколко декоративни елементи в меки, приглушени цветове с подобни форми, тонове и височини. Когато говорим за минимализъм, по-малкото е повече.


Модерен шик с нотка ретро усещане

Една от неотминаващите тенденции в интериорния дизайн е комбинирането на модерен и ретро дизайн. Да пренесете тази несъмнено атрактивна естетика във вашата всекидневна не е трудно. Необходими са ви ТВ модул или шкаф, който носи ретро усещане и пасва в добре цветово оформено помещение, в което присъстват красиви модерни елементи - скулптури, свещници, меки акцентни цветове, геометрични форми и предмети, вдъхновени от 70-те години на миналия век. 

За постигането на естетика, въплъщаваща модерен шик с нотка ретро усещане, е важно да бъдете смели, когато избирате декоративни елементи. Не се страхувайте да комбинирате материали и форми и се уверете, че в интериора присъстват няколко елемента от дърво или с дървен финиш. Те ще ви помогнат да създадете малко по-топла и уютна среда, в иначе модерната всекидневна.


Изберете три до четири декоративни елемента

Умението да декорирате, както всяко друго, се придобива с практика. Да декорирате пространството около телевизора, без то да изглежда претупано и без да задушава атмосферата, може да бъде малко по-сложно начинание. Можете да си помогнете и да улесните процеса, като си дадете лимит от елементи, които да ползвате при декорирането. Хубаво е те да бъдат в диапазона от три до четири. А подредбата на аксесоарите е нещото, което визуално ще сплоти отделните предмети. 

Може да започнете с книга, ваза или свещник, с които да добавите малко височина. Друг сполучлив вариант е да групирате декора си с декоративна тава. Така ще внесете ред и цвят в интериора на дневната.


Помислете вертикално

Когато разполагате с много декоративни елементи, но малко пространство, където да ги поставите, е важно да мислите вертикално. Разгърнете мисълта си отвъд обикновеното декориране на стойката за телевизор и обърнете внимание на пространството до нея. Поставянето на библиотеки от двете страни на ТВ шкафа, ще ви даде още повече място, върху което да развихрите въображението си и да пренесете част от личността си. На пазара се предлагат множество варианти, които инкомпорират ТВ шкаф и библиотека в един модул. Това интериорно решение би ви помогнало да спестите още повече пространство в дневната! А и рафтовете за книги не служат само за поставяне на книги - върху тях може да разположите и кошници, които още повече биха допринесли за организацията в помещението, както и вази, абстрактни скулптури и снимки. Разбира се, книгите могат перфектно да работят в комбинация с тези елементи. Те даже биха допринесли за по-разчупената естетика, добавяйки повече текстура и форми в дизайна. 

ТВ шкафовете са важна част от интериора на всяка всекидневна. За избора на качествен, стилен и функционален такъв, може да разчитате на партньорите ни от Мебели Виденов. В техните онлайн и физически магазини ще откриете огромно разнообразие от продукти, пасващи на всеки интериорен стил.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта