Сливане на апартамент и мансардата над него в едно светло и функционално жилище

Публикувано на 16/01/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/07/2016 | Видяно 3 466 пъти

Живеещите на последен етаж, които разполагат с тавански помещения точно над апартамента си, могат да си помечтаят за увеличаване на жилищната площ във височина. При някои подобен сценарий вече е реализиран, както ще видим в настоящата статия. Предстои да се разходим из апартамент на четвъртия етаж, който обединява сили с мансардата над него, за да се получи светло и функционално жилище на две нива, с индустриални нотки. Действието се развива в Милано, Италия, а ако искате да го приложите и за вашия дом, заявете проект към препоръчани архитекти и дизайнери, напълно безплатно и без обвързване.


Първото ниво е отредено за всекидневната

Просторна всекидневна заема голяма част от първо ниво от миланското жилище, а преходът към останалите зони е осъществен единствено чрез отвори в стените, без да са използвани врати. Белите стени са отлично подчертани от тъмния паркет, избран за пода, а на преобладаващите антични мебели компания правят и няколко модерни елемента, като масичката и полилеят в дъното например.

Вижте още: Модерно преустройство на мансарда във Виена


Очарователна свежа кухня

Очарование и свежест ни посрещат в кухнята, където семейството се събира, за да сподели последните усвоени рецепти с паста, босилек и пармиджано. Маломерната площ сигурно е предизвикателсто за щедрите на жестикулиране италианци, но пък винаги могат да излязат на голямата тераса за по-разпалените си дискусии.


Преродената вита стълба

Охлюв на италиански е "chiocciola" (кьоччола) и именно на това симпатично създание е кръстена интериорната стълба, водеща към горното ниво на разглежданото тук жилище. Нарекохме я "преродена", тък като буквално живее втори живот, след като е спасена от магазин за вехтории и е реставрирана.

Вижте още: 13 атрактивни и функционални кухни за вашата мансарда


Разходка по бялата пътека

Пренасяме се на второто ниво, където са използвани таванските помещения за спалня за родителите и детска стая, като всяка от тях е със самостоятелна баня. Впечатляващото тук е, че са усвоени допълнителни два метра във височина, за да стане подпокривната площ годна за обитаване. Интересен акцент е пътеката от боядисано в бяло желязо и стъкло, естествено продължение на витата стълба.


Спалнята на родителите

Разходката по бялата пътека ни отвежда до спалнята на родителите, щедро осветена от големите покривни прозорци. Металните конструкции придават лек индустриален почерк, до който редом застават старинни мебели, изпъкващи на белия фон.


Детската стая

Детската стая се намира точно срещу спалнята на родителите и тук веднага се забелязват по-меките и уютни тонове. Светло и тъмно дърво съжителстват перфектно под зоркия поглед на двата прозореца, а орнаментите на леглото в дясната част на снимката заслужават нашите овации.


Семпла и стилна баня

Дори и бърз поглед в тази баня е достатъчен, за да се уверим, че малката й площ е успяла да събере всичко необходимо, при това със стил и изчистеност. Меко бяло килимче ни отваря път до облицованата с дърво вана, а вдясно от нея компактното шкафче осигурява спретнат вид на помещението, побирайки всички необходили вещи.

 


Да поседнем за глътка отдих

След като се разходихме из обширния дом на две нива, заслужаваме кратка почивка върху тази бяла дървена пейка, която всъщност представлява отоллителен уред, идеален за студените зимни месеци. За доброто ни настроение ще се погрижат закачливите цветни възглавнички, а може и да ни вдъхновят за нови интериорни подвизи. Споделете вашите идеи за промени в жилището си с доказаните специалисти в MaistorPlus, като изпратите безплатна заявка към тях. В кратък срок ще получите ценови оферти, които да сравните, а след финализиране на уговорените дейности, можете да оставите своя отзив в сайта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта