Стъклената вата - подходящ избор ли е за топлоизолация на таванското помещение?

Публикувано на 25/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 4 060 пъти

Историята на стъклената минерална вата започва през втората половина на 19-ти век, като през годините технологията на производството й претърпява значителни подобрения. В днешни дни тя представлява един изключително надежден топлоизолационен материал с много добри характеристики. Научете още интересни подробности и се запознайте отблизо с нейните свойства и приложения, като последвате този линк.


Какво представлява стъклената вата?

Основните суровини, използвани за производството на стъклена минерална вата, са пясък (естествен и възобновяем материал, който е в изобилие в природата) и рециклирано стъкло.

През 2009 година Knauf Insulation стартира производството на ново поколение стъклена минерална вата с ECOSE®Technology. Тази революционна технология гарантира отличните топло-, звуко- и пожарозащитни качества на ватата и я превръща в топлоизолационен материал с изключителни свойства, осигуряващи по-добро качество на въздуха в затворени помещения.


Как ECOSE®Technology допринася за подобряването на качеството на стъклена вата?

ECOSE®Technology е технолология за производство на минерална вата, несъдържаща формалдехид, фенол, изкуствени оцветители, добавки или акрил. В резултат от нея, освен най-важното за продукта, че имаме пред себе си един напълно естествен материал, ECOSE®Technology допринася за редица допълнителни ползи - ватата е по-мека на допир, отделя по-малко прах при разрязване, лесно се поставя, не предизвиква алергии и нейната безвредност осигурява безопасност и спокойствие в ежедневието. За да се запознаете още по-отблизо с нейните качества, кликнете тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
32 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта