Подпокривни мембрани – Как да удължим живота на покрива

Публикувано на 28/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 22/07/2016 | Видяно 5 065 пъти

Подпокривните мембрани са изключително важен елемент, осигуряващ качествената хидроизолация на покрива и гарантиращ дълготрайност на конструкцията. Тяхното поставяне изисква прецизно изпълнение, за да си осигурите топлинен комфорт и сигурност в дома. Научете подробно за тяхната функция и видове на този линк.


LDS система за скатни покриви на Кнауф Инсулейшън

LDS системата на Кнауф Инсулейшън е енергийно ефективна. Тя осигурява максимален комфорт в подпокривното пространство при значителна икономия на енергия. Предимството на LDS системата се проявява в изключителната топлинна защита (комбинация от каменна и стъклена минерална вата), която е допълнително подобрена чрез отлично уплътняване и ветрозащита, а именно чрез LDS мембрани.

Какви мембрани трябва да се използват заедно с топлоизолацията от каменната и стъклена минералнa вата Кнауф Инсулейшън за реновирането на вашата мансарда зависи от покривната конструкция - дали покривът е вентилиран или не:

  • За вентилиран покрив се препоръчва изполването на комбинацията от активна парна бариера и паропропусклива водонепропусклива мембрана, защото структурата му позволява проникналата в слоевете му водна пара от отопляваните помещения да бъде естествено изведена навън.
  • При невентилиран покрив трябва да се гарантира предпазването на покривната конструкция и топлоизолационните слоеве от проникване на водна пара. Ако влажният и топъл въздух от вътрешността на помещението навлезе трайно в тях, при контакт с по-студените части на покрива, водната пара може да се превърне във вода. Тази кондензация представлява идеална среда за развитие на гъбички и мухъл. За предпазване от конденз и последващи сериозни щети по покривните слоеве се препоръчва поставянето на парна бариера и паропропусклива водонепропусклива мембрана.

Открийте решението за вашия покрив ето тук.


Инструкции за поставяне на паропропусклива водонепропусклива мембрана - LDS 0.02

Този тип мембрана предотвратява проникването на дъжд и сняг в покривната конструкция (водонепропусклива - затова се полага от горната страна на изолацията, от външната страна), но и дава възможност на водната пара, която евентуално е проникнала в покривната конструкция на жилищното помещение, безпрепятствено да премине през нея навън (затова трябва да бъде същевременно и паропропусклива). Процесът на полагането й се състои от няколко много важни стъпки, които можете да разгледате подробно, като кликнете тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта