Намалете разходите за енергия като изградите плаващ под с каменна минерална вата

Публикувано на 15/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 24/07/2016 | Видяно 6 563 пъти

Плаващият под с каменна минерална вата осигурява на дома ви едновременно топло-, звуко- и противопожарна защита. Това конструктивно решение е изключително подходящо за предотвратяване на разпространението на ударен шум в междуетажните подови конструкции, като едновременно с това се постигат максимално най-ниски енергийни разходи за отопление и охлаждане и се осигурява бърза възвръщаемост на инвестираните средства. Продуктите на Knauf Insulation са произведени от естествени и рециклирани материали, използвайки технологии от най-ново поколение. Именно по този начин е получена и каменната минерална вата - от камъните с вулканичен произход. Тя е непромокаема,  паропропусклива, устойчива на химикали и микроорганизми трайна изолация, която ограничава развитието на бактерии и задържането на прахови частици, освен това е рециклируема. Запознайте се подробно с предимствата от изграждането на плаващ под с каменна минерална вата , като последвате този линк.


За какви помещения е подходяща?

Каменната минерална вата с приложение в структурата на плаваща подова конструкция е с изключителни якостни характеристики и се предлага в различни дебелини. Това я прави подходяща както за собственото ви жилище, така и за търговски обекти, ресторанти, офиси, детски градини, театри и др.


Изградете плаващ под в 4 стъпки

Процесът стартира с поставянето на отделителни периферни ленти от каменна вата по протежение на стените. Следва полагането на подова каменна минерална вата Knauf Insulation - KR POD Extra, върху която се поставя парна бариера. Завършва се с нанасянето на слой армирана замазка и финалното подово покритие - паркет, плочки или др. За да проследите подробно всяка от стъпките, вижте продължението на  статията тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта