Как се изолира подпокривно пространство?

Публикувано на 30/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 12/10/2018 | Видяно 10 716 пъти
Как се изолира подпокривно пространство?

Изолацията на подпокривното пространство е важна стъпка, осигуряваща уют и комфорт в дома и която би могла да преобрази всяко неизползвано таванско помещение в прекрасна обитаема мансарда. 

Откъде да започнем?

Откъде да започнем?

Съветваме ви преди да започнете с поставянето на изолация да проучите всички варианти, за да изберете най-подходящите продукти и да постигнете по-добри резултати.

Една от най-бързо развиващите се компании в тази област е KNAUF Insulation и предлага широка гама от продукти и системи, които посрещат постоянно нарастващите нужди от енергийна ефективност и звукоизолация на новостроящите се и съществуващи сгради.

Най-важната стъпка стартира с полагането на основните структурни слоеве. Голяма роля в случая играе текущото състояние на подпокривното пространство, тъй като съществуват ситуации, в които е най-добре то да бъде изцяло подменено. В зависимост от състоянието на скатния покрив, както и от конкретните небходимости на домакинството, изолацията би могла да се направи от страна на самото помещение или отвън.

Вътрешното топлоизолиране на покрива

Вътрешното топлоизолиране на покрива

Вътрешното топлоизолиране на покрива (първи слой между покривните греди и втори – между гредите и затварящата гипсокартонена обшивка) е препоръчително, когато съществуващото покривно покритие е в добро състояние и не предстои негово подновяване. Важно е за това решение да се прецени до колко светлата височина и обема на помещението позволяват да бъде намалени.

Поставянето на топлозиолация и по стените увеличава комфорта в помещението , особено ако стената е изолирана и отвън с каменна минерална вата.

Външно поставената топлоизолация

Външно поставената топлоизолация

Външно поставената топлоизолация е подходящ вариант, когато искате да запазите съществуващата височина на помещението. По този начин оптимизирате покривната изолация бързо и ефективно, а същевременно запазвате интериора непокътнат.

Което и решение за поставяне на топлоизолацията на скатния покрив да изберете, важна част от него са покривните фолиа, които допринасят за максимално ефективното действие на системата.

Разгледайте и се запознайте с приложението на някои от топ продуктите на KNAUF Insulation за изолация на скатни покриви като например каменна минерална вата KR S, стъклена минерална вата Classic 037 и други, част от LDS изолационна система на Knauf Insulation.

Преминете към пълния текст на статията тук.

Обичаш темите за дома и интериора и създаването на онлайн съдържание е твоя страст? Ако искаш с твои публикации да станеш част от водещата медия за дома в България, започни с попълване на нашия въпросник!

Попълни въпросник