Как да подберете подходяща масичка за кафе за дневната?

Публикувано на 24/01/2020 от Вероника Ценкова | Видяно 1 803 пъти

Изборът на масичка за кафе е едно от най-важните, но често пренебрегвани решения за декориране, които ще трябва да вземете. Масичката за кафе е разположена на централно място и представлява последния завършек към интериора на дневната. Служи за много практични цели. В крайна сметка, без масичка за кафе, къде бихте сложили любимите си напитки и почерпки с близки роднини и приятели, списания или красиви вази с цвята за декорация? Ако се чудите как да подберете масичка за кафе, на каква форма или материал да се спрете, ние сме подбрали няколко интересни вида и съвети, с които да ви помогнем.

Ако все пак се нуждаете от индивидуални съвети, спрямо вашия интериор и вкус, можете да се обърнете към специалистите по изработка на мебели, регистрирани в нашия сайт по всяко време. Те ще ви съдействат да превърнете всекидневната в уникално място, с подхождащ на вашата личност и предпочитания интериор.


Масичка за кафе в овална или правоъгълна форма

При изборът на формата на масичката за кафе е необходимо да се съобразите с формата на дивана. Те трябва да си пасват добре, за да добавите повече естетичност към интериора. Също така е необходимо да обърнете внимание на това дали имате нужда от пространство за поставяне на вещи под масата. Ако имате стандартен диван, тогава е препоръчително да заложите на овална или правоъгълна масичка за кафе. 

  • Овалните масички за кафе са чудесни за балансиране на форма и функция.
  • Изключително удобни са за преместване и предлагат достатъчно място за поставяне и съхранение на вещи.
  • Също така липсата на остри ръбове ги прави изключително подходящи за дом с деца, тъй като няма опасност от наранявания.
  • Правоъгълните масички за кафе са определено по-модерни и предлагат най-много пространство. Това ги прави изключително удобен избор, когато се нуждаете от повече място за поставяне на предмети.


Масички за кафе в кръгла или квадратна форма

Ако имате диван във формата на буквата Г, тогава можете да подберете кръгла или квадратна форма на масичка за кафе, за да се поберат и да си паснат по - добре. 

  • Кръглата масичка за кафе може да бъде наистина привлекателна за гости и големи семейства, когато желаете да хапвате в дневната, докато се наслаждавате на любимия си филм.
  • Квадратните маси за кафе осигуряват приятен и симетричен вид на цялостния интериор. Те са най-практичният избор и понякога могат да предлагат съхранение на вещите, като разполат с допълнителен долен рафт. Това изключително улеснява съхранението на вашите вещи, като можете да поставяте книги, списания или всякакъв друг тип принадлежности отдолу.

Вижте още: Всекидневна 13 квадрата: чудесни идеи за интериорно решение


Материали за масички на кафе

В зависимост от личният ви стил и подбрания интериор на всекидневната, можете да заложите на няколко видове материали, от които да бъде изработена вашата масичка.

  • Класическият избор е дървената масичка за кафе. Истината е, че те най-лесно се намират на пазара, а и има достатъчно богато разнообразие (и на цветове, и на модели). Сериозен техен плюс е и достъпната цена. 
  • Изключително интересни и привлекателни за окото са мраморните масички за кафе. Те са доста висок клас, заради това са и доста скъпи. Изключително добре се вписват в интериора, което ги прави още по-удобни и подходящи.
  • Ако пък искате да заложите на още повече елегантност и стил, можете да го постигнете с огледална масичка за кафе или със стъклена такава. С тяхна помощ лесно ще може да наблегнете на дивана и да бъде акцентна част от дневната.
  • Ако пък ако сте любители на винтидж стила във всекидневната, можете да го направите с масички за кафе с месингово покритие.


Масички за кафе за любители на нестандартното

Ако сте фен на естревагантното или модерното, не е нужно да се придържате към традиционните масички за кафе. Много семейства залагат на масичка за кафе, изработена от нетрадиционни материали или предмети.

  • Може би не разполагате с достатъчно пространство за всичките нужни вещи за удобство у вашата дневна. В такъв случай, можете да заложите на масичка за кафе и табуретка в едно. Изключително удобство, където можете да се разположите приятно пред телевизора и да качите краката си, или пък да поставяте нужните ви вещи. Табуретката може да бъде във всякакви цветове, което я прави още по - интересна.
  • Ако желаете нещо още по - нестандартно, то тогава е подходящо да заложите на уникално оформени маси в свободна форма. Те могат да бъдат квадратни или правоъгълни, за да ви дадат представа къде могат да се поберат. Но нищо не може да ви попречи да заложите и на многоъгълник.
  • Бъдете готови, че ако желаете да имате малко по-различна масичка за кафе, ще трябва да ви я изработят по поръчка. 


Масичка за кафе за малките пространства

В случай че разполагате с малко пространство, можете да използвате холни маси, които съдържат 2-3 модула с различна височина и размери, които спретнато се събират в една такава. Изключително пестящо откъм място, но и удобно, когато се нуждаете от повече такова за специални случаи. Така ще си позволите да имате не само удобство и уют, но и интересна мебел в интериора на дневната.

Изборът на подходяща холна масичка има и своите особености. На първо място трябва много добре да знаете какво търсите, за да може да го намерите. Ако все пак се нуждаете от повече съвети, не се колебайте да потърсите съдействие от регистрираните специалисти по изработка на мебели по поръчка в нашия сайт. Можете да направите напълно безплатна заявка за проект и да получите предложения. Изборът помежду им е изключително лесен, тъй като имате достъп до рейтинг, оставен от останалите потребители за съответните професионалисти. Така ще заложите на най-подхождащите за вас. Пожелаваме ви успешно преобразяване на вашата дневна!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта