Пет неща за уюта в дневната през зимата

Публикувано на 03/12/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 03/12/2019 | Видяно 427 пъти

Когато температурите започнат да падат и зимата осезаемо навлиза в сила, все по-често ни се иска да си останем у дома. Какво по-хубаво от това да имаш удобно местенце, където да се настаниш след работния ден, да оставиш студеното време навън и да се отпуснеш в приветливата и мека като прегръдка дневна! Може би все още не сте много сигурни как можете да превърнете помещението в такава зимна приказка, сякаш излязла от някоя любима детска книга. Някое от следващите пет предложения могат да ви бъдат много полезни. Те ще подхранят въображението ви и да измислите други интересни и практични начини да дадете на дневната си ново настроение през зимните месеци.

Все пак не се лишавайте и от допълнителната помощ, която ще получите, ако се обърнете към професионалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus. 


Няколко меки завивки и всичко се променя

Различни видове завивки, покривала, наметки са изключително важни за всекидневната през зимата. Те може би не изглеждат като нещо кой знае какво, но това е така, само когато ги няма.

 • Меките завивки придават допълнителна плътност и топлина на пространството и вие не бихте искали да се лишите от усещането за уютност, което създават.
 • Освен това вие можете да ги аранжирате в стил, който най-много ви допада, а също и да използвате колкото искате по вид и брой. Представете си как вечерта сте на дивана с книга в ръка или пък гледайки филм, с компанията на този мек разкош. 

Вижте още: Как да декорираме малка всекидневна в 6 лесни стъпки?


И нещо, в което да се сгушим

През зимата в дома ни има място за всичко, което внася допълнителна доза уют. В дневната това може да се случи с помощта на възглавници.

 • По това време на годината удобството е изключително важно. Именно сега можете да си позволите да разбърквате стиловете, да не държите на един от тях, а да дадете воля на експериментаторския си и творчески дух – нека да е малко разбъркано.
 • Важното е резултатът от всичко това да е удобство, в което ви се иска да останете дълго време. Допълнителен елемент към снасянето на зимен комфорт е и материалът на възглавниците – кадифе, коприна, мекост и приканване към топлина и уют.

Вижте още: Декориране с възглавници - всичко, което трябва да знаете


Килимът е нещо повече от декор

Килимът е едно от задължителните неща, което има място в дневната си за зимата. Независимо дали той е луксозен, тип персийски или друг, който ги имитира. През лятото той би бил в повече – тогава ви трябва хладният допир на пода. Сега обаче мекото докосване на килима ви донася допълнителна топлина и удобство в студените месеци.

 • Позиционирането на килима ви дава опция за дизайнерски елемент във всекидневната стая. 
 • Размерът му може да бъде голям, като заема не малка част от пода. но може и да бъде съвсем малък, само под масичката, като по този начин ще поставите акцент с него в стаята.
 • Килимът ще добави цвят и стил на цялото пространство и ще изиграе обединяващ ефект. Не подценявайте и изолационния му ефект, който няма да позволи никога през сезона краката ви да изстинат.


Допълнителната светлина през зимата е важна

Светлината във вашата дневна съществено допринася и моделира атмосферата и настроението. Това е безспорен факт и задължителен елемент през зимния сезон, когато естествената светлина е оскъдна.

 • Възможни са редица избори – настолни лампи, ниски, високи, таванно осветление.
 • Високи, ниски, деликатни – лампи във всякакъв стил, произвеждат светлина от желаната от вас височина и създават усещане за спокойствие и синхрон, от която се нуждаете в този до известна степен меланхоличен сезон.
 • Помислете и за скрито осветление на места, където може да го приложите. Ще бъде чудесно допълнение към интериора ви.


Благоухание и топлина чрез декорация

Като едно приятно допълнение към вашата очарователна зимна дневна са ароматните свещи. Те са опция, която дава допълнителна възможност за аксесоари, които създават специфичния зимен привкус.

 • Ароматните свещи са перфектни за създаване на атмосфера на спокойствие и са чудесен начин да засилите зимната романтика в дома.
 • Възможно е да използвате малко на брой, разположени на повече места или да ги концентрирате в цяла композиция. Изцяло зависи от ефекта, който търсите.
 • Може да ги позиционирате на много места - лавици за книги, масичката за чай, первази, над камината, ако имате такава. 

Дневната може да бъде истинско съвършенство през предстоящите снежни дни. Всяко една от тези пет възможности е опция за вашата зимна всекидневна. В случай че се нуждаете от професионална помощ, винаги може да се консултирате в доказаните специалисти, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мнения на предишни клиенти и направете най-правилния за вас избор. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Сухо строителство, София
34 извършени проекта
Милен Костов
Боядисване и декорация, София
М-Строй VIP
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Майстор Боби
Боядисване и декорация, София
Ваяни ЕООД
Строителство на сгради, София
1 извършен проект
Георги Димитранов
Строителство на сгради, Варна
1 извършен проект