Пет неща за уюта в дневната през зимата

Публикувано на 03/12/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 03/12/2019 | Видяно 1 331 пъти

Когато температурите започнат да падат и зимата осезаемо навлиза в сила, все по-често ни се иска да си останем у дома. Какво по-хубаво от това да имаш удобно местенце, където да се настаниш след работния ден, да оставиш студеното време навън и да се отпуснеш в приветливата и мека като прегръдка дневна! Може би все още не сте много сигурни как можете да превърнете помещението в такава зимна приказка, сякаш излязла от някоя любима детска книга. Някое от следващите пет предложения могат да ви бъдат много полезни. Те ще подхранят въображението ви и да измислите други интересни и практични начини да дадете на дневната си ново настроение през зимните месеци.

Все пак не се лишавайте и от допълнителната помощ, която ще получите, ако се обърнете към професионалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus. 


Няколко меки завивки и всичко се променя

Различни видове завивки, покривала, наметки са изключително важни за всекидневната през зимата. Те може би не изглеждат като нещо кой знае какво, но това е така, само когато ги няма.

  • Меките завивки придават допълнителна плътност и топлина на пространството и вие не бихте искали да се лишите от усещането за уютност, което създават.
  • Освен това вие можете да ги аранжирате в стил, който най-много ви допада, а също и да използвате колкото искате по вид и брой. Представете си как вечерта сте на дивана с книга в ръка или пък гледайки филм, с компанията на този мек разкош. 

Вижте още: Как да декорираме малка всекидневна в 6 лесни стъпки?


И нещо, в което да се сгушим

През зимата в дома ни има място за всичко, което внася допълнителна доза уют. В дневната това може да се случи с помощта на възглавници.

  • По това време на годината удобството е изключително важно. Именно сега можете да си позволите да разбърквате стиловете, да не държите на един от тях, а да дадете воля на експериментаторския си и творчески дух – нека да е малко разбъркано.
  • Важното е резултатът от всичко това да е удобство, в което ви се иска да останете дълго време. Допълнителен елемент към снасянето на зимен комфорт е и материалът на възглавниците – кадифе, коприна, мекост и приканване към топлина и уют.

Вижте още: Декориране с възглавници - всичко, което трябва да знаете


Килимът е нещо повече от декор

Килимът е едно от задължителните неща, което има място в дневната си за зимата. Независимо дали той е луксозен, тип персийски или друг, който ги имитира. През лятото той би бил в повече – тогава ви трябва хладният допир на пода. Сега обаче мекото докосване на килима ви донася допълнителна топлина и удобство в студените месеци.

  • Позиционирането на килима ви дава опция за дизайнерски елемент във всекидневната стая. 
  • Размерът му може да бъде голям, като заема не малка част от пода. но може и да бъде съвсем малък, само под масичката, като по този начин ще поставите акцент с него в стаята.
  • Килимът ще добави цвят и стил на цялото пространство и ще изиграе обединяващ ефект. Не подценявайте и изолационния му ефект, който няма да позволи никога през сезона краката ви да изстинат.


Допълнителната светлина през зимата е важна

Светлината във вашата дневна съществено допринася и моделира атмосферата и настроението. Това е безспорен факт и задължителен елемент през зимния сезон, когато естествената светлина е оскъдна.

  • Възможни са редица избори – настолни лампи, ниски, високи, таванно осветление.
  • Високи, ниски, деликатни – лампи във всякакъв стил, произвеждат светлина от желаната от вас височина и създават усещане за спокойствие и синхрон, от която се нуждаете в този до известна степен меланхоличен сезон.
  • Помислете и за скрито осветление на места, където може да го приложите. Ще бъде чудесно допълнение към интериора ви.


Благоухание и топлина чрез декорация

Като едно приятно допълнение към вашата очарователна зимна дневна са ароматните свещи. Те са опция, която дава допълнителна възможност за аксесоари, които създават специфичния зимен привкус.

  • Ароматните свещи са перфектни за създаване на атмосфера на спокойствие и са чудесен начин да засилите зимната романтика в дома.
  • Възможно е да използвате малко на брой, разположени на повече места или да ги концентрирате в цяла композиция. Изцяло зависи от ефекта, който търсите.
  • Може да ги позиционирате на много места - лавици за книги, масичката за чай, первази, над камината, ако имате такава. 

Дневната може да бъде истинско съвършенство през предстоящите снежни дни. Всяко една от тези пет възможности е опция за вашата зимна всекидневна. В случай че се нуждаете от професионална помощ, винаги може да се консултирате в доказаните специалисти, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мнения на предишни клиенти и направете най-правилния за вас избор. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта