Декориране с възглавници - всичко, което трябва да знаете

Публикувано на 29/08/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 26/09/2019 | Видяно 1 847 пъти

Декорирането с възглавници е един от най-лесните начини да освежите дома си и да добавите нови модели, текстури и цветове в своя интериор. To може да изглежда като незначителна част от процеса на изграждане на красиво помещение, но това е много далеч от истината. Декоративните възглавници са най-добрият инструмент, с който да превърнете една къща в истински дом. И въпреки че стандартната квадратна възглавница винаги ще бъде класика, въвеждането на други форми, като болстери и лумбарни възглавници е идеалният начин да добавите още повече визуална привлекателност и естетика към интериора на стаята ви.

Независимо от стаята, размерите и стила й, използвайки тези малки украшения в декора си, вие проявявате личността си и така добавяте още повече уют и комфорт в помещението. Така че ако търсите вдъхновение, тук можете да откриете прекрасни начини за украса с възглавници с всякакви форми и размери. А ако ви изникнат и други идеи, не забравяйте да ги споделите с професионалистите в интериорния дизайн, които ще ви помогнат за качественото им изпълнение.


Квадратните възглавници - семпли и практични

Квадратните декоративни възглавници са може би са най-популярната форма. Стандартният квадрат обаче е всичко друго, но не и скучен. Даже обратното - той е универсален източник на страхотни идеи. Квадратните възглавници притежават универсален стил, което значи, че се вписват перфектно във всеки тип пространство и стоят красиво върху всички мебели. А кога и как да ги използвате?

  • Квадратните възглавници изглеждат страхотно самостоятелно, независимо дали са сложени върху дивана или са върху фотьойла.
  • Те създават съвършена картина, когато са съчетани с други форми.
  • Опитайте да ги използвате като основа за образуване на декоративна композиция. Комбинирайте две квадратни възглавници с привличаща вниманието лумбална за по-шикозна и елегантна визия.

Вижте още: 6 начина да използваме отново старите калъфки за възглавници


Лумбални възглавници - стил и изисканост

Лумбалните възглавници се характеризират със своята издължена, изящна правоъгълна форма. Наричат се така заради удобството, което осигуряват на долната част на гърба. Те обаче по-често се използват за внасяне на красота в дадено пространство. Лумбалните възглавници се предлагат в голямо разнообразие от размери, цветове и текстури. Но как да ги впишем в интериора?

  • Обикновено лумбалните възглавници се използват като централна част. Те са короната в създаващата се композиция от възглавници.
  • Лумбалните възглавници обаче изглеждат чудесно и самостоятелно. Оформете с тях чифт импровизирани подлакътници на външната пейка. За по-минималистичен вид можете да ги сложите небрежно и върху дивана или фотьойла.


Болстерни (цилиндрични) възглавници - лукс и нежност

Болстерните възглавници се характеризират с дългата си цилиндрична форма. Те са подобни на лумбалните, тъй като имат богата гама от размери и се използват както за опора на гърба, така и за декоративни цели. Болстерните възглавници обаче изглеждат по-луксозно. Това е така, тъй като формата им е доста по-структурирана и характерна. А ето как да ги включите в украсата на дома ви:

  • Болстерните възглавници най-често се забелязват като централен елемент в декорацията на леглото. Можете също така да ги използвате и самостоятелно, като ги сложите на стола или пък в чифт в двата края на дивана.
  • Няма да сбъркате, ако ги използвате и за декорация на градински мебели.

Вижте още: Измайсторете сами чаровни и креативни възглавници


Възглавници с нетрадиционни форми - ексцентричност и закачливост

От класически форми като възглавници във формата на куб до по-причудливи дизайни като сфери, звезди и животни.... Възглавниците с по-нетрадиционни форми могат да се окажат точно това, от което се нуждаете вие и вашият дом.

  • Тези възглавници биха изглеждали чудесно на дивана в хола, върху леглото или пък в детския кът за игри.
  • Всяко кътче, на което може да се постави стандартна декоративна възглавница е потенциално пространство за изявяване на ексцентричен стил.
  • За да си осигурите максимален комфорт и красив вид, просто не забравяйте да комбинирате тези възглавници с такива с квадратна или правоъгълна форма. Комбинацията ще създаде неподражаем стил в дома ви.

Възглавниците са един от основните елементи в красивото и уютно жилище. С тяхна помощ с минимални усилия и приемлив бюджет, ще постигнете страхотни резултати. Те могат да преобразят дома ви до неузнаваемост, да оставят гостите ви впечатлени, а вас - доволни и щастливи. Ако все пак имате затруднения на кои форми и дизайни да заложите в дома си, може да се се свържете със специалистите в интериорния дизайн, регистрирани в нашата платформа. Единственото, което е необходимо, е да направите безплатна заявка за проект. В следващите 24 часа ще получите готови оферти, от които да изберете най-добрата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта