6 начина да използваме отново старите калъфки за възглавници

Публикувано на 12/12/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 5 025 пъти

Калъфките за възглавници са с идеалната големина за направата на редица собственоръчно измайсторени проекти. Освен това платовете им обикновено са пъстроцветни и ведри и ще внесат настроение с отреденото им ново амплоа.

С предложенията, които ще ви покажем, е възможно бързо-бързо да изчерпите запаса от стари и неупотребявани калъфки, но с едно отбиване до близкия магазин за дрехи втора употреба лесно можете да се сдобиете с допълнителни калъфки, които да режете, разкроявате и трансформирате по свой вкус.


Дрешка за детето

Много е лесно да превърнете неизползваната калъфка за възглавница в модерна дрешка за малката си дъщеричка. Може да се получи пола или дори рокличка. Използвайте въображението си за вида на презрамките. Ще сътворите дреха уникат, в която хлапето ще се чувства повече от удобно.

Вижте още: Защо да не изхвърляме старите мебели


Престилка

С този проект ще се справи всеки. При това само за десетина минути. Просто изрежете квадратно или правоъгълно парче от калъфката за възглавница, изгладете го добре, пришийте на машина в единия край дебела панделка и сте готови. Връзвайте панделката на новата си престилка на кръста и се захващайте с кулинарни подвизи в кухнята.


Пазарска чанта

Обичаме чантите за пазаруване. Освен че са екологични, те са се превърнали и в част от аксесоарите ни. Вместо с неприятните шумящи пликчета, пазаруваме основно с платнени чанти и торбички, които обаче все някога се износват или скъсват. Затова е добре да имаме в запас.

Изберете запазена пъстра калъфка и разшийте единия й край. Изрежете в горната част, както е показано на снимката. Минете с шевна машина по краищата на образувалите се дръжки. Дъното на чантата се формира от неразшитата долна част на калъфката. С остатъка от плата след изрязването зашийте джобче в предната част на новата си пазарска чанта.


Калъфи за дрехи

Страхотна и лесна за изпълнение идея. Ще можете да предпазвате дрехите, които не използвате през съответния сезон, като в същото време в гардероба ви ще цари разноцветно настроение. Единственото, което трябва да направите, е да оформите малък отвор за главичката на закачалката. Ако имате желание и време, можете и да зашиете цялата долна част като калъф, за да не си личи, че някога приспособлението е служело за калъфка за възглавница.


Торба за пране

Кошът за пране често заема много място, а и качествените модели са на сравнително високи цени. Интересна и удобна алтернатива е торбата за пране. Особено ако е направена от калъфка за възглавница. С помощта на шевна машина зашийте пристягаща връв в единия край на калъфката и завържете краищата. Можете да закачате очакващите ред за пералнята дрехи на вратата на гардероба, от вътрешната му страна или където другаде ви е удобно.

Вижте още: Креативни начини за повторно използване на стара стълба


Играчка за кучето

Тук в употреба могат да влязат и най-старите и износени калъфки. Усучете, вържете, усучете, пак вържете. Ако видите, че има опасност творението ви да се разпадне лесно, пришийте краищата. И пак - усучете, вържете... И дайте на кучето. Ще падне голяма веселба с дърпане, тичане, гонене, подмятане във въздуха. Нека и домашният ви любимец получи подарък!

Подобни промени можете да направите и със старите си мебели. В повечето от случаите обаче ще ви е нужна помощ от професионалист. Ако имате идея за освежаването на някой стар диван или създаването на уникална холна масичка, която да поставите пред него, подайте безплатна заявка в MaistorPlus. Регистрираните в сайта специалисти ще ви предложат оферти, които да сравните и да изберете най-подходящия за вас вариант.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта