Дневна в зелено - един наистина добър избор!

Публикувано на 05/08/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 05/08/2020 | Видяно 5 115 пъти

Със сигурност сте забелязали как тенденциите при цветовете се променят постоянно. През последните години сивият цвят беше изключително актуален. Е, според редица дизайнери има нова звезда на интериорния подиум. Зеленото – във всичките му близки до природата нюанси. Този цвят може както да бъде невероятен акцент, така и да внесе спокойствие и баланс в помещението.

Ако зеленото е и вашата слабост, но не сте сигурни дали няма да прекалите или как да го комбинирате, обърнете се към специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus. Те ще ви помогнат да направите дома си като от списание за дома.


Елементи, взети от природата

Зеленото е цвят, който се вписва добре в различни цветови схеми. Неговата способност в интериора е да създаде връзка с екстериора и заобикалящата среда.

  • Става все по-актуално и модерно интериорът да е близо до природата - цветове, форми, материали. С помощта на зеления цвят много бързо и лесно ще постигнете точно това.
  • Зеленият цвят е подходящ за комбинации с всички нюанси и шарки на дървото, също така и с благородни метали.
  • Ако искате холът ви да изглежда луксозно, но в същото време и „земно“ – това е перфектният основен цвят, който да използвате.
  • Може да го използвате за цвят на стените, мебелите или декоративните елементи в дневната. 
  • Няма да сгрешите, ако с него създадете акцентна точка в дома - на една от стените, малък елемент, фотьойл или картина. 

Вижте още: Морски бриз в дневната


Актуални комбинации със зелено

Актуалните цветове, които да използвате в комбинация със зелено варират от светли, пастелни до тъмни.

  • Комбинирайте тъмнозелено с прасковено розово и златно. По този начин със сигурност ще придадете уникална визия на дневната си.
  • Актуално също е да се съчетава зеленият цвят с жълтата гама, като един от най-подходящите нюанси е горчица.
  • Смарагдовите оттенъци на зеленето идеално си хармонират със златни нюанси. Ако сте от по-смелите, то съвсем спокойно може да заложите на тази комбинация и определено няма да сгрешите!
  • Заложете на диван, чийто основен цвят е зелен, декорирайте с възглавници в цвят горчица и поне още един нюанс на зеленото.  Най-важното е чрез интериора и дома си да изразите себе си.


Тапети в зеления интериор на дневната

Независимо дали предпочитате луксозен, модерен, класически или по-семпъл интериор, зеленото винаги е добро попадение в избора на цвят.

  • Красив фототапет на листа е подходящ за вашата дневна. Хубавата новина е, че на пазара се предлага широка гама от най-различни избори за всеки стил. Комбинирайте го с класически или мебели с по-модерен дизайн. 
  • Друга алтернатива е да се спрете на тапет с по-нестандартни орнаменти.
  • Разбира се, винаги може да изберете и класически, изчистени тапети, които отиват на интериора в дома си.
  • Зеленото е цвят, който е не само модерен избор, но и дългосрочен вариант, така че смело се възползвайте от неговите предимства.

Вижте още: Тапетите – актуални или отживелица?


Природата – основен елемент в интериорния дизайн

Определено през последните години става все по-актуално да се използват цветовете, които ни заобикалят в природата. В заключение може да се каже, че зеленото е гъвкав, лесно приспособим и интригуващ цвят, който може да „съживи“ вашата дневна и да я направи още по-красива и запомняща се. Няма как помещението да остане незабелязано, ако изберете правилно съчетание на цветове и добавите зеленето в интериора.

Ако тази статия ви е вдъхновила да промените дневната си, отидете до специализиран магазин и закупете необходимите за промяна вещи и материали. Ако пък се съмнявате, че сами ще постигнете перфектния резултат, обърнете съм регистрираните специалисти в MaistorPlus, които със сигурност ще ви помогнат да осъществите плана си за невероятно изглеждаща дневна. Направете безплатна заявка за проект и изберете между изпратените оферти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта