Модерна дневна от средата на миналия век

Публикувано на 17/12/2019 от Атанас Янев | Последна редакция на 17/12/2019 | Видяно 1 538 пъти

Дневната е може би най-значимото пространство във вашия дом. Мястото за социализация, приятни разговори, гледане на телевизия, четене на книги, слушане на музика. Затова е от особено голямо значение дневна ви да има свой собствен, оригинален и неподражаем стил. Днес ви представяме модерна дневна от средата на миналия век – този стил от 50-те години е естетика, издържала на времето, която е много актуална и към настоящия момент. Ако искате да създадете подобен дизайн в дома си, при това – без да ремонтирате всичко, което вече притежавате и обичате, тази статия може да ви помогне. На ваше разположение са и регистрираните в платформата на MaistorPlus опитни и квалифицирани професионалисти, които ще ви бъдат от полза, независимо дали искате да обновите вашата дневна, спалня, кухня или друго пространство от дома си.


Столът - задължителен акцент в стила на 50-те

Днес все повече хора са заинтригувани от стила на 50-те години, тъй като той е пряко свързан със съвременното изкуство, архитектура, интериорен дизайн и вече настъпилата ера на технологиите. Столът е задължителен акцент от този стил.

  • Преди години, Чарлз и Рей Еймс са създали Lounge Chair Eames – луксозни и красиви дървени столове. Те са вдъхновени от столовете в клубовете от най-различно естество, така характерни за 19-ти век, които със своя популярен стил оставиха неизлечим белег в най-различни аудио-визуални произведения – игрални и документални филми – и с течение на времето стават неизменна част от дневните на много хора.
  • За да имате ретро стил в дневната е добре да се спрете на подобен стил столове. На пазара се предлага достатъчно широка гама от видове, цветове, материали и дизайни. 
  • Характерното за тях е, че наподобяват фотьойл, но с основата си имат крачета. 
  • Безкрайното удобство е техният най-голям плюс. Нито една табуретка или обикновен стол няма да ви дадат несравнимият комфорт на стола от 50-те.

Вижте още: Как да тапицираме сами стари столове


Масичката за кафе е на фокус

Масичката за кафе е задължителен елемент в дневна в стила на миналия век. Този елемент от стила на 50-те се е появявал в почти всяка модерна тогава дневна и бил нещо като концептуален център на самото холно пространство – мястото, на което се оставят напитките, и което е предпоставка за дълги и интересни разговори.

  • Типът маса, който е особено повлиян от естетиката на средата на века, е масичката за кафе с т.нар. „крачета за коса“.
  • Този тип маси са изключително щадящи пространството във вашата дневна, освен това са достатъчно семпли и същевременно – стилни и красиви.
  • В дизайна им няма нищо излишно или кичозно. Техният семпъл външен вид ги правят подходящи за почти всеки стил и интериор.


Диванът в дневната – няма как да минем без него

Всяка дневна разполага с диван. Дори и тази от 50-те години.

  • Стилът на дивана от средата на века е много отчетлив. Няма нищо прекалено или натруфено в дивана от 50-те години. Това отразява страхотното усещане за функционалност и баланс на тогавашното дизайнерско изкуство.
  • Диванът обикновено е нисък и правоъгълен и е проектиран с контрастни текстури. Единствените декоративни елементи при него са няколко по-големи възглавници.
  • Той създава едно чувство за аристократична тежест, без да съдържа в себе си нещо прекалено, изкуствено или ненужно. Освен това, има невероятната способност да "отваря" холното пространство, а това му качество въобще не е за подценяване.

Ако искате да разширите пространството в дома си, да му придадете специфична атмосфера и да го заредите с невероятна енергия, един от най-добрите начини да го направите е да заложите на модерна дневна от средата на миналия век. Не забравяйте, че винаги може да потърсите професионално съдействие от майсторите, регистрирани при нас. Винаги може да направите заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта