5 чудесни идеи за дневни със сглобяеми дивани

Публикувано на 17/09/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 06/11/2019 | Видяно 1 884 пъти

Сглобяемите дивани обикновено се състоят от няколко отделни части. Характерно за тях е, че придават доста удобство, мекота и очарование на помещението. Без значение дали мястото, с което разполагате е голямо или малко, обзаведено с по-нетрадиционни мебели, модерни, семпли. Разтегателният диван ще се впише идеално в атмосферата на стаята и само ще я направи още по-стилна. Няма нищо по-приятно от това да се сгушите под топлото одеяло на голямото меко диванче. Не забравяйте да поставите телевизора централно срещу холовата гарнитура, за да може от всеки ъгъл да има хубавате гледка.

Разгледайте идеите, които сме ви приготвили. Ако някоя от тях ви впечатли можете да се консултирате със специалистите, регистрирани в нашата платформа. 


Плюшена тъмносиня холна гарнитура!

Плюшът винаги е чудесен вариант, ако желаете да се чувствате като в „облаци“, когато си почивате на дивана.

  • Страхотната новина е, че подобно обзавеждане пасва идеално добре както на еклектичен, съвременен, така и на по-традиционен стил.
  • Освен че диванът ще бъде много удобен за събиране с приятели, той е чудесен и за следобедна дрямка в уединение.
  • Плюшът предразполага към комфорт и спокоен сън.
  • Масивната холна гарнитура позволява разполагането на голяма масичка за кафе - ако заложите на бяла, вие ще запазите семплия вид на дневната и ще избягате от излишния кич.


Мултифункционална дневна за цялото семейство!

Голямата сглобяема холна гарнитура е направена така, че да удовлетворява нуждите на цялото семейство.

  • Отделните части могат да се разместват, като по този начин може се освободи пространство, необходимо за различни дейности. Освен това по този начин може да разместите мебелите винаги, когато ви омръзнат.
  • Масичката със столовете отстрани е чудесна придобивка за голямо семейство. Можете да играете семейни игри и в същото време да се чувствате близо до останалите, които например са излегнати на дивана и гледат телевизия.  
  • Ако не разполагате в много стаи, направете дневната мултифункционална. Обособете кът за най-малките, където да си играят. Дори може да сложите и бюро, ако в дома ви има ученици или пък вие работите от вкъщи.

Вижте още: 4 идеи за малка дневна, с които да оптимизирате пространството


Традиционният стил е винаги на мода!

Вероятно и вие като нас сте влюбени в традиционната дневна? Спокойната среда, която този интериор осигурява, го прави предпочитан от много хора.

  • Семплият дизайн и неутралните цветове демонстрират уютен еклектичен интериор, към който се стремим почти всички при обзавеждането.
  • Много често при обзавеждане на едно помещение, хората започват да го пълнят с всякакви малки мебели и декорации, с цел да изглежда по-красиво и уютно. Това обаче води до опасността стаята да изглежда претрупана и дори разхвърляна. Не е необходимо да усложнявате избора си.
  • Достатъчно е да разположите удобна красива холна гарнитура в средата на стаята с малки декоративни възглавници и удобно кресло. Готово -  чудесната визия ви е гарантирана на 99%.


Малка дневна – красива дневна!

Не се притеснявате, че дневната ви е твърде малка и няма начин да я превърнете в уютно и красиво местенце. Има много невероятни варианти, с които можете да осъществите желанията си.

  • Сглобяемият диван е един от тях. Изберете модел, който не е прекалено голям, но върши чудесна работа и в същото време е толкова удобен, мек и стилен. 
  • Ако основните ви дейности в дневната са свързани с гледане на телевизия и вечеря около камината, сглобяемият диван е перфектният избор за помещението. Добавете интересна масичка за кафе в средата, която да подхожда на холната гарнитура, фотьойлите и дизайна на помещението.
  • Направете си една красива, стилна и кокетна дневна, която ще ви кара да се чувствате комфортно, когато прекарвате времето си там.

Вижте още: 5 важни правила при избора на диван


Цветовете са чудесен избор, ако искате да ви е весело!

Ако обичате да ви е шарено, готино и позитивно, не се ограничавайте само с бледите нюанси. С много цветове също може да създадете стилна дневна. Единственото условие е да ги съчетаете правилно. Комбинацията от два или три цвята може да бъде също толкова печеливша, колкото  и едноцветния вариант. Последвайте сърцето си и това приключение ще си заслужава, защото накрая ще имате функционална, комфортна и незаменима дневна, в която да се събирате цялото семейство.

Използвайте тези предложения, за да създадете дневната на мечтите си. За качественото изпълнение на този проект, разчитайте на професионалистите в интериорния дизайн, регистрирани в нашата платформа. Изпратете напълно безплатно заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти, които да равните и да изберете тази, която най-много отговаря на изискванията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта