Какво би ни донесло обновлението в дневната: малко идеи и вдъхновения за ремонта

Публикувано на 22/11/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 20/12/2019 | Видяно 1 544 пъти

Дневната е стаята в апартамента ни, в която прекарваме най-много време със семейството си или насаме и определено е мястото, в което преживяваме страхотни моменти и изграждаме спомените си. Колкото по-уютна, актуална и изградена с вкус е нашата дневна, толкова по-приятно би било и времето, прекарано в нея.

И независимо че може да сте любители на редовното актуализиране на декорацията си в дневната, понякога с годините е възможно в един момент да се окажем заобиколени от поостарели мебели, неактуални цветове и като цяло – насред ред предизвикателства, свързани с общото внушение на пространството ни. И тогава определено бихме предприели ремонтни действия. Точно затова днес ще ви покажем няколко вдъхновяващи трансформации на дневна, които връщат модерната атмосфера в жилището. Ако имате нужда от напътствия, идеи или помощ за реновиране на дневна, тогава се допитайте до доказаните специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Какво би ви донесло това? 


Как да подобрим общото излъчване на пространството?

Първата крачка в подобряването на общото пространство би била да оптимизираме организирането на мебелите в дневната. Понякога проблемът би могъл да е обратен на липсата на място. Възможно е да се окаже, че сегашното разположение на мебелите ни създава усещането за излишно и недобре усвоено пространство, в което окото не може да намери своя акцентна точка.

  • Смяна на стила на мебелите и оформяне на един център на внимание в останалата част на помещението чрез камина е добър вариант. По този начин, както и чрез подобряване на цветовата палитра в по-светлата гама, от едно на пръв поглед празно пространство, дизайнерите създават усещане за актуалност и фокус, без да отнемат простора на помещението.
  • Не е задължително да заменяте старите мебели. И старите могат да ви свършат чудесна работа, ако само малко ги обновите. Това може да стане чрез нова дамаска, няколко възглавници или шалтета.

Вижте още: Как да превърнем старата дневна в наистина модерен хол?


Как да се отървем от мрачната атмосфера?

Независимо че обичаме стила на дневната си, понякога е възможно да се окаже, че любимата ни стая неусетно е станала морално остаряла. Изборът на цветовете ни може би вече не е най-добрият и съчетаването на тези аспекти в едно цяло всъщност създава усещането за схлупеност и мрачност.

  • Мрачна атмосфера далеч не е свързана само с тъмните цветове. Напротив! Стилът може да е доста неприветлив, дори и нюансите да са топли. И обратно - може да има страхотна визия с черни цветове.
  • Актуализирането на мебелите, подовите настилки и изваждане на преден план на контрастите вършат чудеса в мисията да вдъхнете нов живот на старата дневна. 
  • Малките детайли също са много важни - нови картини и декоративни аксесоари имат способността да освежат пространството.

Вижте още: Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни


Как да се преборим с наследения неактуален стил?

Понякога неактуалността на стаята ни произтича от някогашните стилови подобрения, които сме правили или наследили. Как може да се преборим с тях?

  • Не е нужно изцяло да ги премахваме. Още повече, ако това е свързано с къртене или по-сложен ремонт. Само с малко творчество може да им дадем нов облик. 
  • Запазете стила на пространството, но заложете на нови акценти и декорации.
  • Не променяйте цялостно интериора, ако не сте предвидили основни ремонтни дейности.
  • Във всяка наследена вещ има и доза чар. Тя носи спомени от една отминала епоха, така че преди да я изхвърлите или унищожите, помислете добре дали няма как да я превърнете в красив акцент във вашия дом.


Уверете се, че цветовете са подходящи

Независимо че много от нас започват ремонта задължително от освежаване на цветовете, те понякога могат да са наистина определящи. Затова, уверете се, че в стаята преобладават нюанси, които наистина харесвате. и най-вече такива, които да допълват цялостния интериор.

  • Добре би било да обособите една фокусна стена, където може да заложите и на различен цвят, дори в ярък нюанс.
  • Най-важното правило е всички цветове - на мебели, аксесоари, декорация, да си пасват помежду си. По този начин заедно ще сглобят съвършения пъзел на стилна дневна.
  • Ако не сте сигурни в избора си, то най-добре да се спрете на меки тонове. С тях шансът да сгрешите е по-малък, отколкото ако се спрете на наситено червено или жълто.

Дневната в жилището ни обикновено е неговата душа и мястото, където виждаме любимите си хора за по-дълго, отглеждаме децата си, прекарваме вечерите си. Затова е важно обзавеждането ни да съответства изцяло на предпочитанията ни, както и да се погрижим за неговата актуалност. Ако времето е казало своята дума и търсите начин да осъвремените хола си, непременно потърсете специалистите, регистрирани в MaistorPlus. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много съответства на вашите предпочитания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта