7 лесни дизайнерски трика за повече топлота и домашен уют в дневната

Публикувано на 20/12/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 20/12/2016 | Видяно 13 192 пъти

Независимо дали дневната ви е самостоятелна стая или е слята с кухнята и трапезарията, за да я спасите от монотонност, можете да направите поне една от стените ѝ по-различна. Естествена тухла или декорация с камък внасят много топлота, подобен ефект бихте постигнали и с тапети.

Вижте още: Как да вдъхнем живот на тъмната и схлупена дневна


7 лесни дизайнерски трика за повече топлота и домашен уют в дневната

Дневна, изчистена до съвършенство, с обзавеждане, подвластно на безупречна режисура и лукс, дебнещ от всеки ъгъл. Вероятно и гостите ви ще се впечатлят, ако ги поканите в подобна обстановка. Прекалената официалност обаче може да ви натежи, когато се налага да съжителствате ежедневно с нея. Затова в тази статия сме ви подготвили 7 дизайнерски трика, които ще ви помогнат да имате повече топлота и домашен уют в дневната, а за прилагането им на практика можете да се доверите на доказаните специалисти в нашия сайт.


Класически уют със завеси

Хубавите, плътни завеси си остават перфектен избор, когато се стремим към класически уют. Добро решение е комбинирането им с пердета от по-фина материя. Сами решавате, в различните часове от денонощието, дали прозорците ви да са повече или по-малко осветени. Разбира се, щорите също са вариант, но с тях ще ви бъде по-трудно да постигнете атмосфера на задушевност.


Картини по ваш вкус

Дори само една картина може да накара дневната ви да грее в по-добра светлина. За да бъде максимално комфортно за вас, изберете изображение, което извиква приятни емоции и асоциации за цялото семейство. Не е толкова важно да е модерно, а да ви радва всеки път, когато погледнете натам. Може да е нарисуван красив природен пейзаж, портрет, както и най-обикновена ваза с цветя.


Магията на малките детайли

Дребните детайли имат силата да внесат магия във всяко помещение. Списанията, които все не искате да изхвърлите, можете да махнете от холната масичка и да подредите в хубави, плетени кошници. Поставете ваза със свежи цветя върху масата, където вече имате свободно пространство. Наредете любимите си стъклени, дървени, порцеланови аксесоари из рафтовете и нишите в стаята. Ще се удивите колко много могат да подобрят интериора ви.

Вижте още: 6 практични насоки за постигане на успокояващ и красив интериор в дневната


Уют с любима книга в ръка

За какво ви е удобна мека мебел, ако нямате наблизо цяла библиотека с любими книги, от които да си изберете една и блажено да се отпуснете с нея? Задължителен елемент за всеки, който се стреми към топлотата на домашния уют!

Вижте още: 12 истински съкровища за дома на всеки, влюбен в книгите


Помните ли чипровските килими?

Традицията в производството на чипровски килими наскоро бе призната от Юнеско за нематериално културно наследство на България. Допълнителна причина да ги поканите в дневната си е, че богатството от фигури, с които са изтъкани, е не само за красота, а носи и своята символика за повече здраве, просперитет и радост в дома. Днес може и да не са част от актуалните интериорни тенденции, но това по никакъв начин не отнема от стойността и непреходността им.


Спомени от стария сандък

Огледайте хубаво дали не сте забравили някои скъпи спомени в стария сандък, из чекмеджетата, на тавана. Можете за откриете цели залежи от съкровища там, които бързо да превърнете в декорации, носещи позитивни емоции за вас. Дори и старото ви радио или грамофон вече да не работят, вероятно биха стояли чудесно в дневната ви. А вероятно имате сувенири от отминали вълнуващи пътешествия?

Топлотата и домашният уют в дневната ви са напълно постижими, особено когато се доверите на собствените си усещания. При нужда от професионален съвет как да съчетаете в добре балансиран дизайн всички свои виждания, регистрираните в MaistorPlus специалисти са на ваше разположение. Заявете безплатно проект, разгледайте профилите на изпълнителите и оставените за качеството на работата им оценки от предишни клиенти. Изберете с кого да работите и след изпълнение на възложените задачи, споделете и своя отзив.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта