7 лесни дизайнерски трика за повече топлота и домашен уют в дневната

Публикувано на 20/12/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 20/12/2016 | Видяно 10 846 пъти
7 лесни дизайнерски трика за повече топлота и домашен уют в дневната

Дневна, изчистена до съвършенство, с обзавеждане, подвластно на безупречна режисура и лукс, дебнещ от всеки ъгъл. Вероятно и гостите ви ще се впечатлят, ако ги поканите в подобна обстановка. Прекалената официалност обаче може да ви натежи, когато се налага да съжителствате ежедневно с нея. Затова в тази статия сме ви подготвили 7 дизайнерски трика, които ще ви помогнат да имате повече топлота и домашен уют в дневната, а за прилагането им на практика можете да се доверите на доказаните специалисти в нашия сайт.

Една различна стена

Една различна стена

Независимо дали дневната ви е самостоятелна стая или е слята с кухнята и трапезарията, за да я спасите от монотонност, можете да направите поне една от стените ѝ по-различна. Естествена тухла или декорация с камък внасят много топлота, подобен ефект бихте постигнали и с тапети.

Вижте още: Как да вдъхнем живот на тъмната и схлупена дневна

Класически уют със завеси

Класически уют със завеси

Хубавите, плътни завеси си остават перфектен избор, когато се стремим към класически уют. Добро решение е комбинирането им с пердета от по-фина материя. Сами решавате, в различните часове от денонощието, дали прозорците ви да са повече или по-малко осветени. Разбира се, щорите също са вариант, но с тях ще ви бъде по-трудно да постигнете атмосфера на задушевност.

Картини по ваш вкус

Картини по ваш вкус

Дори само една картина може да накара дневната ви да грее в по-добра светлина. За да бъде максимално комфортно за вас, изберете изображение, което извиква приятни емоции и асоциации за цялото семейство. Не е толкова важно да е модерно, а да ви радва всеки път, когато погледнете натам. Може да е нарисуван красив природен пейзаж, портрет, както и най-обикновена ваза с цветя.

Магията на малките детайли

Магията на малките детайли

Дребните детайли имат силата да внесат магия във всяко помещение. Списанията, които все не искате да изхвърлите, можете да махнете от холната масичка и да подредите в хубави, плетени кошници. Поставете ваза със свежи цветя върху масата, където вече имате свободно пространство. Наредете любимите си стъклени, дървени, порцеланови аксесоари из рафтовете и нишите в стаята. Ще се удивите колко много могат да подобрят интериора ви.

Вижте още: 6 практични насоки за постигане на успокояващ и красив интериор в дневната

Уют с любима книга в ръка

Уют с любима книга в ръка

За какво ви е удобна мека мебел, ако нямате наблизо цяла библиотека с любими книги, от които да си изберете една и блажено да се отпуснете с нея? Задължителен елемент за всеки, който се стреми към топлотата на домашния уют!

Вижте още: 12 истински съкровища за дома на всеки, влюбен в книгите

Помните ли чипровските килими?

Помните ли чипровските килими?

Традицията в производството на чипровски килими наскоро бе призната от Юнеско за нематериално културно наследство на България. Допълнителна причина да ги поканите в дневната си е, че богатството от фигури, с които са изтъкани, е не само за красота, а носи и своята символика за повече здраве, просперитет и радост в дома. Днес може и да не са част от актуалните интериорни тенденции, но това по никакъв начин не отнема от стойността и непреходността им.

Спомени от стария сандък

Спомени от стария сандък

Огледайте хубаво дали не сте забравили някои скъпи спомени в стария сандък, из чекмеджетата, на тавана. Можете за откриете цели залежи от съкровища там, които бързо да превърнете в декорации, носещи позитивни емоции за вас. Дори и старото ви радио или грамофон вече да не работят, вероятно биха стояли чудесно в дневната ви. А вероятно имате сувенири от отминали вълнуващи пътешествия?

Топлотата и домашният уют в дневната ви са напълно постижими, особено когато се доверите на собствените си усещания. При нужда от професионален съвет как да съчетаете в добре балансиран дизайн всички свои виждания, регистрираните в MaistorPlus специалисти са на ваше разположение. Заявете безплатно проект, разгледайте профилите на изпълнителите и оставените за качеството на работата им оценки от предишни клиенти. Изберете с кого да работите и след изпълнение на възложените задачи, споделете и своя отзив.