6 практични насоки за постигане на успокояващ и красив интериор в дневната

Публикувано на 25/01/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 6 544 пъти

Искало ли ви се е да имате приятна, хармонична и просторна дневна, изпълнена със свежо излъчване и чувство за спокойствие? Има как да го постигнете, макар и да живеете в маломерно жилище, необходимо ви е само малко намеса от онези, които умеят да творят чудеса с интериорния дизайн. Разгледайте идеите, които ще ви представим, и ако се изпълните с вдъхновение, бъдете смели и осъществете мечтите си с помощта на правилните специалисти.


Щипка свежест от природата

Простота - това е думата, която описва най-изчерпателно основната идея, над която трябва да се фокусирате. Семпло обзавеждане на първо място, а на второ - жива декорация. Изпълнете дома си със свежо цветно присъствие, като използвате жива декорация за целта. Растения, вази с цветя и фруктиери, пълни с ароматни плодове - така жилището ви ще се съживи!

Виж още: Интериорни дизайнери споделят: най-успешните трикове за малки помещения


Да внесем повечко цвят в ежедневието

Втори съвет - използвайте ненатрапчиви пъстри акценти. Тази техника е изключително актуална за интериорния дизайн в днешни дни и в действителност има защо да е така. Важното е да не прекалявате с декорацията, за да запазите изтънчения вид на жилището си. Разпръснете цветни възглавнички, използвайте контрасти, мебели с отличителни цветове и малки декоративни предмети.


Класиката винаги включва дърво

Дървото наистина е класика в интериорния дизайн и никога няма да излезе от мода. С него всичко изглежда много по-уютно, а атмосферата се насища с усещане за топлина и спокойствие. И да не разполагате с много пари за големи промени, използвайте въображение в декорацията, като съчетаете разнообразни дървени орнаменти. Дори сувенирите са добре дошли, стига да не прекалявате с тях.

Виж още: Ако сте почитатели на минимализма, това е вашият апартамент мечта!


Тайната на умерената декорация

Основното и най-важно правило е да се стремите към баланс. Погледнете внимателно снимката - ще видите, че в интериора цари симетрия, поради специфичния подбор на декорацията. Използвани са много свежи, близки до природата цветове, съвсем леки пъстри акценти, контрасти с тъмно кафяво, приятни завеси и 2 сходни по вид картини, за да се избегне усещането за хаотичност.


Любимото бяло!

Никога няма да сбъркате, ако се спрете на бялото като водещ цвят във вашия дом. Чистота и хармония - това са двете основни качества на този цвят. Има една уловка обаче - не мислете, че след като основният цвят е толкова семпъл, можете да прекалявате с декорирането.

Виж още: 5 функционални приложения на бетоновите блокчета в интериора


Как да поиграем с цветовете без да прекалим

Ако искате цветно жилище, това е страхотно, защото ще можете лесно да го изпълните с положително настроение и ще си спестите скучната рутинна обстановка. Но е нужно да изберете лек основен цвят и съвсем малки изпъстрени компоненти. По този начин ще постигнете свежест и спокойствие, но в същото време - повече емоция и разнообразие. Не забравяйте, че за постигането на съвършенство в интериора, има на кого да разчитате. Пуснете безплатна заявка и ще получите оферти от водещи фирми по интериорен дизайн. Вземете лесно своето решение, след като разгледате техните дейности и оценки от предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта