Петте най-шантави и причудливи къщи от цял свят

Публикувано на 23/11/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 24/11/2017 | Видяно 5 822 пъти

Домът е отражение на собственика и архитекта си. Ако това е вярно, то тези, които ще разгледаме сега, по всяка вероятност са притежание и плод на идеите на хора, отличаващи се със смелост, креативност и щипка лудост. Светеща къща, обърната къща и дом, приел формата на гъба, са само част от петте най-шантави и причудливи жилища от цял свят, включени в нашата забавна обиколка. Ако и вие сте привърженици на нестандартните архитектурни решения, потърсете съдействие от опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Приказна къща под формата на гъбка

Представяме ви една уникална архитектурна приумица, която ще ви накара да се почувствате сякаш се намирате в приказна гора! Къщата е създадена през седемдесетте години, но за последно е реновирана през 2001 година, така че днес да се превърне в едно от най-страхотните кътчета в Перинтън, Ню Йорк. Интригуваща отвън, а наистина впечатляваща отвътре - къщата Гъбка ще ви очарова с интересни колони и тавани, както и чудновати прозорци, които допълват перфектно визията ѝ. Ако тази спретната къщичка ви допада, заделете си около 1 милион долара и може да бъде ваша!

Вижте още: Уникални басейни от различни кътчета на света


Модернистична вила в Палма де Майорка

Докато вървите към поредния плаж в Палма де Майорка, в полезрението ви може да попадне тази архитектурна хрумка. Представлява модернистично обновление на съществувала през 1960 г. вила в средиземноморски стил. Наподобява струпани в близост леки кутии, по които някой е рисувал. Достатъчно стабилна е, макар и да не оставя такова първоначално впечатление, а освен това разполага с огромен басейн и спираща дъха гледка! Интериорът на къщата е също толкова интересен, колкото и външния ѝ облик, като се отличава с плавно извиващи се стени и интригуващи декорации, като доминиращото бяло тук е разчупено от ярки мебели с креативен дизайн.


Къща под формата на автомобил в Залцбург

Маркъс Волрейтер е автор на дизайна на този дом, конструиран като модел на Фолксваген. В изработката му са вложени един милион евро. Къщата е отдадена под наем за 2 500 евро на месец, като разполага с всичко необходимо, за да предложи на обитателите си приятна обстановка и завиден комфорт. За целта особено внимание е обърнато на осветителните тела в къщата, които допринасят за усещането за простор, което е особено необходимо в малките жилища или тези с нестандартна форма. А вие къде бихте "паркирали" тази компактна, но изключително интересна къща?


Нова визия за класическата спретната къщурка

Представяме ви една изключително интересна перспектива, през която да пречупите образа на жилището си... буквално. Обърнати къщи, които са застанали на челна, или по-точно, на покривна позиция, се появиха на различни места по света. И все пак продължават да будят интерес с различната си гледна точка и неудържимото любопитство да се запитаме за това как ли изглежда техният интериор? А вие бихте ли инвестирали в изграждането на подобен креативен проект? Ако този вариант ви се струва твърде екстравагантен и натрапчив, то поне можете да потърсите подобен на вид хотел, в който да отседнете, така че да се запознаете от първо лице с предимствата и недостатъците на тази впечатляваща постройка!

Виж още: Модерно жилище, побрано в невероятните 21 кв.м.


Уникална светеща къща в Германия

Тази окъпана в светлина къща е притежание на Гисберт Хилер и се намира в Германия. Гордият ѝ собственик е решил да я украси със скромната бройка от 420 хиляди лампички, които се захранват от личния му електрически генератор. Същинско олицетворение на новогодишните празници, тази къща определено прави впечатление отдалеч! На вас допада ли ви това интересно дизайнерско хрумване или смятате, че декорирането на дома трябва да e по-премерено?

Коя от тези нестандартни къщи бихте избрали, ако трябваше още днес да се нанесете в една от тях? Споделете с нас своите впечатления, а за дизайна и изграждането на вашата нова къща или вила се доверете на доказани професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и сравнете профили, оферти и оценки от клиенти за най-добрите специалисти в областта!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта