Баланс и хармоничност в екзотичен дом, вдъхновен от природата

Публикувано на 18/05/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 18/05/2017 | Видяно 3 875 пъти

Неспиращото любопитство днес ни отвежда в далечния Мексико Сити, където е разположено едно невероятно жилище. Локацията е екзотична, екстериорът - нестандартен, визията - изключителна и впечатляваща. Натовареното и ангажирано ежедневие отделя човек от корените му. Точно тази връзка се е опитал да възвърне и засили мексиканският архитект. Всеки елемент е внимателно подбран, за да съвпадне със заобикалящата очарователна атмосфера. Използвани са цветни стъклописи, ярки форми и впечатляващо съчетаване между съвременното и традиционното. Присъединете се към нашата приятна обиколка и се насладете на модерната архитектура. В случай че интериорът ви е допаднал, потърсете квалифицираните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, които ще ви помогнат да го интегрирате и във вашия дом.


Добре дошли в пъстрия и цветен дом!

Комбинацията от цветове, отворените помещения и растителността ясно изразяват дизайнерските желания да внесат природата у дома. Те са съчетание между модерна архитектура и съвременно изкуство през погледа на мeксиканския архитект. Дневната е повече от просторна, използваните цветни стъклописи придават очарование както вътре, така и отвън. Всичко е предварително подбрано така, че да пасне на цялостния стил. Чрез този проект архитектът иска да се върне към местната история, традиция и дори култура. Връзката със земята е силно засегната, а живите растения внасят свежест в светлото помещение. Сградата успява да стане любима на всички почитатели на природата.


Зона за отдих и отмора

Мястото за почивка е ясно обособено. Помещението има затворена кръгла форма, като е помислено за удобството чрез разполагане на голяма и дълга мека мебел. Тя заема почти цялото пространство. Впечатление правят прозорците с нестандартната си форма, допускат естествената светлина в стаята по един загадъчен и приятен начин. Те са истинско изкуство. Разположени по целия таван, деликатно допълват обстановката и внасят уют. Заложено е на кафявата цветова гама, съчетана с бели стени, окъпани в слънчева светлина. Комбинацията от ярки цветове не е подходяща за зоната за отмора, тъй като не предразполага към почивка. Краят на дивана води към друго помещение, което е очарователно и семпло. То допълва и предразполага към разпускане и почивка.


Изчистена визия в спалнята

Следващото помещение, към което се пренасяме, е спалнята. Цветовете са основен акцент в красивия дом, но тук това е избегнато целенасочено. Гамата се поддържа от оранжевото и по този начин се получава преливане между под, таван, стени и мебели. Единственият открояващ се елемент е леглото. То заема централна част и изпъква с лилавото си покривало, като обособява личното пространство на собствениците. Претрупаността е заменена от семпъл вид, а интимността е съхранена, въпреки че не се забелязват никъде прегради или врати. Интериорът в цялото жилище се придържа в един стил, а модерната визия успява да внесе уют и простор.


Банята пресъздава морското дъно

Търсените определения за мокрото помещения са свързани с комфорт и удобство. В този прекрасен и нестандартен дом те са постигнати чрез комбинация от детайли и светли тонове. Използван е синият цвят, който е основен и предпочитан за декориране на банята. Липсват врати, прегради и завеси. На тяхно място са извитите интересни форми, наподобяващи морското дъно. Всички модерни технологии и мебели са заменени от обикновени аксесоари, които успяват да пресъздадат морския стил през призмата на съвременната архитектура. Естествената светлина навлиза в помещението чрез прозорците на тавана. Впечатление правят детайлите около мивката с тяхната ефирност.


Екстериор за милиони

Още първите стъпки поставят началото на един невероятен дом. Постигнатите изваяни форми отнемат повече време за изграждане, тъй като материалът е по-труден за обработка. Избягано е от познатото, традиционното и обичайното. Дървото не присъства по никакъв начин в интериора, а формите са кръгли, нестандартни и успяват да впечатляват с неповторимите детайли. Домът е изцяло интегриран към природата, а отделните помещения изразяват различни модерни виждания. Оказва се, че планирането на идеите и тяхното осъществяване зависи изцяло от нас и креативността побеждава всяко едно ограничание. Модерният иновативен поглед за нещата е съчетан със съвременните възможности и комбинации. Екстериорът е повече от впечатляващ. Външната стена е пъстра и шарена, тя е комбинация от цветове, които са истинско изкуство. Лесно може да внесете модерния стил и новаторството във вашия дом. Доверете се на дизайнерите, регистрирани в MaistorPlus, като заявите проект напълно безплатно. Свържете се с опитните професионалисти и разгледайте бизнес профилите им, където ще намерите мнения за тяхната работа и извършени проекти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, Пловдив
85 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта