Преди и след ремонта: Старият плевник се трансформира в красива къща за гости

Публикувано на 04/08/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 04/08/2017 | Видяно 28 768 пъти

За разлика от лесно планираните освежителни ремонти, преобразяването на цяла малка сграда изиска доста повече усилия, ресурси и време. Това не спира един от потребителите на водещия форум в съветите за ремонтите у дома – "Направи сам". Той има идея, която постепенно се превръща в реалност. Старият плевник се преобразява в красива и свежа къща за гости. Разгледайте различните стъпки, предприети по пътя към реализацията на проекта, и взетите решения за постигане на най-добрия резултат. Убедени сме, че този стимул ще ви вдъхнови да предприемете дълго отлагания ремонт, а за съвети и професионално изпълнение, заложете на специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Усилената работа започва

Първоначалната гледка не е особено вдъхновяваща. Градината е с размери 2 декара. Старият плевник е вдълбан в земята, като потребителят обяснява, че „денивелацията достигаше до повече от метър и започнахме с отливане на вътрешен пояс до дуварите на височина до ниво терен“.

Планирането на изцяло ново преустройство на старата сграда изисква сериозна подготовка и голям брой дейности. Тук е помислено за всичко. Плевникът е почистен така, че да се започне по-сериозната работа по него. Потребителят споделя, че му отнема „ден и половина и като резултат се получиха около 10-тина, 15 кубика складирани дърва за огрев“. Следва извършването на изкопните работи по самия обект. Идва ред и на заравняването на терена и преминаване нататък. Вижте добре гледката, защото скоро от нея няма да остане и следа. Промяната започва с акцентиране върху стабилността, която е изключително важна при всяка една постройка. След като е декофриран вътрешният пояс, се прави и кофраж на едната външна колона, която подпира ъгъла на дувара. Стабилната подпора е белег за предприетата сигурност.


Следва поетапно укрепване и надграждане

Планът започва да се реализира, а работата кипи с пълна сила. Мястото е изчистено и оградата е подсилена допълнително, за да се укрепи достатъчно добре. Пространството, на което ще бъде издигнато помещението, се обособява и се подготвя за разполагането на колони. Те дават една по-ясна и точна представа за крайния резултат. След като първите стъпки са направени, започва отливането на колоните и става време за прекарване на ВиК инсталация. Многокомпонентността крие и рискове. Всяка стъпка е изключително важна, защото стабилността и устойчивостта са основните търсени резултати.


На скрито под покрива

Поставянето на основите дава възможност да бъдат наредени и керемидите по покрива. Вече има едно готово преградено и полуотворено пространство, но за да се стигне до цяла една стая за гости има още много работа. Нужни са внимание, време и средства. Красивото оформяне на покрива изисква повърхността, на която ще бъдат монтирани керемидите, да се изпъне в една равнина. Майсторите опровергават общото разбиране, че керемидите трябва да се редят прилепнали една до друга. Това може да доведе до счупване и смяна съвсем скоро след като са поставени. Това усложнява дейността и може да доведе до нежелано забавяне. Подробностите по темата научете тук.


Празното пространство придобива вид

Строителната дейност е в разгара си, а всяка завършена дейност доближава до финала. Време е за подготовка за изливане на плочата на пода. Регистрираните във форума съветват, че плочата е за предпочитане пред гредореда. Ще трябва да се излеят такива, особено ако къщата е без носещи колони в краищата.

Потребителят Martin P., който е предприел изграждането, споделя, че на този етап: “Плочата е отлята. Няколко дни ръсихме сутрин, обед и вечер с вода и не успяха да се появят пукнатини.” Какво бихте добавили и посъветвали вие?


С наближаването на финала резултатът проличава

Финалът наближава малко по малко. Зидането на стените е в действие. Естетиката на дувара е заменена чрез зидане с тънък Итонг. Преди него обаче дуварът е грубо измазан отвътре. Между тях е поставен и стиропор, за да се избегне влагата. Потребителят споделя, че „поне част от дългата страна на дувара отвътре остава на камък и ще бъде фугирана напролет“. Итонгът е подходящ за отложени и продължаващи ремонтни дейности, тъй като при него се допуска неизмазване на стените за една зима, но е препоръчително да бъде завършено възможно най-скоро след това, за да се избегне водопоглъщаемостта на материала. Помещенията са обособени, а малката къща вече придобива краен вид.


Време е за гипсокартон и шпакловка

Време е за гипсокартона, поставен отдолу, и каменна вата между двете части. Всяка стъпка е добре премислена и постепенно реализирана. Идеята на потребителя се превръща в реалност, а останалите форумисти в най-големия форум за домашни ремонти споделят положителни коментари. Шпакловката е един от най-важните процеси при довършителните процеси. Тъй като новопостроеното място е планирано за стая за гости, е заложено на традиционната визия и стария стил. Връзката с миналото е силна, а красивите форми са актуални и до днес. Големите дървени прозорци са чудесно решение за придаване на автентичен вид и допускане на голямо количество светлина.


Изумителна промяна и задоволяващи резултати

Всички усилия се увенчават с успех. Голото и празно място се превръща в красива, стилна и изпипана до най-малкия детайл къща за гости. Тя е скрита в Северна България, а свежата обстановка превръща мястото в истински рай. За издигането на подобна постройка са нужни познания, правилни решения и добри специалисти. Ако искате да се запознаете по-подробно с всяка една конкретна стъпка, която е извървяла къщата, разгледайте подробното описание в най-големия форум „Направи сам“. В случай че се нуждаете от съвет или професионалист за подпомагане на вашата ремонтна дейност, обърнете се към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Нужно е единствено да заявите проект напълно безплатно и ще получите най-добрите оферти в рамките на 24 ч.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Топъл Дом ЕООД
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта