Празното пространство придобива вид

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 909 пъти

Строителната дейност е в разгара си, а всяка завършена дейност доближава до финала. Време е за подготовка за изливане на плочата на пода. Регистрираните във форума съветват, че плочата е за предпочитане пред гредореда. Ще трябва да се излеят такива, особено ако къщата е без носещи колони в краищата.

Потребителят Martin P., който е предприел изграждането, споделя, че на този етап: “Плочата е отлята. Няколко дни ръсихме сутрин, обед и вечер с вода и не успяха да се появят пукнатини.” Какво бихте добавили и посъветвали вие?

Свързано:

Преди и след ремонта: Старият плевник се трансформира в красива къща за гости

Изграждането кипи с пълна сила. На мястото на стария и семпъл дувар се появява цяла нова постройка. Мястото е изравнено и обособено. Поставени са камъни и бетон, които да бъдат подът на стаята за гости. Основите са разположени в краищата, като най-отдолу са бетонирани за земята. Това е направено с цел сигурност и стабилност. Съществуващите стени са каменни и са укрепени допълнително. Прекарани са тръби, за да може да има достъп до вода. Те се намират от едната страна. Третото изображение представя един етап напред в дейността. Подът вече е отлят. Той е загладен и изсъхнал. Основите на покрива са здрави и издържливи, а върху тях място намират керемидите. Постройката вече има почти завършен вид, въпреки че остават доста голяма част от нещата по приключването. Около нея мястото е свободно. Остава да бъдат изградени другата част от стените и довършителни и допълнителни неща. Всеки един толкова обхватен ремонт се нуждае от професионалисти, които да го извършат. Важна част от процеса е и времето и разполагаемите материали. Всичко трябва да е премислено и планирано, за да може да се постигнат максимално добри резултати. Ефективният край зависи от стегнато и добри премислено изпълнение, което е гарантирано при правилна организация.