Уникална къща, построена с хиляди стъклени бутилки

Публикувано на 16/10/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 17/04/2019 | Видяно 2 434 пъти

Според една популярна максима, човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Никъде обаче не се уточнява как се измерват големината, обема, тежестта на това, за което мечтаем, има ли общовалидни стандарти, към които следва да се придържаме. И макар безсънните нощи, търпението, упоритостта да са сред основните заподозрени, когато говорим за вложения в името на желано постижение, става ясно, че те далеч не са единствените мерни единици.

Оказва се, че за Едуард Арсенал мечтите са толкова големи, колкото стъклени бутилки успява да събере, но не за да ги предаде в близкия пункт, а за да реализира уникална къща от стъкло. Тук ще ви разкажем за впечатляващото му начинание, а вие не забравяйте, че вашият мечтан дом е на една безплатна заявка разстояние.


Голямото събиране на празни бутилки

Откъде всъщност може да се появи идея у някого да събира търпеливо бутилка след бутилка, за да строи после с получения стъклен капитал къща? Всичко започва, когато Едуард получава писмо от дъщеря си, в което вижда снимка на замък от стъкло, намиращ се във Ванкувър, Канада. Решава, че ще направи не просто стъклена къща от бутилки, а нещо по-голямо, което да остави следа и за идните поколения. Взимайки присърце желанието на 65-годишния мъж, в инициативата за колекционирането на необичайния строителен материал се включват не само роднини, приятели, съседи, но и собственици и служители на ресторанти и барове.

Вижте още: Как да превърнем празните бутилки в част от интериора на дома


Повече от 25 000 бутилки, вложени в пет постройки

Цяла една зима, в началото на 80-те години, упоритият мечтател прекарва, посвещавайки всяка минута от свободното си време в почистване на събраните стъклени бутилки. Няколко години по-късно успява да издигне общо пет невероятни постройки, използвайки за градежа им над 25 000 празни шишета с различни форми, размери и цветове. Съвсем скоро плодовете на неговия труд се превръща в една от най-големите туристически атракции на острова Принц Едуард в Канада. Специално внимание заслужават механата и параклисът, също построени с необичайния строителен материал, които предстои да разгледаме в следващите редове. 


Механата от стъклени бутилки

Спираме се първо при механата, която може да бъде наричана и таверна, според предпочитанията. Тя е уникална по рода си постройка и причина за това е яркостта, която присъства чрез богат светлинен спектър в интериора ѝ. На снимката, която сме представили на вашето внимание тук, можете да видите как слънчевите лъчи си проправят път през многообразието от бутилки. От последните са използвани 8 000 бройки за строежа и несъмнено търпеливото им събиране е дало впечатляващ резултат. Единственото, което липсва тук, е оркестър за жива музика. Последната спокойно би могла да се изпълнява и с любезното съдействие на основния строителен материал.  

Вижте още: Невероятна иновативна къща, построена само от рециклирани материали


Параклисът от стъклени бутилки

Построяването на параклиса е още един щрих от реализираната мечта на необикновения архитект. За осъществяването на това впечатляващо здание са използвани 10 000 стъклени бутилки. Проектирането на това специалното архитектурно произведение не се подчинява на никакви случайности. Замислено е така, че в късния следобед светлината да се отразява в празните стъклени бутилки. Идеята е това да се случва по начин, който да осветява вътрешността на олтара. Това несъмнено прави мястото още по-необикновено, придавайки му мистичност и обаяние. 


Бленуваният дом е във вашите ръце

Наред с параклиса и механата, Едуард Арсенал построява със събраните бутилки така наречените от него "Гигантската бутилка", "Цветето от бутилки", предвидено е и магазинче за сувенири. Независимо дали ще последвате неговия пример или ще изберете да заложите на по-стандартни строителни материали, домът, за който бленувате, е във вашите ръце. Достатъчно е да се свържете с опитните архитекти в MaistorPlus, като заявите напълно безплатно проект към тях. Ще получите оферти, които да сравните, заедно с профилите и репутациите на кандидатствалите изпълнители. Сами решавате желаете ли да наемете някого и след като се спрете на най-удачния за вас вариант, можете да оставите отзив в сайта при вече финализирани дейности.


Проба

Изречение за пробен текст текст едно две три

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта