10 Hi-Tech кухненски джаджи и уреди, които ще ви изстрелят в бъдещето

Публикувано на 13/10/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 10 803 пъти

Приложенията, които могат да ви насочат на всеки етап от изпълнение на дадена рецепта, придобиват все по-голяма популярност. Този малък hi-tech помощник готвач е интересен с това, че може да ви даде съвет с какво е подходящо да замените даден продукт, когато не искате да го използвате в ястието си или го нямате в наличност в момента.

Вижте още: 12 креативни кухненски джаджи за истински кулинарни ценители


10 Hi-Tech кухненски джаджи и уреди, които ще ви изстрелят в бъдещето

Когато стане дума за изобретателност, кухнята и присъщите за нея дейности се оказват неизчерпаем извор на вдъхновение. Все по-хитри изобретения съпътстват кулинарните подвизи и ги превръщат в истинско фантастично приключение. В следващите редове ще ви запознаем с 10 Hi-Tech кухненски джаджи и уреди, които ще ви изстрелят в бъдещето. А ако вие желаете да си имате чисто нова кухня в близкия времеви отрязък, смело заявете своя проект към дизайнерите в MaistorPlus напълно безплатно.


Знам кога отвори този буркан

Надниквате в хладилника и забелязвате буркан, за който нямате съвсем ясен спомен кога сте го отворили. Малкият таймер обаче, поставен върху капачката му, знае точно колко време е изминало от отварянето. Трябва само да бъде нагласен в началото и после вече можете да бъдете спокойни, че няма да се почерпите с киселите си краставички от преди три години.


Умно магнитче за винаги пълен хладилник

Немислимо е високотехнологичните кухненски джаджи да подминат хладилника. Умното магнитче се грижи да имате всички необходими продукти, по всяко време. Когато количетвото от нещо ви се е изчерпало, достатъчно е да го съобщите гласно на устройството и то ще го изпрати към телефона ви. Така, следващият път, когато отивате до магазина, ще имате готов списък за покупки.


Всички тайни на храната ви са разкрити

Искало ли ви се е някога да разберете какви са в действителност хранителните стойности на това, което консумирате, вместо да се доверявате сляпо на фабричните опаковки? Това интелигентно приспособление разкрива всички тайни за храната ви - протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали, калории. Достатъчно е да поставите продуктите върху него и то ще ги "прочете".


Вкусен плодов сладолед, за минути

Свеж и здравословен сладолед, направен от истински плодове? Създателите на умни кухненски джаджи са се погрижили и за това с този специален уред. Той замразява плодовете и ви ги предоставя под формата на готов, освежаващ десерт, само за седем минути. По този начин и най-нетърпеливите малчугани ще бъдат доволни.


Винаги пресни яйца

Сварени, бъркани, на очи, основен продукт в палачинки, баници, сладкиши - яйцата играят централна роля в кухнята и е важно винаги да бъдат пресни. Специалната поставка, снабдена с Wi-Fi, кореспондира с вашето смарт-устройство и по този начин винаги знаете с колко яйца разполагате и дали все още са годни за консумация.


Прецизност във всяка стъпка

Прецизността е главна съставка по време на готвене, особено в сладкарството, както твърдят много специалисти. И, все пак, какво пък толкова общо може да има с някакви hi-tech кухненски джаджи една мерителна чашка? Ами, ако ви кажем, че тази тук може да измери не само обема, но и теглото на продуктите, с които е заредена?

Вижте още: Лесно и забавно в кухнята - джаджи за лятото


Идеална температура за виното

Истинските ценители знаят, че всяко вино изисква и специфичната за него температура, с която да бъде поднесено. Разлики в градусите, макар и минимални, се получават при преливане на питието от бутилката в чашата. Симпатичният горд представител на умните кухненски джаджи, който виждате на снимката, разрешава именно този проблем.

Вижте още: 6 нестандартни и стилни начина да си налеете вечерното питие


3D принтер за сладки изкушения

В последния момент се сещате, че не сте приготвили десерт, а гостите ви вече привършват с основното. Всичко е под контрол - просто ще им напечатате малко сладки. Забавният 3D принтер е снабден с вградени рецепти - зарежда се с необходимите подукти и скоро си имате цветни и ефектни десертчета в различни геометични форми.


Магическото кошче

Кошчетата с педал за повдигане на капак вероятно са били истинска революция в момента на пускането им на пазара преди години. Същите вдъхновяват последващия прогрес, при който стремежът към улесняване на живота на домакините преминава на по-горно ниво. Доближавате ръцете си до това магическо кошче и капакът му се отваря автоматично, задействан само от топлината, която излъчвате.

Кои от представените hi-tech кухненски джаджи и уреди нямате търпение да направите част от домашното си оборудване? За да се чувстват съвсем като у дома си, можете да модернизирате кухнята си бързо и лесно като заявите безплатно проект към професионалистите в MaistorPlus. Ще получите конкурентни ценови оферти до 24 часа, ще можете да се запознаете с профилите на кандидатствалите изпълнители и с оценките, оставени за предишни техни дейности. На база на вашите критерии избирате с кого да работите, след което можете да оставите своя отзив в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта