5 тенденции при кухните, които ще бъдат водещи през 2020 г.

Публикувано на 24/10/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 04/11/2019 | Видяно 3 413 пъти

Има няколко дизайна на кухня, които вече са се превърнали в класически, но винаги е хубаво да видите и нещо ново. Дори да сте подбрали внимателно всички елементи във вашата прекрасна кухня, винаги има как да я направите още по-удобна и впечатляваща. Съществуват различни начини да добавите цвят, без това да разваля цялостната концепция. Може да боядисате тавана в синьо или да добавите цветни уреди. Днес ще ви разкажем за няколко типа кухни, които ще бъдат сред водещите тенденции според някои от специалистите през 2020 г.

Ако вече сте избрали как да промените кухнята и нямате нужда от идеи, а от реализация, то можете да се обърнете за съвет към някой от специалистите, регистрирани на сайта ни.


Тенденция №1 - Заложете на естествени материали

Не е учудващо, че естествените материали са един от основните акценти в дизайна на кухните догодина. Със сигурност няма да сбъркате, ако се спрете на тях.

  • Мраморът (на първата снимка) създава усещане за елегантен, но семпъл вид на кухнята. Той е допълнен от дървени столове в традиционен стил, като преобладава усещането за удобство и комфорт. 
  • Дървото продължава да е водещ елемент. На втората снимка са подбрани шкафове с по-груба изработка и размери по поръчка.
  • Много от големите мебелни вериги вече се пренасочват към естествени или по-екологични материали - от бамбук до рециклирани пластмасови бутилки. 

Вижте още: Кажете „Да“ на цветната кухня


Тенденция №2 - Кухненски гардероб

Първоначално възникнал като самостоятелно помещение (ниша) килерът еволюира в „гардероб“ за съхранение на сухи и консервирани храни. Той може да бъде достатъчно голям, за да събира всичко необходимо, но и достатъчно добре организиран, за да откривате всичко от първи поглед. Необходими са ви само две високи врати, които да монтирате към стелажите вградени в стените. 

Въпреки че в много кухни могат да се видят тапети по стените, сякаш все още е табу те да бъдат използвани върху стената зад мивката. Това е едно от иновативните решения, които дизайнерите предлагат за следващата година. Ако ви се струва твърде дръзко, опитайте самозалепващ се тапет или малки парчета ламинирана хартия за декорация. 


Тенденция №3 - Класиката е вечна!

Старите мебели, покривките на каре, изчистените дървени шкафове - всичко онова, заради което обичаме стила винтидж, отново е тук.

  • Интериорните дизайнери препоръчват стелажни шкафове, подобни на онези от 50-те и 60-те години на миналия век. Те правят обратното на предходния описан дизайн - не крият вещите, а показват посудата, превръщайки я в декорация. 
  • Далеч не е новост при кухненските мебели да се смесват метал и дърво. През 2020 г. тази комбинация също ще бъде за предпочитане.
  • Старата кухненска посуда може да има централно място във вашата нова кухня. Освен че ще ви върши чудесна работа, с нея може и да декорирате по прекрасен начин.

Вижте още: Създайте перфектната винтидж кухня


Тенденция №4 - Голяма маса

Едва ли ще се изненадате, че и тази година сред водещите акценти в обзавеждането на кухнята е просторната маса на високи крака. Освен удобна, тя ще събира и всички ентусиасти, дръзнали да ви дойдат на гости. Съвсем скоро ще започнете да чувате все по-често култовия въпрос "Къде ще сме на Нова година?". Защо да не поканите най-близките си приятели във вашия дом?

  • Според специалистите масата трябва да е с изчистен дизайн и да бъде поставена на удобно място, така че да може да се използва за приготвяне и хранене. 
  • Друга важна тенденция е въвеждането на т.нар. скрити уреди. Не сте почитател на металните елементи в кухнята? И за вас има решение - направете ги вградени.


Тенденция №5 - Отворени стелажи

Отворените рафтове ви позволяват да покажете красивите си кухненски принадлежности. Разбира се, тази идея не допада на всеки. Но все пак, ако сте склонни да пробвате - не се колебайте да внесете нов стил в дома си.

  • Възможността да виждате всичките си прибори и съдове означава, че всичко е лесно да се намери.
  • Не забравяйте да почиствате предметите често, тъй като ще бъде по-лесно да бъдат напрашени, а това ще бъде по-видимо за вашите гости.
  • Добре би било да съхранявате на най-ниския рафт това, което използвате всеки ден.

Тенденциите в дизайна на кухните за 2020 г. дават голяма възможност да експериментирате. Освен стилна и красива, вашата кухня може да бъде и изключително удобна и функционална. Ако някоя от тези идеи ви е допаднала, но имате нужда от професионално съдействие - обърнете се към някой от интериорните дизайнерите регистрирани на сайта ни. Може да направите и безплатна заявка още сега! В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта