Създайте перфектната винтидж кухня

Публикувано на 03/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 05/11/2018 | Видяно 6 865 пъти

Ако винаги сте си мечтали да имате красива кухня във винтидж стил, но не знаете как точно да го постигнете - определено сте на правилното място. Днес ще ви покажем няколко красиви интериорни концепции с винтидж дух, от които да почерпите вдъхновение за своя дом и които ще можете да изпълните с помоща на подходящите специалисти. Ако не сте готови да предприемете големи ремонтни дейности - останете с нас докрая. Винтидж може да се постигне лесно и с минимални усилия, а резултатите да са все така завладяващи, вдъхновяващи и зареждащи!


Тюркоазеното великолепие влиза в кухнята

Винтидж стилът изисква съобразяването с едно основно правило - избор на естествени, близки до природата цветове. Такова е и великолепното тюркоазено синьо в тази кокетна кухня. В нея всичко хармонизира до пълно съвършенство, без нито един излишен детайл или багра. Белите основи допринасят за постигането на семпъл дизайн в една свежа концепция. Мебелите са в типичен за 60-те старинен стил с нежни изваяни форми. Свеж детайл и приятен акцент е внесен с живите цветя в топли тонове. Масата е голяма и определено представлява фокус на помощението и събирателна точка за цялото семейство.

Виж още: Практични идеи за малък кухненски остров


Идеалният кухненски сюжет от миналото

Тази кухня моментално ни грабва с великолепния си семпъл стил, който сякаш ни връща назад във времето със специфичните си детайли и естетика. Винтидж тук е изцяло разгърнато понятие, благодарение на така типичните за този дизайн мебели, малки шкафчера и чекмеджета, красив полилей над бялата маса със сервирани току-що опечени кифлички. Жълтите естествени цветя само допълват този свеж и уютен кухненски дух до постигането на пълно съвършенство. А метлата, поставена до стълбището, напомня, че всяка добра домакиня държи на реда и чистотата в своята кухня. Такъв интериор позволява да комбинирате различни елементи по начин, който на вас ви допада най-много, стига да се придържате към основната идея.


Свежо оформление с контрастни елементи

Белият цвят е подходяща основа за всеки винтидж интериор. Той играе роля на платно, върху което можете да проявите повече въображение с декорацията като поставите контрастни акценти. В случая в обзавеждането присъстват по-топли и ярки нюанси на червено и тъмно дърво. Свежото жълто по стените и комбинацията от декоративните завеси по прозорците с естествени цветя в червена ваза носят нотки на закачливост и непринудена атмосфера. За завършек на красивата рисунка с полъх от миналото, е необходимо мебелите да притежават и типичните за последните години на 20-ти век извити форми. 

Виж още: Как умело да интегрираме червения цвят в кухнята


Детайлите правят интериора

Ако нямате възможност или желание да правите големи интериорни промени - насочете фокуса си върху детайлите. Набор от типични за миналото интериорни елементи като част от декорацията неминуемо ще пренесат винтидж духа във вашата кухня, без да се налага да полагате особено много усилия. Можете да се фокусирате върху конкретна тематика като бонбонените буркани на снимката долу вляво или комбинация от различни кутии за съхранение като тези горе вдясно. Друг вариант е просто да съчетаете елементите, които ви харесват, с бели основи, както е показано на другите две снимки. При всички положения ще постигнете търсения ефект. А ако все пак усетите необходимост от професионална помощ при ремонта на кухнята - потърсете такава. Пуснете заявка за изпълнение на проект по вашите лични критерии и изберете най-добрата сред офертите, които ще получите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта