Как умело да интегрираме червения цвят в кухнята

Публикувано на 20/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 20/02/2018 | Видяно 4 074 пъти

В сезона на любовта, виното, цветята и романтиката ви предлагаме да придадете характер и да добавите малко цвят в кухнята. Вдъхновени от периода в годината, сме ви подготвили селекция от предложения за това как да внедрите червени елементи в кулинарната си зона, така че тя да изглежда стилна, красива и оригинална. Червеното е винаги актуално и модерно, любимо на много хора, и дарява с уникален вид всяко помещение. Днес сме избрали да ви покажем как чрез него можете  да преобразите представите си за своя кухненски кът. Дизайнерите и майсторите, регистрирани в платформата на MaistorPlus с радост ще се заемат с проектирането и изпълнението на тази концепция, но първо, нека ви покажем какво имаме предвид.


Как да интегрираме червеното в кухнята?

Как точно може да се впише червеното във вашата кухня? То е силен цвят, който е директно асоцииран с храната. От зрелите домати до ароматните ягоди, от красивите червени люти чушки до хубаво прясно месо. Червеното е асоциация за свежест и качество на продуктите, които хапваме. Именно това го прави много естествено допълнение към всяка кухненска зона.

  • Добавете малък червен детайл. Това може да бъде декоративна купа за плодове, симпатична ваза с букет от свежи цветя или семпла апликация върху някоя от стените например. 
  • Решете кухненското обзавеждане в червено. Позволете на страстния цвят да завладее шкафчетата, масите и столовете или пък острова. 

Без значение дали смело ще се хвърлите на червената идея, внедрявайки я навсякъде, или просто искате малки фрагменти, които хармонично да оформят интериора – ние сме ви подготвили много идеи и вдъхновения, за да постигнете желания ефект.

Вижте още: Идеи за слънчева жълта кухня


Малки детайли или големи елементи в червен цвят?

Ако все още се колебаете как е по-удачно да интегрирате червения цвят в кулинарния си кът, дали чрез отделни фрагменти или по-мащабни решения, тук ще разгърнем още малко темата. Най-лесно е да добавите малки червени детайли, но ако сте достатъчно смели, заложете на големите, ярки елементи, които великолепно ще оформят интериора и ще направят кухнята ви интересна, оригинална и много красива.

  • Червени прибори и електроуреди. Това е бърз начин да внесете разнообразие и да прибавите цветно присъствие. Извадете на видно място новия си комплект тенджери или чинии например. Или пък оставете на плота червена термокана или кафемашина.
  • Червени бар столове. Чудесен избор за цвят на подобни мебели. Те едновременно ще са акцент, но и ще оформят помещението.
  • Червен кухненски гръб. Иначе казано - плотовете, които се поставят зад печката и мивката, за да предпазват стената. Същите могат да бъдат вдъхновение за различни декорации. Изпълнени в червено, ще създават чудесен контраст и ефект за дълбочина в кухнята. 


Бъдете смели и действайте мащабно

Без значение от стила на кухнята ви, червеното може да се съчетае и да се превърне във великолепна основа. В модерните кухнeнски зони то е ярко присъствие, а в ретро вариант е просто естествен избор, който се вписва идеално.

  • Червена маса със столове. Подходящо решение за малки кухни, в които няма да е прекалено натрапчив елемент.
  • Червен кухненски остров. Той ще бъде център на вашата кухня и ще оформя пространството.
  • Червени шкафове. За смелите любители на ярките цветове – ще придадат униален и много свеж вид на кухнята.
  • Червени стени. Чудесна основа, създават много хубав контраст, на който да изпъкват останалите елементи от интериора.

Успяхме ли да ви вдъхновим за промяна в кухнята? Надяваме се, че да. Защото на платформата на MaistorPlus са регистрирани много талантливи майстори, които са готови да я преобразят и да я направят точно такава, каквато я искате. За целта – задайте проект, напълно безплатно и без обвързване, а те ще изготвят предложения за осъществяването му. Бъдете максимално конкретни в желанията си и им дайте възможност да сбъднат мечтите ви. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта