Бяло, зелено и дърво - великолепната комбинация в кухнята, която ще пренесе природата у дома

Публикувано на 07/11/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 07/11/2018 | Видяно 4 904 пъти

Близостта на дома с естествената природна красота е все по-високо ценена днес, когато често водим напрегнат и забързан начин на живот. Ето защо не е изненадващо, че кухните, вдъхновени от красивите натурални елементи, които ни заобикалят, са все по-модерни и предпочитани, особено от домакинствата, установени в големия град. За да ви вдъхновим да предприемете подобна промяна и в своята кухня, днес ще ви запознаем с някои ключови тънкости при обзавеждане на кухненско помещение, вдъхновено от природата! На какви цветове да заложите за стените и как да подберете декорациите ще разберете по-долу в статията, а за качествената изработка на кухненските шкафове - потърсете съдействие от доверените майстори, регистрирани в нашата платформа!


Започнете с правилен подбор на цветовете

Изборът на точните цветове за новата ви кухня е първата стъпка от нейното успешно преобразяване. Ако сте решени да сближите тази зона у дома с красивата природа, то специалистите препоръчват да заложите на комбинация от бяло, зелено и кафяво, като в случая кафевите нюанси могат да бъдат заменени от практични елементи от дърво. Какво обаче прави това цветово съчетание подходящо за всеки тип домакинство? На първо място светлата основа от доминиращо бяло по стените и в дизайна на шкафовете ще направи кухнята по-светла и приветлива. Зелените акценти в облика на обзавеждането пък ще разчупят изчистената обстановка и ще ѝ вдъхнат необходимата доза свежест. За финал добавете практични дървени акценти, които могат да бъдат въплътени в кухненския модул или пък да представляват комфортна подова настилка от естествен паркет или дюшеме.

Виж още: 4 идеи за двуцветни кухненски шкафове


Обърнете специално внимание на материалите

Преди да пристъпите към поръчка на новото кухненско обзавеждане, непременно се допитайте до специалист за избора на материали. На първо място по този начин ще сте сигурни, че няма да направите компромис с качеството за привидно ниска цена, а от друга страна ще комбинирате правилно отделните материали, така че новата кухня да бъде освен приветлива, и наистина устойчива. За тази цел професионалистите препоръчват да заложите на изпитано успешното съчетание от здрава дървена основа за кухненските шкафове и практичен плот от гранит, който ще направи помещението по-луксозно и красиво. Комбинацията от естествени материали в интериора ще спомогне и за доближаването на кухнята до природата, поради което е добре да добавите и елементи в зелено и бяло, като това могат да бъдат вратите на кухненските шкафове, кухненския гръб или пък някои дребни, но ключови декорации.


Не подценявайте ролята на осветлението

Специалистите съветват да означите разположението на осветителните тела в кухнята още на ниво планиране на ремонта, така че да не се налага да преработвате отделни елементи от обзавеждането с цел вграждане на лунички например. В идеалния случай модерната кухня, вдъхновена от природата, е просторна и разполага с големи прозорци и достатъчно естествена светлина. В компактните градски жилища обаче това рядко е осъществимо, поради което майсторите препоръчват да заложите на осветление на няколко нива в помещението. По този начин ще си осигурите необходимата осветеност по време на готвене, а от друга страна обстановката в кухнята ще бъде приятна и успокояваща, благодарение на плавното преминаване от една осветена зона в друга.

Виж още: Кухня в топли земни тонове


Декорирайте с пресни плодове и саксии със свежи подправки

Освен в основа за невероятно вкусни ястия, някои продукти за готвене могат да се превърнат и във вдъхновение за декориране на модерната кухня. За целта можете да разположите на ключови места в нея малки саксии с пресни подправки, както и да украсите кухненския плот с оригинален буркан, пълен с домашни сладки или бонбони например. Върху масата за хранене пък поставете красива ваза с цветя или фруктиера с плодове. Тези, на пръв поглед дребни детайли, всъщнот ще пренесат природата у дома и ще направят кухнята ви много по-свежа и гостоприемна.

За цялостния ремонт и изграждане на новото кухненско обзавеждане се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и сравнете офертите на най-добрите майстори в сферата „Ремонт на кухня“!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта