4 идеи за двуцветни кухненски шкафове

Публикувано на 23/07/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 25/06/2018 | Видяно 5 145 пъти

Кой е казал, че кухненските шкафове трябва задължително да са един цвят? Подготвили сме ви чудесни комбинации, от които да се вдъхновите за следващия ремонт на кухнята ви и смели майстори, които да изпълнят и най-нестандартните ви дизайнерски идеи. 
Първото ни предложение е простичко, но ефектно – два различни нюанса на синьото, които да съчетаете в избора на кухненски шкафове. Освен че е много универсален и красив цвят, синьото действа успокояващо, отваря помещението и го прави приветливо. По-тъните му тонове пък ще придадат дълбочина и лек контраст в кухнята ви. Можете да разделите двата цвята като изберете единия за долните, а другия за горните шкафове или да ги съчетаете. И при двата варината ще получите чудесен резултат и кухня с приятен рустик стил. Подобна цветова гама може да бъде използвана и в кухни със средиземноморско излъчване - просто съчетайте различни сини нюанси и бели тонове в основите, заедно с каменни, дървени и медни елементи в декорацията.


Червено и черно

Изключително смела комбинация, която ще пасне на хора с по-нестандартен вкус. Драматичният ефект, който тези два цвята създават, е подходящ за по-просторни домове и в комбинация с бели основи или тъмно дърво. Уверете се, че кухнята ви няма да стане мрачна преди да изберете този вариант. Изпълнен подходящо, той може да оформи едно великолепно и стилно помещение. Чудесен избор са черните шкафове, които да създадат плътен фон за един великолепен червен кухненски остров, например, който ще изпъква, като по този начин се оформя център на цялостната концепция. Тъмните цветове определено не са сред първите идеи, които ви идват, когато става дума за кухни, но точно тази нестандартност може да придаде характер и оригиналност в дома ви. 


Мента и нежно жълто

В абсолютен контраст с предишното предложение е следващата ни концепция. За по-нежни и спокойни натури, предлагаме божествената комбинация от ментово зелено и нежно жълто. Тези два пастелени цвята се съчетават идеално и създават усещането за пролет, свежест и уют в помещението. Можете да ги съчетаете в кухненските си шкафове както решите и никога няма да сбъркате. Вариант е също до ги балансирате или да изберете единия от двата цвята за доминиращ.

Те са чудесен избор, ако сте любител на винтидж стила и ретро звученето, заедно с които ще внесат своя симпатичен, непринуден вид, който ще ви кара да се усмихвате, докато готвите. Подходящи са и за по-малки и тъмни кухни, тъй като отразяват светлината и създават усещане за простор. Шкафове с подобна цветова гама биха паснали прекрасно и в на кухненско помещение с по-съвременно излъчване, декорирани по нови и модерни дизайнерски тенденции. Комбинирайте ги с плот с дървена повърхност и високи столчета, оставете отворени рафтове за подредба на интересни предмети, които да се превърнат в част от цялостната концепция.


Сиво и ярко оранжево

За финал избрахме една много модерна и свежа комбинация между класическото неутрално светло сиво и красивото ярко оранжево. Тези два контрастни цвята ще придадат на кухнята ви много приятен вид с интересни контрастиращи елементи. Добре е преобладаващият цвят да е сивото, а оранжевото да е само елемент от интериора, за да не дразни прекалено очите. То е чудесен, слънчев цвят, който е идеален за кухня, тъй като съзнанието ни го свързва с вкусни зрели плодове и слънчеви дни. То ще разнообрази кухнята ви и ще ѝ придаде специфичен характер. Ако ви се струва твърде ярко - винаги можете да подходите към по-светлото, пастелено оранжево, или направо нежно лятно жълто, които също ще се съчетаят чудесно със сивия контраст.
Тези и още великолепни предложения можете да получите от специалистите по дизайн и ремонт на кухни, регистрирани на нашата платформа. Единственото, което трябва да направите, е да попълните формата ни за задаване на проекти и да опишете желанията и идеите си. След това опитните майстори ще се заемат с изготвянето на проекти и предложения, от които да изберете онова, което отговаря на очакванията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта