Кой е най-добрият начин да усвоим ъгъла на Г-образния кухненски модул?

Публикувано на 26/08/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 14/11/2018 | Видяно 1 744 пъти
Кой е най-добрият начин да усвоим ъгъла на Г-образния кухненски модул?

Изграждането на Г-образен кухненски модул е удачно решение, както за големите и просторни кухни, така и за компактните помещения, в които не достига достатъчно естествена светлина. Ето защо днес ще ви запознаем с няколко практични идеи, свързани с усвояването на ъгъла на Г-образния кухненски модул, така че да ви вдъхновим да преоткриете функционалността и в своята кухня! Кое от тези решения ви допада най-много и кои са вашите хитрини за постигането на оптимална организация в кухнята? Споделете с нас своите впечатления, а за ремонта на това, а и всяко друго помещение у дома, потърсете съдействие от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!

Оставете отворен достъп към един от кухненските шкафове

Оставете отворен достъп към един от кухненските шкафове

Представете си тази кухня с пълния набор от горни кухненски шкафове. По този начин тя би изглеждала много по-схлупена и неприветлива, нали? За да избегнат този ефект, дизайнерите залагат на Г-образен кухненски модул, който разполага с две асиметрични половини. Едната представлява масивен модул, вграден в стената, в който собствениците на дома да съхраняват продукти за готвене, подправки и кухненски пособия. Другата половина на модула е изградена единствено от долни кухненски шкафове, като приютява хладилника и зоната за готвене. В комбинация с разположения диагонално кухненски остров се създава удобен работен триъгълник в кухнята, така че готвенето да бъде невероятно лесно и приятно. За тази цел спомагат и отворените рафтове на един от кухненските шкафове, където могат да бъдат подредени бурканчета с подправки или най-често използваните сервизи например.

Виж още: Кухня в топли земни тонове

Осигурете практични отворени рафтове

Осигурете практични отворени рафтове

Най-често ъгъла на Г-образния кухненски модул следва неговия дизайн и е изграден от кухненски шкафове. Удачно решение за компактните кухни обаче е премахването на горните кухненски шкафове и създаването на практични отворени рафтове в създалата се ниша в ъгъла. По този начин можете да си осигурите допълнително пространство за съхранение на бурканчета с подправки, чинии и прибори, или пък да оформите красив декоративен кът, като подредите различни саксийни растения. Друга идея е да държите на по-високите рафтове препаратите за почистване, докато по-ниските да използвате за подреждането на най-често използваните кухненски пособия, така че да не се налага да ги търсите из чекмеджетата, когато ви потрябват. Хитро, нали?

Поставете в ъгъла най-често използвания малък кухненски уред

Поставете в ъгъла най-често използвания малък кухненски уред

Независимо дали започвате сутрините си с чаша горещо кафе или пък със здравословно смути, едно е сигурно – на кухненския плот има един малък уред, който бива използван по-често от всяка друга кухненска джаджа. Ето защо ви предлагаме идея, чрез която от една страна кафемашината ще ви е винаги подръка, а от друга – ще усвоите празната ниша в ъгъла на Г-образния кухненски модул. За правилното изпълнение на тази задача, специалистите препоръчват да планирате разположението на уредите още на ниво проект. По този начин ще можете да оставите контакти на необходимите места, както и да съобразите с тях дизайна на кухненския гръб. Друго предимство на ранното планиране на дизайна на кухнята е липсата на опънати кабели по дължината на плота, както и възможността за постигането на оптимално удобно разпределение на зоните в помещението.

Виж още: Пет идеи за кухненски остров

Бъдете креативни и поставете мивката именно в ъгъла на кухненския модул

Бъдете креативни и поставете мивката именно в ъгъла на кухненския модул

Обичайно мястото на мивката не е в ъгъла на кухнята. В действителност обаче това смело решение крие някои ключови предимства, сред които е откриването на повече пространство за съхранение в долните шкафове, в които обичайно преминават тръбите например. Друг плюс на тази идея е наличието на по-голяма работна площ върху кухненския плот, така че едновременното приготвяне на различни ястия да бъде наистина лесно и приятно. Основният недостатък на поставянето на мивката в ъгъла на Г-образния кухненски модул е свързан със затрудненото почистване на големи съдове, като тави и тенджери, тъй като стандартно този тип мивки са с по-малки размери, но за да се справите с този проблем можете да осигурите дълбока мивка.

За да откриете подходящото решение за своята кухня, не губете време, а заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно! Сравнете офертите на доказани професионалисти в областта, като разгледате и техните профили, снимки от реализирани проекти и оценки от предишни клиенти.