Как да внесем цвят в бялата кухня?

Публикувано на 26/08/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 17/02/2019 | Видяно 1 941 пъти

Изграждането на бяла кухня е класическо решение, особено подходящо за компактните градски жилища, често лишени от достатъчно естествена светлина. Решеният в бели тонове кулинарен кът позволява да експериментирате с дизайна – той може да е както изчистен и подчинен на минимализма, така и разчупен и вдъхновяващ. Семплите помещения, окъпани в бяло обаче, понякога могат да изглеждат негостоприемни и дори стерилни, поради което дизайнерите съветват да заложите на ярки цветни акценти, с които да разнообразите облика на помещението. Как обаче да подберем правилно тези елементи в интериора, така че да ги съчетаем успешно с останалата част от обзавеждането? Днес ще ви покажем няколко страхотни примера за бели кухни с цветни акценти, а за качествен кухненски ремонт потърсете съдействие от опитните майстори, регистрирани в платформата!


Превърнете един от кухненските шкафове в цветен акцент

Белите кухни днес често са подчинени на минималистичния или скандинавския стил, но това съвсем не означава, че те трябва да бъдат напълно лишени от цвят.

  • Идеално решение в тази посока е да разчупите визуално дизайна на кухненския модул, като изберете ярък цвят за един от шкафовете.
  • Така например тук собствениците решават да запазят долната част от кухненския модул бяла, а да заложат на наситено жълто за горните кухненски шкафове.
  • По този начин стаята изглежда по-модерна и гостоприемна, като за този ефект допринасят още жълтите трапезни столове и декорации.
  • Комбинацията от бяло и жълто за кухнята можете да допълните успешно още с елементи в зелено или дърво, които да сближат помещението с естествената природна красота!

Виж още: 5 идеи за кухненски остров


Разчупете дизайна с интригуващ кухненски гръб

Ако боядисването на един от кухненските шкафове в ярък нюанс ви се струва твърде рискована идея, то можете да съчетаете белия кухненски модул с интригуващ кухненски гръб в различни цветове. Тук разнообразието от цветови комбинации е изключително голямо:

  • Можете да заложите на красиви цветя, геометрични фигури или дори пейзажи, които да придадат по-модерна нотка на интериора.
  • От гледна точка на материалите, кухненските гръбчета могат да бъдат изработени от стъкло с цветна основа или пък да бъдат изградени с плочки, които да изобразяват интересни мотиви.
  • Специалистите съветват на първо място да подберете точния материал за кухненски гръб спрямо особеностите на своята кухня, а след това да помислите и по какъв начин можете да интегрирате цветни детайли в неговия дизайн.


Създайте цветна и красива зона за хранене

Повечето съвременни домакинства не разполагат с отделно помещение, което да превърнат в трапезария. Ето защо най-често зоната за хранене е разположена в рамките на кухнята. Обикновено тя е под формата на красива маса за хранене с трапезни столове, във вид на практичен бар плот или кухненски остров.

  • Ако сте решени да внедрите известна доза цвят в облика на кухнята, но не желаете да реновирате части от кухненския модул, то подменете някои допълващи елементи от зоната за хранене, като например трапезните или бар столовете.
  • Подходящо решение за компактните помещения е да изберете столове в един и същи нюанс, така че кухнята да не изглежда твърде шарена и претрупана.
  • Ако обаче разполагате с достатъчно пространство и светлина, специалистите съветват да заложите на столове в различни цветове, които да придадат индивидуалност и настроение на помещението!

Виж още: Кухня в топли земни тонове


Подберете дребни, но ефектни декорации в ярки цветове

Бялата кухня без съмнение е чудесно решение за много компактни жилища. Тя обаче може да изглежда прекалено скучна и семпла, поради което дизайнерите често препоръчват да подберете няколко цветни акцента, които да освежат нейния вид. Такива например могат да бъдат осветителните тела, малките електроуреди, подредени върху отворените кухненски рафтове, вазите с цветя или пък чашите за кафе и бурканите с подправки, разположени върху кухненския плот. Тези на пръв поглед малки елементи всъщност могат да преобразят цялостната интериорна, така че да тя се превърне в едно наистина гостоприемно и красиво кътче у дома!

Кое обаче е точното решение за вашето жилище? Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и сравнете офертите на доказани професионалисти, готови да ремонтират кухнята ви качествено и професионално. Запознайте се с бизнес профилите им, както и с отзивите, споделени от клиенти, за да вземете максимално информирано решение с кого предпочитате да работите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта