Как да внесем цвят в бялата кухня?

Публикувано на 26/08/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 17/02/2019 | Видяно 1 892 пъти

Изграждането на бяла кухня е класическо решение, особено подходящо за компактните градски жилища, често лишени от достатъчно естествена светлина. Решеният в бели тонове кулинарен кът позволява да експериментирате с дизайна – той може да е както изчистен и подчинен на минимализма, така и разчупен и вдъхновяващ. Семплите помещения, окъпани в бяло обаче, понякога могат да изглеждат негостоприемни и дори стерилни, поради което дизайнерите съветват да заложите на ярки цветни акценти, с които да разнообразите облика на помещението. Как обаче да подберем правилно тези елементи в интериора, така че да ги съчетаем успешно с останалата част от обзавеждането? Днес ще ви покажем няколко страхотни примера за бели кухни с цветни акценти, а за качествен кухненски ремонт потърсете съдействие от опитните майстори, регистрирани в платформата!


Превърнете един от кухненските шкафове в цветен акцент

Белите кухни днес често са подчинени на минималистичния или скандинавския стил, но това съвсем не означава, че те трябва да бъдат напълно лишени от цвят.

  • Идеално решение в тази посока е да разчупите визуално дизайна на кухненския модул, като изберете ярък цвят за един от шкафовете.
  • Така например тук собствениците решават да запазят долната част от кухненския модул бяла, а да заложат на наситено жълто за горните кухненски шкафове.
  • По този начин стаята изглежда по-модерна и гостоприемна, като за този ефект допринасят още жълтите трапезни столове и декорации.
  • Комбинацията от бяло и жълто за кухнята можете да допълните успешно още с елементи в зелено или дърво, които да сближат помещението с естествената природна красота!

Виж още: 5 идеи за кухненски остров


Разчупете дизайна с интригуващ кухненски гръб

Ако боядисването на един от кухненските шкафове в ярък нюанс ви се струва твърде рискована идея, то можете да съчетаете белия кухненски модул с интригуващ кухненски гръб в различни цветове. Тук разнообразието от цветови комбинации е изключително голямо:

  • Можете да заложите на красиви цветя, геометрични фигури или дори пейзажи, които да придадат по-модерна нотка на интериора.
  • От гледна точка на материалите, кухненските гръбчета могат да бъдат изработени от стъкло с цветна основа или пък да бъдат изградени с плочки, които да изобразяват интересни мотиви.
  • Специалистите съветват на първо място да подберете точния материал за кухненски гръб спрямо особеностите на своята кухня, а след това да помислите и по какъв начин можете да интегрирате цветни детайли в неговия дизайн.


Създайте цветна и красива зона за хранене

Повечето съвременни домакинства не разполагат с отделно помещение, което да превърнат в трапезария. Ето защо най-често зоната за хранене е разположена в рамките на кухнята. Обикновено тя е под формата на красива маса за хранене с трапезни столове, във вид на практичен бар плот или кухненски остров.

  • Ако сте решени да внедрите известна доза цвят в облика на кухнята, но не желаете да реновирате части от кухненския модул, то подменете някои допълващи елементи от зоната за хранене, като например трапезните или бар столовете.
  • Подходящо решение за компактните помещения е да изберете столове в един и същи нюанс, така че кухнята да не изглежда твърде шарена и претрупана.
  • Ако обаче разполагате с достатъчно пространство и светлина, специалистите съветват да заложите на столове в различни цветове, които да придадат индивидуалност и настроение на помещението!

Виж още: Кухня в топли земни тонове


Подберете дребни, но ефектни декорации в ярки цветове

Бялата кухня без съмнение е чудесно решение за много компактни жилища. Тя обаче може да изглежда прекалено скучна и семпла, поради което дизайнерите често препоръчват да подберете няколко цветни акцента, които да освежат нейния вид. Такива например могат да бъдат осветителните тела, малките електроуреди, подредени върху отворените кухненски рафтове, вазите с цветя или пък чашите за кафе и бурканите с подправки, разположени върху кухненския плот. Тези на пръв поглед малки елементи всъщност могат да преобразят цялостната интериорна, така че да тя се превърне в едно наистина гостоприемно и красиво кътче у дома!

Кое обаче е точното решение за вашето жилище? Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и сравнете офертите на доказани професионалисти, готови да ремонтират кухнята ви качествено и професионално. Запознайте се с бизнес профилите им, както и с отзивите, споделени от клиенти, за да вземете максимално информирано решение с кого предпочитате да работите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта