Внесете духа и цветовете на Португалия в кухнята

Публикувано на 30/07/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 29/06/2018 | Видяно 3 722 пъти

Пожелаваме на всеки да има щастието да прекара известно време в Португалия, за да усети неустоимия чар на тази страна, нейните топлина, гостоприемство и атмосфера. Ако вече сте имали този късмет, най-вероятно ви се е приискало да пренесете част от цветовете ѝ в дома си, за да съхраните спомена. Днес ще ви вдъхновим да направите нещо различно и оригинално за вашата кухня, а именно да внесете нотка чужда култура, интересен дизайн и артистичен щрих. Ще ви представим идеи за това как уникалните португалски десени и щампи могат да се превърнат в чудесен детайл в интериора. Ще ви предоставим и възможността да се консултирате с опитни дизайнери, които да пресъздадат едно малко кътче от Португалия в дома ви. 


Португалските плочки или „азулехос“

Азулехос е форма на керамична плочка, боядисана с калай, която се среща из цяла Португалия и Испания. Можете да я видите по външните облицовки на почти всякакви сгради – от църкви и дворци, до хотели и съвсем обикновени домове. Традиционно тези плочки са в бяло и синьо, от където идва и името им. На тях могат да са изобразени от големи исторически събития до съвсем прости детайли, които да служат за декорация. В дизайна на кухнята ви те могат да изпълняват разнообразни роли – могат да бъдат поставени като защитен гръб зад печката или като изцяло декоративна мозайка до мивката или по стените в кухнята. Идеално се вписват в разнообразни стилове и внасят свежест и интересен акцент. 


С какъв стил да комбинираме португалските плочки?

Плочките с детайли, които ще пренесат цветовете на Португалия в кухнята ви, чудесно биха се вписали в различни стилове кухни. Един изчистен, модерен дизайн, може да спечели много с красив детайл от нежни синьо – бели плочки. В една по-класическа кухня във винтидж или ретро стил например, тези плочки биха били просто естествено допълнение към декорацията. Тe са издържливи и могат да изпълняват рознообразни функции, а поставени правилно, ще предизвикат истинска сензация. Съчетайте цветовете на плочките с дизайна на кухнята, подберете правилното място, така че да изпъкват, създайте благодарение на тях, фокус и център в помещението. А най-добрата новина е, че португалските плочки са в най-различни цветове и с многобройни детайли, които лесно можете да съчетаете с вече избрания стил за интериора. 

Виж още: Как да внесем ментова свежест в своята ретро кухня? 


Цвят, топлина и жизненост

Португалската култура е много жива, шумна и цветна, доста близка до тази на българите и едновременно с това може да внесе нестандартна нотка в ежедневието ви. Гостоприемството и цветовете на Португалия ще направят кухнята ви топла и красива, интернационалната концепция пък може да ви вдъхнови да изпробвате нови рецепти или да разнообразите традиционните ястия. 
Преди да се решите на ремонт или освежаване на интериора – визуализирайте желанията и ги опишете в нашата форма за задаване на проекти. Услугата е напълно безплатна и ще ви даде възможност да получите различни предложения за изпълнението на идеите ви от опитните майстори, регистрирани на платформата на Maistorplus. Внесете духа на Португалия  в кухнята си или просто потърсете вдъхновение в нашата секция за идеи и съвети.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта