Внесете духа и цветовете на Португалия в кухнята

Публикувано на 30/07/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 29/06/2018 | Видяно 2 666 пъти
Магията на Португалия

Пожелаваме на всеки да има щастието да прекара известно време в Португалия, за да усети неустоимия чар на тази страна, нейните топлина, гостоприемство и атмосфера. Ако вече сте имали този късмет, най-вероятно ви се е приискало да пренесете част от цветовете ѝ в дома си, за да съхраните спомена. Днес ще ви вдъхновим да направите нещо различно и оригинално за вашата кухня, а именно да внесете нотка чужда култура, интересен дизайн и артистичен щрих. Ще ви представим идеи за това как уникалните португалски десени и щампи могат да се превърнат в чудесен детайл в интериора. Ще ви предоставим и възможността да се консултирате с опитни дизайнери, които да пресъздадат едно малко кътче от Португалия в дома ви. 

Португалските плочки или „азулехос“

Португалските плочки или „азулехос“

Азулехос е форма на керамична плочка, боядисана с калай, която се среща из цяла Португалия и Испания. Можете да я видите по външните облицовки на почти всякакви сгради – от църкви и дворци, до хотели и съвсем обикновени домове. Традиционно тези плочки са в бяло и синьо, от където идва и името им. На тях могат да са изобразени от големи исторически събития до съвсем прости детайли, които да служат за декорация. В дизайна на кухнята ви те могат да изпълняват разнообразни роли – могат да бъдат поставени като защитен гръб зад печката или като изцяло декоративна мозайка до мивката или по стените в кухнята. Идеално се вписват в разнообразни стилове и внасят свежест и интересен акцент. 

С какъв стил да комбинираме португалските плочки?

С какъв стил да комбинираме португалските плочки?

Плочките с детайли, които ще пренесат цветовете на Португалия в кухнята ви, чудесно биха се вписали в различни стилове кухни. Един изчистен, модерен дизайн, може да спечели много с красив детайл от нежни синьо – бели плочки. В една по-класическа кухня във винтидж или ретро стил например, тези плочки биха били просто естествено допълнение към декорацията. Тe са издържливи и могат да изпълняват рознообразни функции, а поставени правилно, ще предизвикат истинска сензация. Съчетайте цветовете на плочките с дизайна на кухнята, подберете правилното място, така че да изпъкват, създайте благодарение на тях, фокус и център в помещението. А най-добрата новина е, че португалските плочки са в най-различни цветове и с многобройни детайли, които лесно можете да съчетаете с вече избрания стил за интериора. 

Виж още: Как да внесем ментова свежест в своята ретро кухня? 

Цвят, топлина и жизненост

Цвят, топлина и жизненост

Португалската култура е много жива, шумна и цветна, доста близка до тази на българите и едновременно с това може да внесе нестандартна нотка в ежедневието ви. Гостоприемството и цветовете на Португалия ще направят кухнята ви топла и красива, интернационалната концепция пък може да ви вдъхнови да изпробвате нови рецепти или да разнообразите традиционните ястия. 
Преди да се решите на ремонт или освежаване на интериора – визуализирайте желанията и ги опишете в нашата форма за задаване на проекти. Услугата е напълно безплатна и ще ви даде възможност да получите различни предложения за изпълнението на идеите ви от опитните майстори, регистрирани на платформата на Maistorplus. Внесете духа на Португалия  в кухнята си или просто потърсете вдъхновение в нашата секция за идеи и съвети.