Как да внесем ментова свежест в своята ретро кухня?

Публикувано на 28/03/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 14/03/2018 | Видяно 4 009 пъти

Говорейки за ретро нотки в дизайна, в съзнанието на човек изникват веднага красиви орнаменти, нежни, пастелни тонове и цветни мотиви. В последните няколко години на българския пазар, дори в големите вериги магазини за кухненски електроуреди, може да се забележат такива, направени специално в този стил. Главен роля в него успешно играе нежният мента нюанс на зеленото. Затова и тук сме ви поготвили няколко практични идеи, с които да внесете тази свежест в кулинарния си кът, като същевременно го съчетаете с едно приятна винтидж атмосфера. Този цвят е семпъл и елегантен, стилен и много нежен, съчетава се идеално с другите характерни за старовремския почерк багри като прасковено, бежово, розово и бледо синьо. А за да посрещнете спокойни всички новости, погрижете се да имате кухня в отлично състояние, като се обърнете към регистрираните специалисти в нашия сайт.  


Защо да изберете именно цвят мента?

Мента е нюанс на зеленото. Той е нежен, пастелен цвят, който се вписва чудесно в почти всеки интериор. Толкова естествен и красив,  създава цветен акцент, който разчупва атмосферата и вкарва лек прохладен отенък и свежест в помещението. Може да бъде използван в различни комбинации.

  • Избирате измежду вариантите да боядисате цяла стена, да се обзаведете с подбрани мебели или дори само с уреди и прибори, които да загатват цялостната концепция.
  • Великолепни съчетания могат са се направят с различни контрастни цветове от елегантното светло бежово, през шоколадово кафяво, до смело ярко жълто.
  • Като странен и не много типичен представител на цветовата гама, не е първото нещо, за което се сещате, когато стане дума за кухни. Въпреки това ментовото е великолепна основа, върху която да се наслагват други елементи, багри и детайли, за да създадат заедно впечатляваща интериорна картина. 

Вижте още: Дървените кухни - топлина и уют за цялото семейство


Как да съчетаете ментовия цвят с ретро елементи?

Привлича ви комбинацията от ментов цвят и ретро елементи? Имате два основни варианта, за да я постигнете в кухнята си.

  • Основен ремонт с цялостно преобразяване на кухненския кът. Ако до този момент стилът ви е бил далеч от ретро внушението, едно пълно преобразяване може да промени нещата в желаната от вас посока. Тук "рисувате" на чисто имате свободата да решите дали да поставите старовремски столове със закачливи орнаменти на фона на зелена стена или примерно да заложите на ретро ментова печка, която да се откроява на неутрален бежов фон.
  • Ментови акценти в решената във винтидж почерк кухня. Освен различни елементи като завеси, тапицерии, възглавници и кърпи, които да изберете в цвят мента, в магазинната мрежа вече се предлагат и редица електроуреди, които да се впишат в интериорната и цветова схема на обновеното помещение.


Ментовият цвят и непреходността на винтидж модата

Ретро кухнята ще внесе в дома ви онова уникално усещане за непреходен стил и домашен уют. Този много специфичен и актуален дизайн е за истински ценители, които не се страхуват да експериментират и имат смелостта да изградят един завършен и елегантен вид на кухнята си, за да им носи същият топлина и положителни емоции. Пренесете се в сцена от филм придавайки винтидж вид на кулинарната си зона, запазете частичка от миналото и създайте уникален проект, напълно безплатно и без обвързване, по който да ви бъде изработен план за ремонт. Ще можете бързо и лесно да сравните различни оферти, да разгледате профилите на кандидатствалите професионалисти, регистрирани в MaistorPlus и да изберете сред тях максимално покриващия очакванията ви. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта