4 функционални начина да внесете актуалните лилави акценти в кухнята

Публикувано на 23/02/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 13/07/2018 | Видяно 1 031 пъти

Актуалността в интериора през 2018 г. става възможна с любезното съдействие на лилавия цвят. Смело залагайте на него в различните помещения в дома си и гарантирано ще бъдете в крак с последните дизайнерски тенденции. По същия начин ще получите и една наистина модерна кухня. В следващите редове ще ви дадем няколко практични идеи как да внедрите виолетови акценти в кулинарната си зона. Наред с донякъде декоративната си роля, те ще ви изненадат приятно с ефективността и функционалността си. А за да се случват творческите процеси в кухненската част от жилището ви леко и приятно, погрижете същата да бъде винаги в изправност, като се доверите на специалистите в нашия сайт.    


Доставете си чиста вода с лилава филтрираща кана!

Източник

Без значение дали изпивате по няколко литра или чаши вода на ден, е важно същата да бъде чиста. Преминавайки дългия път през цялата градска водоснабдителна мрежа обаче, тя все по-рядко отговаря на това условие. Ако не взимаме нужните мерки, за да я пречистим, вкарваме в организмите си тежки метали и други нежелани елементи от менделеевата таблица.

Точно затова една филтрираща кана има своето място върху кухненския ви плот. Ако я изберете в лилав цвят, ще бъдете интериорно актуални, но с това далеч не се изчерпват предимствата ѝ:

  • Тя ще премахне котления камък и ще намали хлора до 96 %.
  • Преди да настъпи моментът да смените филтъра, въпросният ще ви служи цели три месеца и през него ще преминат 200 мл вода.
  • За тези от вас, които държат живителната напитка да е добре изстудена, каната е с размери, които позволяват поставянето ѝ във вратата на хладилника.

Вижте още: Тенденциите в дизайна на кухнята, които ще са модерни през 2018


Отделете лесно жълтъка с лилав сепаратор за яйца!

Източник

Обичате ли домашно приготвените сладкиши? А забелязали ли сте колко често рецептите им започват с инструкцията “отделете жълтъка от белтъка”? Разбира се, с практиката тази респектираща прохождащите кулинари техника се усъвършенства. Но все пак вероятно си мислите, че рисковете от неволни грешки при нея си остават. Не и ако разполагате с удобен и компактен сепаратор за яйца. Можете да си го изберете в актуалния лилав цвят, както и син или червен. Работата с него е като детска игра:

  • Вземете купа и счупете яйце в нея;
  • Хванете сепаратора в дланта си, като стиснете цветната му силиконова част;
  • Поставете ръката си, заедно със стиснатия сепаратор, над жълтъка;
  • Отпуснете малко въздух - с него жълтъкът се засмуква;
  • Изтласкайте жълтъка в избрания за целта съд, като отново стиснете силиконовата цветна топка на сепаратора;
  • Готови сте!

След употреба, сепараторът за яйца може да се почисти и в съдомиялната ви машина.


Изживейте вкусни парти вечери с лилаво преносимо барбекю!

Вкусната храна е сред доказано ефективните начини да се съберете с близки и приятели. Още по-уютен ефект се получава, когато подобни срещи се случват край огъня. Невинаги обаче условията са подходящи да си запалите такъв. Затова пък можете да се радвате на собствено преносимо барбекю. Отлично решение, ако сте изнесли кухнята си на балкона, както и за градинското ви парти.

  • Скарата му е с диаметър 34 см, в комплекта е включена щипка.
  • Циркулацията на въздуха е улеснена, а притокът на същия се осъществява чрез регулиращи се отвори.
  • Капацитетът му позволява да впечатлите до 4 души с гриловани вкусотии.
  • Барбекюто се предлага в лилав, зелен, резидав, бял и черен цвят.

Вижте още: Направи си сам вдъхновяваща грил скара от стара джанта!


Декорирайте в лилаво с панел за стена!

Свързваме кухнята с приготвянето и консумацията на апетитни гозби, но истината е, че в нея можем да осигурим храна и за очите. При това, да го направим стилно и модерно, като украсим стените в кулинарния си кът с декоративен панел в пет части. В зависимост от големината на помещението, изберете:

  • Декоративен панел за стена със стандартен размер, който покрива приблизителна площ от 108 x 65 см;
  • Голям декоративен пален за стена, с параметри 152 x 91 см. Със своето фотореалистично качество и арт дизайн ще бъде достоен акцент в интериора на всяка зона от дома ви.

Предложените тук функционални лилави елементи ще се впишат с лекота в една добре поддържана и ремонтирана кухня. Затова не отлагайте необходимите промени, а се доверете на доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus. Разгледайте списък с изпълнители във вашия район или директно направете заявка, напълно безплатно и без обвързване. В отговор ще получите различни оферти, измежду които да се спрете на най-добрата за вас. За още по-информиран избор, запознайте се с бизнес профилите и репутациите на кандидатите, както и с препоръките, оставени от клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта