Направи си сам вдъхновяваща грил-скара от стара джанта!

Публикувано на 20/01/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2018 | Видяно 19 113 пъти

След като прочетете тази статия, сериозно ще се замислите дали да дадете старата си джанта за скрап. Тя може и да не служи вече ефективно на автомобила ви, но пък има начин да се превърне в централен герой в градината, двора или балкона ви. Пренесете се на което и да е от тези три места и си представете удоволствието от похапването на вкусна храна на открито. В следващите редове ще ви покажем как да си направите сами вдъхновяваща грил-скара, използвайки стара автомобилна джанта и палети за основа. А за качественото обзавеждане на вашата кухня, спокойно се доверете на професионалистите, регистрирани в нашия сайт.

Вижте още: Колекция от 11 очарователни външни кухни, които ще повдигнат летния ви дух


Необходими материали и инструменти

Като всеки друг проект, и този започва с набавянето на необходимите материали и инструменти. Ето ги и тях:

 • Една стара автомобилна джанта
 • Черна, термоустойчива боя
 • Кръгла скара с диаметъра на горната част на джантата
 • Дървени дъски, които да се използват като основа на грил-скарата. Могат да се вземат и такива от палети
 • 4 болта с гайките към тях
 • 4 колелца
 • Една кръгла тръба
 • 2 шпилки с гайки, за основата
 • 2 резбовани шайби и 4 винта, които да задържат тръбата за основата
 • Бормашина
 • Трион


Стъпка 1: Отделете джантата от гумата

Извадете джантата от гумата, като използвате нещо, с което да подпъхнете между двете части, така че да могат да се отделят. В случай че има ръжда, премахнете я с препарат. Можете да използвате и домашно приготвен, например със сода. След това боядисайте с черна, термоустойчива боя.


Стъпка 2: Изградете основата

За основата на грила можете да сковете, с помощта на шпилките, нови дъски или такива от палети. Според вашите предпочитания я направете квадратна или кръгла. Формата не е от съществено значение, по-важното е да заложите на стабилността.


Стъпка 3: Подгответе свързващото звено

Свързващото звено са кръглата тръба, двете шайби с четирите винта към всяка от тях, с които да свържете същата към основата и към джантата. Боядисайте ги с черна термоустойчива боя и изчакайте, докато изсъхне.


Стъпка 4: Съединете основата и джантата

След като боята изсъхне, можете да съедините основата на грила към джантата посредством кръглата тръба, двете шайби и винтовете. В този момент е подходящо да закрепите колелцата към долната част на основата. Така вече грилът ви става още по-функционален и мобилен. Не забравяйте да сложите и скарата върху джантата.


Стъпка 6: Готови за приготвяне на любими вкусотии

Остава ви само да направите новия си грил част от обзавеждането на своята кухня, двор или балкон. След това сте готови да впечатлявате семейството и гостите си с апетитни вкусотии. А ако ви е нужна освежаваща или цялостна реконструкция на кулинарния кът в дома ви, винаги можете да заявите ремонт на кухнята си, напълно безплатно. Ще получите конкурентни оферти от специалистите, регистрирани в MaistorPlus, ще имате възможността да се запознаете с профилите на кандидатствалите изпълнители, както и с оценките, оставени от предишни клиенти. След приключване на поставените от вас задачи, вие също можете да споделите своя отзив.