Тенденциите в дизайна на кухнята, които ще са модерни през 2018

Публикувано на 15/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 11/02/2018 | Видяно 7 997 пъти

С новата година идва и желанието да променим и обновим интериора, да направим по-свеж, стилен и красив дома. Ремонтите са в новогодишните списъци на много хора. И след като празничните фоерверки поотшумяха, е напълно удачно да се замислите за великолепен нов дизайн за кухнята. Ние от своя страна сме ви подготвили най-горещите тенденции, най-актуалните цветове и най-иновативните идеи, с които кулинарният ви кът ще бъде в крак с най-модерните интериорни решения. А в случай че сред споделените вдъхновения откриете подходящото за своето жилище, за реализирането му можете да се доверите на професионалистите, регистрирани в нашия сайт. Само създайте проект, опишете желанията си и оставете специалистите да се погрижат за останалото. 


Сини и зелени шкафове в кухнята

Очаквайте кухните тази година да носят усещането за безбрежен океан, свобода и свежест, защото едни от най-актуалните цветове ще са вдъхновени именно от морските дълбини. Синьо, зелено, тюркоазено, както и всичките им нюанси и комбинации ще са модерно решение за шкафове, плотове и острови. Студените тонове са чудесен избор за кухнята, но в много ситуации имат нужда от леко смекчаване. Те чудесно се съчетават с различни разновидности на дърво и естествени материали. Правят ги по-меки, създават чудесен контраст и носят усещането за стил и хармония. Тази година ще носи нуждата и желанието да се приближим до природата, да внесем уют в дома, да създадем пространства, в които хората се събират и общуват. Какво по-добро място от това от кухненската зона – сърцето на всяко домакинство?

Вижте още: Минималистична кухня в зелено


Кухня в лилаво

Лилаво, лилаво и пак лилаво – този великолепен, царствен цвят ще завладява тази година интериорния свят и ще е задължителен елемент от всяка модерна кухня. Една от най-популярните тенденции в кухненската част тази година е използването на смели цветове в неочаквани комбинации – ярко лилаво в съчетание с жълто например. Лилавото е драматичен и дързък цвят, който придава луксозен и елегантен вид на помещението. Той може да се използва в различни елементи от кухненския дизайн – стени, шкафове, електроуреди или пък мебели. Съчетава в себе си нежна женственост със сила и доминантност в зависимост от нюанса, който сте избрали:

  • Поставете тъмни плотове с бели елементи за контраст на фона на лилави стени или шкафове и си създайте една наистина модерна и стилна кухня. 
  • Ако изберете светлото дърво пък, ще постигнете великолепен ефект, който ще напомня за рустик стила и красива къща в покрайнините.

Съчетайте и изберете идеалния за вас вариант или оставете опитен майстор да свърши това вместо вас и се насладете на резултата.


Тъмни плотове и съчетание на цветове

Ако през тази година решите да обновявате интериора на кухнята – обърнете внимание на черните, тъмнозелените и сини плотове, които ще са сред топ тенденциите. Отново търсеният ефект е драматичност, но в същия близък до природата стил, който ще ви носи желаната актуалност. Мраморът ще е предпочитаният материал, в съчетание с контрастни цветове за шкафовете и стените – бяло, светлобежово, цвят шампанско, красиво комбинирани в идеална хармония. Дните на едностилните, едноцветни кухни са зад нас. През 2018-а кобинациите са всичко, затова смело можете да заложите на тях. Различни цветове, стилове и материали ще се съюзяват, за да се постигне идеалният баланс.  


Контрастен мрамор в кухнята

Мраморът е прекрасен и скъп материал, който си струва инвестицията, тъй като е висококачествен и много издържлив. Той се е наложил като стандарт, когато говорим за изискани и стилни плотове. Тази година ще е особено актуален с контрастния си вариант, в който се съчетават светли и тъмни нюанси. Драматизъм, стил и характер – това е посланието, което този тип интериорни решения носят, и смятаме, че ще диктуват модата още дълго време. 

Не чакайте празник, лятото или идеалния момент – планирайте ремонт на кухнята сега. Създайте проект, напълно безплатно и без обвързване, и намерете опитни майстори, които да го осъществят. Сравнете оферти, запознайте се с препоръки от предишни клиенти. Всичко това можете да направите само с няколко клика на нашия сайт – бързо, лесно и удобно. От вас чакаме идеите – при нас ще намерите специалистите, които ще ги реализират!


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта